schmackeboom

Idag har jag kört bil med släp för första gången! Det gick superbra och var ingen större skillnad mot att köra utan så länge jag körde framåt, men det var sådär lagom läskigt att backa... Tur att pappa satt utanför och talade om för mig hur långt jag hade kvar innan jag körde in i husvagnen, haha. Ska verkligen satsa helhjärtat på att ta körkort i sommar. Jag VILL ta körkort, och det är steg ett. Sen skadar det inte att jag i stort sett redan kan köra bil heller, måste bara få till "samverkan med andra trafikanter", "identifiera och förutse riskmoment", "anpassa placering och hastighet" och ett par punker till. Hehe. Detaljer ;-)
 
Igår blev det en chailatte och en massa prat på wienan med Ylva. Tycker det är så skönt att veta att inget egentligen förändras bara för att jag flyttat till Umeå, när jag är hemma igen så vet jag att kompisarna finns kvar här! Jag har aldrig varit någon hejare på att ringa varje vecka och bara höra vad som händer (och kommer nog aldrig bli det heller) men det betyder inte att jag glömt bort någon eller slutat bry mig :)
 
 

summerblond

Blev en cykeltur till Madde igår för att bli lite fin i håret! Massor med ljusa slingor och bort med lite hår kring ansiktet + uppklippt. Blev jättenöjd, har fixat håret där de senaste gångerna jag varit hemma, skönt att ha någon som man vet är duktig (och tar nästan halva priset av vad frisörerna i Umeå gör...) som man kan gå till varje gång. Jag har hoppat runt en hel del och testat en massa olika frisörer de senaste 4-5 åren men nu får det vara nog med hoppandet!
 
Idag har jag cyklat till stan och tillbaka med Ida. Jäklar vad jag cyklar överallt, inte så dumt att vara utan körkort, haha. Fast anledningen till besöket i stan var i huvudsak att kolla om Hasse var inne på kontoret/gått på semester. Bra och dåliga nyheter - han var inte där men hade i alla fall inte gått på semester än! Får se hur det blir med körkortet nu i sommar, jag vill vara helt säker på att jag kommer fixa det innan jag kör. För ärligt talat SUGER det att kugga, och dessutom kostar det skjortan.
 

sky full of stars

Blev jobb hela midsommarhelgen, torsdag-lördag. Otroligt stressiga dagar, men pengar blir det i slutändan. Efter jobbet igår var jag på 50års fest i Boda, det var trevligt och lite lagom efter en tung jobbhelg.
 
Idag däremot, har jag haft en dålig dag. Det är jobbigt med mina dåliga dagar eftersom att det inte alltid syns. Jag mår dåligt på insidan, och det är inte så att jag går runt med en skylt i pannan "VARNING idag har jag en riktig pissdag så bara låt mig vara". Efter att ha fällt en tår eller två och pratat i en timme eller två med min syster kändes det dock lite bättre.
 
Önskar att jag var lite bättre på att leva i nuet och inte oroade mig så mycket över vad som komma skall. Fick resultatet från denna termins tentamen i torsdags och det gick hur bra som helst. Hur länge var jag glad åt det? Tre minuter, max. Om det hade gått dåligt istället svär jag att jag hade gått runt med ett åskmoln ovanför huvudet i flera dagar. Snacka om att jag lägger fokus på helt fel saker. Och jag vet om det, men inte blir det lättare för det. Precis som när jag tävlade med Zabina förra helgen, jag vet precis vad jag gör för fel, men bara för att jag har identifierat problemet betyder inte det att jag kan lösa det.

flygande mattan

Har nästan tröttnat på att bara gå och dra benen efter mig hela dagarna. Tur att jag börjar jobba snart, har fått lite extrapass denna vecka så kommer jobba torsdag-fredag. Inte mig emot egentligen, förra året jobbade jag midsommardagen och i år blir det midsommarafton istället. Men hoppas på att kunna hitta på något ROLIGT på kvällen sen i alla fall! :)
 
KM i hoppning gick mycket bättre än KM i dressyr. Jag hoppade Matrix som verkligen kändes hur fin som helst! Han vann ju dressyren med sin ryttare dagen innan, så det var kanske inte så konstigt ;) fick ett ner på andra hindret, det var en lite krånglig anridning där jag inte fick igång galoppen tillräckligt. Önskar att jag var hemma mer så att jag kunde rida mer... för jag kände själv att det lilla extra som fattades hade mycket med rutin att göra. Man får helt enkelt ta det för vad det är, och vara nöjd med det lilla! Amanda och Matrix vann, vilket betyder att Matrix tog en dubbelseger i helgen :D duktig häst!
 
 
Synd på kvalitén, men här har ni snygga killen!

KM i dressyr

Är inte alls nöjd med dagens ritt. Känns som att det borde ha lossnat för oss inne på dressyrbanan vid det här laget om det någonsin kommer att lossna... Så dagens ritt var med stor säkerhet den sista dressyrtävlingen jag och Zabina genomförde tillsammans. Resultatet på pappret speglar min känsla, 54,85%, sist i klassen. Jag vet att jag inte rider henne längre och att jag borde vara nöjd (vi satte trots allt några sjuor), men jag är inte nöjd. Så enkelt är det. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt, när jag vet precis vad det är jag gör fel. Och inte gör Zabina det lätt för mig heller. Nej usch, efter såna här dagar känns det som att man inte kan rida överhuvudtaget.
 
Hoppas att jag i alla fall får en bättre känsla imorgon efter en runda med Matrix. Men om jag är på det här humöret då också är det redan skrivet att känslan inte kommer vara på topp.
 
 
Det är HÄR vi hör hemma. Inte innanför dressyrstaketet. Tyvärr hoppar inte Zabina längre, därför jag kommer starta en annan häst imorgon.

fortsätter vara ledig

Har haft en bra början på mitt sommarlov! Var ner till säterdalen och gick på loppis/kollade bilar/åt glass igår. Sen sov jag hos Fredrik. Idag har jag cyklat runt stadsberget med Ida (inklusive glasspaus på statoil). Har även hunnit vara barnvakt åt min kusin, varit i stallet mm. Bara roliga saker, precis vad jag behöver!!
 
 
En sak som jag verkligen har saknat och som jag känner nu är just saknad. Har bott tillsammans med Fredrik i ett år nu, träffat honom varje dag, aldrig sovit själv. Och att gå från ett gemensamt hushåll till att bo hemma hos mamma och pappa like in the old days har fått mig att verkligen uppskatta honom och den kärlek jag har för honom ännu mer!

semester

Vad härligt att skriva den rubriken. Jag har semester i hela juni nu och det känns så skönt! Efter flera veckors intensivt pluggande tentade jag av denna termin i torsdags. 30 hp skulle examineras på sex timmar. Jag satt hela tiden ut och nu är det bara och hålla tummarna!
 
Annars då? Har blivit två utekvällar denna helg och det känns i kroppen kan jag tala om. Tentafestade i torsdags och sa hejdå till mina goa kompisar. Emma (H) ska inte fortsätta läsa med oss i höst och det känns aptråkigt :/ hade fredagen som en pack-och-bakisdag och igår rullade vi mot Dalarna. När vi kom fram igår vid halv sex tiden var det bara att packa ur bilen, byta om, äta och rulla vidare till stan där jag mötte upp Helen. En av mina bästa kompisar Emma (G) fyllde 20 år igår och de hade ordnat en överraskningsfest för henne. Jag hade ljugit om att jag inte skulle hinna hem, så tror ni att hon blev chockad när jag smög runt huset och kom upp på altanen :-D älskar överraskningar! Blev utgång i Borlänge på Flamingo senare, haha det är lååångt ifrån mitt favoritställe. Men finns inte så mycket annat att välja på innan vi är 20 hela bunten! Hade dock ganska roligt ändå och vi stannade till stängning. Men det berodde helt på sällskapet :)
 
 
Bilder från igår och från i torsdags!