evertsberg





Lite bilder från när vi var hos faster & Jonas för ett par år sedan, innan Alice fanns. Kallt, öde, mycket snö.  Dock blir det knappast någon skoteråkning nu med tanke på hur mycket det töat de senste dagarna!

den nya danza kurduro



Rätt sjukt egentligen hur denna låt kan ligga längst upp på spotifys topplista när 95% av dem som lyssnar inte fattar ett ord. Det är ju inte ens spanska haha, då hade man haft en liten chans att förstå sammanhanget iaf. Men jaja, den är ju bra (vilket kanske är ännu konstigare)! För den engelska versionen suger verkligen...

temlor

Blev ett litet köttarpass på gymmet vid tolvtiden, tränade rygg och biceps i över en timme. Sen värmde jag upp, tränade mage och stretchade men det gör jag varje pass! :-) Körde lite bil efter det, tränade bara på att starta vilket är det absolut svåraste med att köra bil so far. Men det gick bra att köra hem sen i alla fall.

Flöt på som vanligt i stallet, måste verkligen utnyttja min ungdomsledarutbildning samt mina begränsade pedagogiska kunskaper men det är väl bara bra att få lite mental träning. Agerade ordförande på mötet också då Sanna och Sandra inte kunde komma. Vilket gick bra även fast vi inte var full styrka. Satt kvar och snackade lite skit och dödade tid medan jag väntade på bussen och sen var Klara så snäll att jag fick lifta med henne till stan! Kom hem vid kvart över åtta och är nu mätt och belåten - semla och allt.



Åker till Evertsberg imorgon (Älvdalen) och hälsar på faster. Dock far vi hem igen på torsdag för att undvika vasaloppstrafiken! Ska fixelitrixa med lite tidsinställda inlägg så uppdateringen inte behöver lida av att jag inte har täckning på telefonen ;-)

you say good morning when it's midnight

Har inte vaknat på bästa sidan idag om man säger så. Drömde mardrömmar precis innan jag gick upp och är ganska trött på att få höra vissa saker hela tiden. Vissa saker sårar även om det inte är meningen.

Får se om jag åker in och tränar idag eller nåt på förmiddagen idag, i eftermiddag blir det stallet iaf.


your killing me

Har sjukligt ont i vänsteraxeln nu, satans häst. Red Robbanbobban och det var ett tag sen sist. Hon gjorde inget bus men hon var verkligen skitstark och hängde sig i vänstersidan. Så när vi låg och galopperade på volt i vänster varv försökte jag lirka loss det där vilket resulterade i att jag fick så ont att jag knappt kunde inverka alls med överkroppen efteråt. Är ganska sur över att det inte funkade för hon började bli riktigt fin men sen blev det för jobbigt och jag orkade inte rida ihop henne ;(

Det är rätt svårt att få den hjälp man behöver på en lite svårare häst när det är fem andra personer i ridhuset. Det är skillnad när jag rider Zabina som jag kan alla knappar på men nu lurade Robbie mig att ta tag i vänstersidan och Susanne sa inget i tid så då blev resten av ridpasset tio gånger jobbigare än det skulle ha varit annars. Men aja, det är väl ridskolelivet antar jag...



Busponnyn!

dagens

Tjaba! Har precis ätit massor med pasta och fläskfilé i tomatsås, mums. Måste ladda upp med kolhydrater om det ska ridas dressyr ikväll. Har tvättat ännu mer idag och mer blir det. Halkade lite efter under de sista skolveckorna för att alla söta lärare ger oss så mycket pissuppgifter som vi måste göra hemma :-)

Nu ska jag spela lite bubble witch sen åker nog jag och pappa till en öde parkering och övningskör lite. Seeya

och solen sken på oss igen

Blev en promenad med la familia minus My idag. Var ute i två timmar ungefär och det var ashärligt, hittade på ett geocaching-gömställe utan GPS. Det kallar jag bra jobbat ;-)

Satt och tittade på världscuphoppningen alldeles nyss och jag är lite besviken på Sverige, sex tävlande ekipage varav en världsetta men inte en enda blågul ryttare i omhoppning! Dock gjorde några av dem riktigt fina rundor med bara 4 fel så ska inte klaga men klart man vill att det ska gå bra för svenskarna. Dock vankas finalen i april med både Malin och Roffe, så får hoppas på lite svenska placeringar där istället! :-D



Bilden är inte från idag utan från en tidigare familjepromenix för några år sedan! Idag sken ju solen hela dagen.

we are young

Yo blogreaders, inledde denna soliga dag med att tvätta lite. Wiho spännande. Måste ta mig ut en sväng på ett eller annat vis idag, alldeles för härligt väder för att sitta inne. Ha en bra lazy sunday!


where was my fault, in lovin' you with my whole heart?

Hu och fy, idag var hästarna billiga. Francy hade ingen Gerda som sällskap så hon var helt tokig. Vände runt, stegrade, sparkade, taktade, kastade sig, slet som fan. Ja hon fick nog med allt! Johanna hade inga vantar på sig så hon orkade inte hålla i Robbie som apade efter Francy och vips så hade vi en lös häst också. Men bara jag fått in Francy gick det ganska smidigt att få tag på tokponnyn också, vi var några stycken och vi väntade tills hon lugnat ner sig. Hon skötte sig bra när jag gick in med henne sen, då försvann stressmomentet Francy.

Hängde med pappa in till gymmet en sväng och biffade en halvtimme lite drygt på förmiddagen. Gick rätt bra, ömmar som fan i musklerna efter denna händelserika dag (som jag trodde skulle bli seg).



Typ såhär rolig var Francy idag! Och på det var det snorhalt ute också. Hon hamnade på bredställ hela tiden och jag ville inte ha hovar i ansiktet så när hon fick ansiktet mot mig vände jag runt henne - och så började det om igen. Pappa tyckte att det såg ut som om jag åkte karusell för att vi snurrade så många varv...

noooosa noooooosa

Har hunnit med att dammsuga + torka golvet på mitt rum nu på morgonen. Samt klarat en till bubble witch bana, nu måste jag dock vänta på att bryta förbannelsen :(/nörd

Ska inte göra någonting idag nästan. Lite segt men aja, måste finnas sådana dagar också för att de andra ska bli bättre, right? Åker mot Sätä och tar in pollisar i eftermiddag men förutom det är det chillidill all day long :]



Simon påminde mig om hur mycket jag saknar min gamla telefon igår, den tog så jävla bra bilder... :-(

can you imagine

Fick en fråga om hur mycket jag rider/är i stallet per vecka! Och det varierar lite men en "vanlig" vecka är jag först i hamre på måndagar med skolan för hästkunskap, sen åker jag till Säter och tar in hästar, mockar osv innan jag rider lektion. På tisdagar är jag i Säter igen och: mockar/tar in hästar/väger hö/har möte. Ingen ridning där alltså! Sen rider jag i hamre på torsdagmorgon, det är alltså även det med skolan :D Förutom de vanliga grejerna händer det att jag rider andra hästar, leder barn på fredagar, tränar extra eller tävlar med Zabina, har stalltjänster på helgerna osv.

Behöver jag ens säga hur underbart det är med lov?! Och jag ska banne mig utnyttja tiden till att vara i stallet, slappna av, har roligt, umgås med vänner, träna osv. Inte bara sova bort varje dag med andra ord! Och som tur är eller vad jag ska säga glömde jag geografin i skolan. Så kan inte plugga även om jag ville ;-)

Slapp andra ledningen idag, gick bara en timme. Efter det kom pappa och hämtade, åkte till Öhrnbergs och åt mat och spelade spel. Maja vann varenda omgång, oavsett vem hon var med. Så vi kan ju konstatera vem som var bäst på charader iaf ;-) Kom hem för ett tag sen och nu tar jag det bara luugnt, klarade precis ännu en bubble witch nivå. Två på en dag efter flera veckors pissäckelbläää, det är inte illa.

summeroutfit

Är ensam hemma, övriga familjemedlemmar befinner sig på öppet hus men jag hade inte riktigt motivation till att följa med. Slår nog på en bra serie och chillar lite istället, när jag duschat då. Kan meddela att jag skrivit klart samhällskunskap/historians jämförande reflektion nu också! SÅ SKÖNT. Imorgon valkas sovmorgon och skoldag, ledning, middag hos Öhrnbergs, LOOOV. Blir inte bättre.



Vårkänslorna var på topp idag!

tingsrätten

Har varit i Falun hela långa dagen och suttit i rätten större delen av tiden. Lite småsegt men intressant också! Har trots allt funderat på en karriär inom lag och rätt. Blev en sväng förbi ett museum också men det var inte intressant för fem öre och jag var astrött. Under bussresan hem slog det runt helt för mig och Emma, skrattade så att yoghurten flög överallt. Inte lätt när man är trött inte!

Orkar inte och har inget hemma att plugga idag så blir nog en film och sen en tidig kväll. Imorgon går det nog bra att komma upp för vi ska hoppa och om mina uträkningar stämmer får jag rida Peper :D


lista, stryker dock vissa jag inte kan svara på

Första hästen du red? Grynet tror jag, min grannes shetlandsponny!

Första hästen du hoppade med? Tror det var Eskil, även det en shetlandsponny som stod i Fäggeby.

Första favorithästen? Oj vad svårt. I Säter var det iaf Ducato och innan det... Mindy tror jag en av dem hette, och Lioness!

Första tävlingen? Hjärtehoppet med Harley, 70cm!

Första egena ponnyn? -

Första egna stora hästen? -

Första hingsten du red? Jag är ganska säker på att jag inte ridit någon hingst!

Värsta hästen du ridit? Det beror på vad man menar med värsta. Fast Tintin var ingen höjdare precis, galen häst.

Värsta ritten? Jag vet inte, kanske Goliat förra veckan. Nej men jag har nog inte någon sån!

Värsta avtrillningen/avkastningen? När jag flög av Flyan (stavning?) in i en vägg och nästan åkte på hjärnskakning. Stafetthoppning you know ;-)

Största hästen du suttit på? Hm, är inte helt säker. Queen är rätt stor, fast Akito var nog ännu större. Wicher är inte heller så liten... Klurig fråga men nog mellan 170-175cm iaf!

Minsta hästen du ridit? Oj, någon av alla shetlandsponnyer. Hilmer maybe?

Favorit b-ponny? Men gud, det har jag nog ingen. Hade aldrig någon riktig b-ponny tid!

Favorit c-ponny? HAHA inte Goliat iaf. Också en svår fråga. Men var Oscar c-ponny? För honom gillade jag!

Favorit d- ponny? Det är nog Pluppi det, Helios!

Favoritsadel? -

Favorittäcke? -

Favorit schabrak? -

Pullar- eller engelsk nosgrimma? Engelsk

Benskydd eller benlindor? Benskydd

Skor eller barfota? Skor

Lång eller kort man? Kort

Ljus eller mörk fux? Mörk

Ljus eller mörk brun? Zabinafärgad! Och hon är nog bara brun :-)

Svart eller vit? Vita hästar är finare när de är rena, dock är inte alltid det fallet.

Bred eller smal bläs? Mittimellan, inte så att det börjar likna en lykta fast inte heller någon strimbläs.

Stjärn eller bläs? Bläs

Med eller utan strumpor? Kan vara fint både och :-)

Syntet- eller lädersadel? Läder

Hopp eller dressyrsadel? Hoppsadel

Hoppning eller dressyr? Hoppning, fast dressyr är inte så dumt det heller

 


black eyes i don't need them, blue tears give me freedom

Har fettat på fettisdagen precis som man ska! Och imorgon blir det inte någon sovmorgon inte, här är det väckarklockan på sex som gäller. Huhuhuhuhuhu...

i see bambam

Kommer hem idag och ser att Ida satt upp postrar i hela huset om att hennes gosedjur är försvunnet. Så söt ibland den där ungen!

Fick efter lite diskussion (och jag grinade IGEN...) rida Matrix idag! Vilket gick mycket bättre. Hoppade inte alls mycket, totalt blev det nog 12 språng och alla på låg höjd. Men det gick bra och jag kommer förmodligen ha träningsvärk imorgon. Han är ungefär lika känslig och följsam som en tegelsten den där hästen. Men helt okej att rida ändå!

Har pluggat lite samhällskunskap nu och instuderingfrågorna sitter, nu är det bara resten kvar. Men tänker nog säga god natt snart! Taggar prov imorgonbitti, yey

best series right know...

Är definitivt Once Upon A Time! Jättesöt serie där de placerat sagokaraktärer i verkliga världen sam berättar deras historier. Och senaste kombinationen av Rumpelstiltskin och Beaty and the Beast var verkligen spot on! Ingen idé att jag babblar på mer för ingen förstår ändå vad jag säger men gillar ni fantasy, disney och har tråkigt kan ni alltid ge den en chans. Den blir bättre efter runt tio avsnitt!


there's a up and a downside to everything, no mather what you choose

Och så var det bara att dyka tillbaka i brott&straffens värld, usch...

sunday bloody sunday

Har pluggat satan idag men nu börjar jag ledsna ur. Åker på årsmöte i stallet om en liten stund också, får se hur lång tid det tar. Men lite mer pluggande måste hinnas med innan dagen är slut :[

hästig dag kan man säga

Zabina var värd mycket idag kan jag säga, mycket fin häst när ryttaren gjorde som hon skulle! Helt hopplöst att försöka sitta ner i traven på slutet för att hon jobbade så mycket med ryggen. Kul när det verkligen känns skillnad dock!

Genomförde en lyckad us'saktivitet också även om Cissi och Malin bangade ur ;-) Femton stylister hade vi i alla fall, allt från sjuåringar till vuxna! Kan säga att Con Rise var rätt söt när han stod och blev ompysslad en hel timme, var nog en av hans bättre dagar. Han har nog aldrig varit med på en ponnystyling förut, trots allt har han ett par dm för mycket till godo...

Och nu på kvällen blev det bakning, gjorde chokladwhooopies med nutellafrosting. Jävligt sött och chokladigt.



Blid från sist jag bakade, whoopies påminner om macarons till utseendet men smaken och tillvägagångssättet är helt annorlunda :)

we're just having fun - we don't care who sees



Varit ute på Viggen och sladdat med pappsen idag, för jäävla roligt. Var nära att vi fick gräva men vi klarade oss ;-) Imorgon står skötarridning och ponnystyling på schemat = stallet hela långa dagen!

boring ~

imorgon har jag sovmorgon, kult.


ur so gay and you don't even like boys'

Gymmet var ingen höjdare idag kan jag säga, folk på varenda bänk och maskin. Pisstråkigt när man måste anpassa sig efter alla andra och inte kan köra på den plan man har. Kanske kör ett pass på fredag också om jag känner någon som helst inspiration.



Gårdagen har satt sina spår idag, mest mentalt. Blir en tidig kväll!

100% slalom

Haft en härlig dag i skidbacken med My, Emma och Helen! Passade på när alla lärare bestämde sig för att vara borta samtidigt. Så det blev ingen sovmorgon på min lediga dag, klev till och med upp tidigare än vanligt. Och jag har iaf åkt en svart backe men jag har lite självinsikt så jag inser mina egna begränsningar (kan nog räkna antalet dagar jag spenderat med ett par slalomskidor på fötterna på två händer) och utmanade inte ödet mer även om My försökte. En av dagens höjdpunkter var när jag tvingade ner Emma och Helen i en brant backe så de fick klättra ner på kanten, skrattade så jag höll på att kissa på mig :'D

En dag i Romme slår en dag i skolan alla gånger men jag är helt död nu, gör ont i benen för att jag är så trött. Och har inte ens börjar plugga än, buhuhu.

you'll be in my heart

Skrev så utförligt om ridningen igår att jag struntar i det helt idag, finns inte mycket att säga heller.

Imorgon blir det Romme Alpin med tre grymma brudar! Har inte åkt slalom på 1-2 år så det får gå lite som det går. Har i alla fall Helen med mig i barnbackarna ;-) Är mycket taggad kan jag säga, blir nog en toppendag som avslutas i stallet. Inte mycket tid över till engelskaplugg men det kan inte hjälpas! Man måste prioritera här i livet och någon gång lär man få ha lite roligt.


you're my sun when the rain is falling

Då ska jag dra resultatet av dagens stallvistelse och tävlande! Gick banan vid kvart över ett och hade lite beslutsångest om jag skulle satsa eller inte i omhoppningen. Sköt upp det problemet till senare. Flaggade första klassen och när en av ponnyerna red ramlade is ner från fönstren så det blev att hacka is när de gått ut! Då behövde jag ju inte vara höjdrädd längre när jag klättrat på sargen, 90cm är inget jämfört med det. Och Cissi höll visst på att ramla ner i ett hål haha. Man lär ha koll var man sätter fötterna där uppe! Efter det tog jag in Zabina. Fixade med henne och borstade och höll på ganska länge innan vi gick ut för att rida fram lite i det fina vädret.

Hon kändes fin och tog stöd av bettet på en gång, hon tyckte nog att det var skönt att få se något annat än ridhuset! Skrittade och travade igång först och sen tog jag en galopp innan vi skulle in. I vänster varv kändes det bra, lät henne rulla på ganska okomplicerat. Men det är klart att hon inte kan gå ut utan att bocka av sig lite, i höger varv small det. Men jag satt kvar och det var det jag lovat Pernilla så ;-) När vi gick in var jag rätt nervös kan jag säga så blev inte mycket till ridning utan checkade bara av så att jag kunde rida fram och ta tillbaka. Första framridningssprånget spände hon sig och taggade till innan hindret. Men förutom det hittade hon inte på något bus.

När det var vår tur så var jag skitnervig men innan jag visste ordet av det hade vi kommit runt banan. Blev lite dåliga avstånd ibland, helt mitt fel som var så nervös att jag inte red ultimat, men det fixar min tjej ändå! Omhoppningen gick också bra, beslutade mig i sista sekund för att ta ut svängarna fast hon kändes fin. Ville hellre ha en nolla och en stabil runda än att jag skulle egga upp både henne och mig, jag var fortfarande nervös. Och en dubbelnolla blev det, med en femteplacering på det trots att vi inte red några omhoppningssvängar! Så är mer än nöjd med våran 90 debut trots att jag är lite sur över att jag ska ha såna förbannade nerver att tragglas med. Men att vara hopprädd som tusan och ha klena nerver och trots det komma runt en bana med omhoppning när hindrena nästan är en meter och hästen är småknäpp. DET är jag stolt över mig själv för! Och så har jag nu en duk till åt min framtidssamling ;-)



Det är bara att kolla minen, inte precis min lugnaste stund. Men det värsta är att när det är över och banan är slut vill jag inget hellre än att hoppa igen för att det gick så bra. Konstig, jorå...

i will always love you

Kan börja med att skriva R.I.P Whitney Houston, en av de bästa balladartisterna genom tiderna har gått bort. Inte så peppande att vakna upp och få reda på det!

Men nu sitter jag iaf och försöker plugga lite geografi igen, jävla Henrik som kommer med tusen uppgifter om man vill ha hemstudier. Så det blir mitt sätt att tagga tävling, kan tala om att jag är omänskligt nervös och galet taggad på samma gång. Haha bra kombination... Åker till stallet vid ett så jag hinner gå bana och sen antar jag att det blir x antal timmars väntetid eftersom jag rider sista klassen. Ni får hålla alla tummar för att jag kommer runt idag! Hörs ikväll :-)

so what we get drunk, so what we smoke weed

Fick sova ut litegrann imorse, klev upp runt tio. Pluggade lite geografi på förmiddagen innan det var dags att åka ut till hamre för lite (eller okej, ganska mycket) löshoppning. Har inte varit med på det förut så det var roligt och lärorikt. Mest treåringar och några var riktigt fina så det var värt att frysa lite om tårna. Behövde inte göra så mycket, höjde hinder och stog i vägen för den första hästen (som lärde sig att springa genom linan). Vi höll väl på i två och en halv timme ungefär och x antal hästar senare fick jag skjuts hem av emmas mamma!

Nu på kvällen blev det middag med fasters familj, Peter och farfar. Hemgjord pizza och skogsbärspaj till efterrätt, jag rullade typ ut till bilen. Fast det är iofs bra för jag tror maten kommer rinna ner lite långsammare imorgon. 90debuten med hjärtat, hjälp!!! Fast tror det kommer gå bra ändå, bara att andas och rida. Huhuhu, varför kan inte jag vara kolugn i tävlingssammanhang? Jag älskar verkligen att vinna men själva tävlandet blir jag bara nervig av. Haha :(

det kliar så mycket i fingrarna att jag knappt står ut



Hur snygg är inte denna klänning på en skala?! Den är helt öppen i ryggen också, vilket gör det hela ännu bättre. Om jag ändå vore gjord av pengar :( Måste lära mig att prioritera...

varför slösa med tiden och förneka vad vi egentligen båda vill?

Okej nu är jag nervös inför söndagen (och litelite taggad. och förväntansfull). Hoppas att min kära fina Zabina är på bra humör och kan stötta mig lite... Det ska bli roligt att testa på något nytt i alla fall, 80 sitter bra nu så det är väl dags. Huhu.

Hade ingen lektion förrän vid 10 över elva idag men hann med att kolla på TVD och köra lite bil på morgonen innan skolan. Så jag sov inte bort hela tiden! Och skolan är skolan, där orkar jag inte dra allt som hände. So boring. Behövde bara leda barn en timme idag. Det gjorde mig på lite bättre humör, sen käkade jag tacopizza. Var faktiskt gott, kände mig lite tveksam först. Men ja, the best of both worlds you know ;-)

Imorgon är det geografiplugg, löshoppning och middag med fasters familj som står på schemat. I den ordningen också ungefär. Nu ska jag slå på ett till avsnitt av en av mina fantastiska tvserier. Hareee



Snygghästen efter någon tävling, rätt trött!

i can swear that there is someone, somewhere, watching me

Fick rida Wicher på denna kalla torsdagsmorgon. Han var faktiskt inte alls som jag väntat mig utan han var mjuk och lugn. Inga hopp upp i luften eller liknande! Kan inte förklara vad vi gjorde ens om jag försökte men målet var att få dem runda för innerskänkeln. Han blev riktigt fin, särskilt i galoppen och övergångarna. Han var hyffsat balanserad och väldigt stadig, det hade jag inte väntat mig. Jag var jättenöjd, Karin var jättenöjd och Wicher var svettig. Bättre betyg blir det inte! Kan abslout tänka mig att rida honom igen, dock inte på hoppningen tror jag. Usch haha...

Resten av dagen rullade på som dagar brukar göra. Är trött som jag vet inte vad men måste plugga in lite filosofer innan jag kan chilla, ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååh. Har sovmorgon till 10 över elva imorgon iaf, även om jag kanske inte kan utnyttja hela så får jag åtmintone sova tills efter åtta. toppentoppen!


he's gotta be strong, he's gotta be fast and he's gotta be fresh from the fight

Sitter och dunkar musik samtidigt som jag försöker få in lite spanska i huvudet (detta blogginlägg är min välförtjänta paus). Dock är det inte det största provet vi gjort så det går nog finfint! Har inte mycket vettigt att säga, kan vara värt att nämna att skolmaten varit god tre dagar i rad. Kors i taket!

Var till Malin imorse och pratade av mig. Var behövligt och så mycket mer går jag inte in på här. Nu ska jag plugga lite mer, spela facebookspel en stund och sen lockar kudden. Torsdagen inleds som vanligt med ett ridpass så lär ladda upp batterierna.




En liten guide: översta låten är toppen om man är ganska nere fast samtidigt känner sig optimistisk (lovesong, alla har väl hört originalet). Mittenlåten är en sån man ska lyssna på när man vill sjunga med i refrängen och dansa som de gjorde för 20-30 år sedan, fötterna kan liksom inte vara still (lyssnar på den nu och jag gungar omedvetet fram och tillbaka). Och den undre låten är färskare, lite för seg för att vara partylåt men man blir glad av den (utmärkt om man vill dansa sexigt). Alla tre kommer från Footloose, snacka om att jag hakar upp mig på grejer...

kick off your sunday shoes

Lider verkligen av ilandsproblemet nummer ett, nämligen att min dator sviker mig. Och så saknar jag megavideo som heller aldrig svek, som alla äckliga andra streamingvideor. Livet är hårt ibland. Den här dagen har varit lite upp och ner, tur iaf att My finns och kan fälla en rolig kommentar eller dra konstiga skämt och göra livet lite bättre. Och nu verkar det som att jag äntligen får kolla på GG, det vänder! Puss

dance the night away

Ingen större blogginspo idag, men kan ge ett tips på vad ni kan göra istället för att läsa min blogg: kolla på Footloose (den från 2011). Har bara hunnit halvvägs men hittills är det en riktigt bra film med ett härligt soundtrack :-)



Och så är han ju rätt snygg också!

R.I.P megaupload



:'(

we'll get wild

Badade i över en timme nu på eftermiddagen, så jäkla skönt att slappna av en stund. En bra bok, tända ljus och lugn musik i bakgrunden. Perfekt avslut på denna helg.

Har pluggat in lite tal idag också, rätt nervös att hålla ett fejkat tal kan jag säga (ska prata för klassen men jag ska låtsas att min pappa är där haha). Fast det får ta och funka ändå. Kommer inte ha någon ridning att se fram emot heller imorgon, jobbigt :(



Nästan så jag saknar luggen lite. Fast tycker jag ser yngre ut i lugg haha, kanske bara är inbillning? Klippa mig lär jag göra snart iaf!

jag är här det är bara att ta mig baby

Haha måste läsa igenom inlägget jag skrev igår sen, var sjukligt trött och pratade med My samtidigt som jag bloggade så vet inte riktigt hur det blev. Men det var sjukt roligt att plaska runt bland vågor, leksaker, forsar, rutschbanor och barn. Så det gör vi om om ett år igen haha ;-)

Idag klev vi upp halv tio, sov kanske 10 timmar eller något. Helt slutkörda tjejer! Käkade frukost och tog en promenad innan My fick skjuts hem. Tack o bock för denna helg! Idag ska det kollas på tvserier och pluggas tal. Huhu ångestframkallande... Aja, peace out



Gårdagens inköp: Puder, h&m. Body lotion som luktar lite kokos, h&m. Mascara som inte är från Max Factor, får hoppas att den inte gör mig besviken (har kört på Max Factor ända sen de släppte masterpiece mascaran). Iaf så är denna från Maybelline, likaså min concealer. Och hårspännena är från h&m!

supa satan är överskattat

Sitter i sängen med my och är trött som ett as efter en hel dag i Borlänge. Gick upp halv åtta imorse för att ta bussen till resecentrum. Kan säga att promenaden därifrån till Aqua Nova är den kallaste i mitt liv, brrr. Men vi hade då roligt som tusan och plaskade i två timmar ungefär. Träffade på några bekanta från västra delen av landet, kulkul! När vi hade russinfingrar så det räckte gick vi och bastade/duschade/fixade innan en liten varmare promenad till Kupolen denna gång. Käkade pizza innan vi fördrev tiden med lite shopping. Köpte bara nödvändigheter som mascara, concealer, puder, body lotion och hårspännen. Ganska duktigt ändå! Vi tog bussen hem strax efter fem och nu sitter jag här med My, Erika åkte vidare på spelkväll. Tillbaka där inlägget började alltså haha.

Vi har då sett båda filmerna vi hyrde så nu gör det inget om jag somnar! Och det var faktiskt inte jag som skrek mest åt skräckisen ;) Nu är ögonlocken tunga så ska ta och avsluta här, spy inte för mycket ikväll ni som är ute i dimman!




Erika, det här var den absolut bästa bild jag hittade på dig efter flera minuters sökande...

it's friday friday

Sitter hos my nu och väntar på att filmen ska börja som vi tänkte kolla på! Det gick bra att leda barn också och sen åt jag världens godaste kebabsallad. Mums! Nu ska jag vara social med my här, ha en bra fredagskväll!

i finally had enOOOOUGH

Jag tror minsann att jag glömde skriva att jag fixade jobb häromdagen. Men nu vet ni det iaf, får sälja jordisar i år igen om jag vill! Känns tryggt att veta att det finns en inkomstkälla tillgänglig i sommar :-)

Som en update till förra inlägget kan jag skriva att det nog blir lite ändringar, filmkvällen är förflyttad hit istället så sover "bara" hos My imorgon! Ska bli sjukligt roligt att åka till aqua nova iaf :-D Hoppas att inte alla bangar ur nu, jag, My och Erika är ju redo och taggade iaf ;)

Pratade lite P&L och 18årsfest med pappa idag på väg hem från Falun, innan jag körde då. Och biljetten ska inhandlas någon dag framöver, lät inte omöjligt att jag får campa heller (och ja pappa det är lugna campingen, det kan My intyga, och det står på biljetten). Så det blir nog skitbra kan jag lova, skrillex liksom?! Wihowiho! Och när det gäller 18årsfest så är det ganska långt dit men det är genomförbart. Har som sagt lite tid till planering men har tillgång till en stor lokal iaf. Dock så får det inte spåra ur, pappa måste komma och kolla till några gånger eftersom de egentligen inte hyr ut till 18årspartyn. Men får man det gratis så, och tonåringar gör ju aaaaldrig dumheter när de festar ;-)



glad -> sur -> crazy

i still love you

Var tvungen att hoppa ponny imorse, behöver jag säga något mer? Men sista vändan kändes i alla fall okej och hon var fin när vi travade av (red sally). Nej jag håller mig nog till de stora rackarna, man vet iaf var man har dem! Var inte överförtjust i Sallys hoppteknik heller, hm... Ingen tiopoängare direkt. Resten av skoldagen har flytit på som vanligt, var till Falun nu på eftermiddagen och kollade munnen. Som såg jättebra ut, och nu behöver vi inte åka dit på ett halvår. Schöönt! Fick köra hem och det gick helt okej.

Kan dra mina preliminära helgplaner då det kanske inte blir så mkt bloggande: Imorgon är det sovmorgon som gäller igen, sen vanlig skoldag följt av ledning i stallet. Efter det åker jag hem en vända och sen åker jag troligen ut till My och bosätter mig där för helgen! På lördag är det Aqua Nova och Borlänge som står på schemat följt av hemmakväll med film och grönsaker. Sover kvar en natt till och sen rider vi en sväng på pollarna på söndag! Förhoppningsvis får vi sällskap på lördag om inte alla bangar ur ;) Nu väntar maten, får se när vi hörs igen!

like candy





Chokladmacarons med hallon och kokosfyllning! Grundreceptet vi använde till själva macaronsen är det översta receptet här men vi gjorde egen fyllning :-) Lite toppiga blev dem men ändå är dem de finaste jag fått till, och som alltid ruskigt goda. Och det tar flera timmar att göra dem, vissa moment är kluriga men det är ingen omöjlig uppgift!

macarons

Var upp till Ingemar men det var ingen hemma så ska slå honom en pling strax istället. Har bakat macarons med Ida sen jag kom tillbaka och nu står äntligen första plåten i ugnen (ja det tar sjukligt lång tid). Men ack så goda de kommer vara! Kan lägga upp bilder på resultatet sedan om ni vill :)



Såhär ser dem ut när de är perfekta. Ganska omöjligt att få till dock...

/skjuter på det så mycket jag kan

Usch vad hemskt det är att prata med människor man inte känner så bra, särkilt när det gäller jobbärenden. Måste skärpa till mig nu... Blir att ta sig i kragen, koppla hunden och bara gå. Tur att min självdisciplin och vilja brukar vinna över mina egentliga känslor.



Börjar bli lite smånervös inför nästa helg också... Har inte hoppat en hel bana på 90 cm med Zabina, och gud nåde om vi kommer till omhoppning (jag skiter nog på mig då). Bara att släppa nervositeten och rida, det är när man är för nervös det går dåligt. herregud haha, jag kommer aldrig bli någon ren och skär tävlingsryttare, även om jag älskar att vinna!

fighting everywhere we go

Är nu färdig med internationella ekonomin, geografin och samhällskunskapen. Skönt! Ska plugga lite tal nu och be pappa läsa igenom det, eftersom det är till honom. Sen ska jag ta en promenix upp till grannen och se om jag kan fixa jobb till sommaren. Bara att hoppas på det bästa! Kram på er

jag går här ensam i mitt regn igen

Svar på mys kommentar: det hette Veckans Brott!

God morgon förresten, vaknade vid halv tio ungefär men låg kvar i sängen och facebookade lite innan jag klev upp. Har ätit frukost och sådär nu så det är väl dags att ta tag i alla hemuppgifter. Kopplade in minneskortet till min förra mobil så sitter och lyssnar på lite "gammal" musik. Haha jag kan då konstatera att jag hade lite varierande musiksmak på högstadiet... Skärpning nu, fokusera. Ha det så bra i skolan alla ickelediga studenter, puss!



Måndagens look! Min älskade sjal är från Gina och tröjan är från MQ.