tjohej klockan är tre

Har skaffat ett helårskort på gymmet nu, det var öppet i vasahallen när vi svängde förbi där idag. Tur det eftersom att de höjer priserna efter årsskiftet! :) Men nu blir det hårdträning nästa år, minst två gånger i veckan. Så hoppas på lite resultat för nu ska jag hålla det här! Synd att jag var osminkad på kortet jag ska se varenda gång jag går dit. KUL :( Hade björnfittan på mig iaf!

Åkte till Erika efter två någon gång idag och vi fixade oss i timmar. Haha så seg brukar jag aldrig vara! Resten av kvällen var trevlig den med, med trevligt folk. Fick hur ont i fötterna som helst av allt dansande, och då dansade jag inte så mycket som förra gången. Men går man i högklackat en hel kväll får man skylla sig själv. Vill man vara fin får man lida pin!

Nu sitter jag här och kikar på vampire diaries, kollar om hela säsong ett! Kan lägga upp bild på min sminkning senare, synd att jag bara tog de efter kvällen och en massa svettandes på dansgolvet. Och min mobilkamera är som sagt sämst.



Är jag nyttig eller vad? Godislöfte ett helt år - easy.


Jag lever

Hallå. Vet att jag är ganska sämst på att blogga just nu men det är faktiskt lov och ja, jag har lovat mig själv att vila och inte göra sånt jag inte orkar. Så blir ingen update om de senaste dagarna tyvärr men jag tror ingen dör.

Idag blev jag väckt vid elva, tufft men sant. Klarade av att komma upp iallafall! Framåt eftermiddagen ska jag dra mig till erikos så ska vi fixa oss i fem timmar och ikväll blir det café paris. Och jag kommer fan behöva fem timmar för jag ser ut som ett spöke med ett råttbo på huvudet ungefär. Haha okej inte riktigt men nästan. Och jag ska gå och lösa in mitt presentkort på vasahallen idag också, om de är öppet vill säga. Det gillas, fast nu måste jag gymma i ett år också, tjiho. Nej nu ska jag röra på mig och försöka välja kläder. PUSS

och det här inlägget vart nog ganska rörigt men jag är jävligt trött, suddade iaf ut delen där jag fick utbrott, hihih.

dan före d-dagen

Bloggandet är inte på topp just nu, finns lite dåligt med inspiration nu när man är ledig och vill göra ingenting! Men skriver ett litet inlägg iallafall, hihi.

Imorgon skulle jag egentligen till stallet på morgonen men ställde in. Det är på tok för tidigt (fem på morgonen!), jag kommer nämligen inte hinna sova något senare och blir svårt att hålla julhumöret uppe när man är svintrött. Sen vill jag såklart vara hemma på morgonen och öppna paket. Men nästa år eller så ska jag vara med. Känns som en sån grej man måste vara med på någon gång!

I tisdags red jag igen och jag red på Grace som var tokmysig! Har ridit henne en gång tidigare och hon gjorde inget riktigt intryck (det var längesen) men nu kändes hon super. Vi red lite framdelsvändningar och jobbade på volterna och fyrkantspåret mest. Hon var jättekänslig och inte alls som Zabina och det var lite klurigt i början. Men hon kändes fin för det mesta, hamnade bakom lod lite i galoppen men i helhet kändes det bra. Så henne vill jag definitivt börja rida, fattar inte varför jag aldrig gjort det förut. Upptäckte två underbara hästar två dagar efter varandra, inte lika topp som Zabinus men nära på, Matrix och Grace!

Ikväll tänker jag sitta uppe och kolla på film tills jag är riktigt trött och somnar som en stock. Pirrripirri imorgon är det juuul! ♥

hästhästhest

Är det enda jag skriver om, hihi. Men idag har jag hoppat med Matrix och det var hur kul som helst. Han var rädd för läktaren och det var ganska drygt för han är bra envis. Det gick bättre när vi hoppade och fick lite fart, riktigt härlig häst det är alltså, vilken pärla dom har hittat! :D Tyckte att han var urmysig och om inte Zabina fanns så ja.. Hon är nog ändå snäppet bättre men de är så pass olika, en tant och en bebis! Han var ganska klurig och rida, han är ändå så pass ung och höll på vid läktaren hela tiden men skulle vara roligt att dressyra med någon gång! Hoppas att få rida honom under lovet! :) Nej nu ska jag återgå till mina facebookspel, hare göttans.

Mitt hjärta... <3

Börjar bli lite slarvig med bloggandet men jag tänker inte blogga om jag inte känner för det. Bloggar ändå för min egen skull så att jag får skriva av mig, men borde kanske satsa på dagbok eller blogg med lösenord istället.. Jobbigt att behöva censurera hela tiden, då skriver man inte riktigt av sig. Och med tanke på hur många (några) läsare jag har så är det nog ingen som gråter om jag skaffar lösen! Men kan iallafall skriva om julklappshoppningen idag!

Zabina var taggad till månen och tillbaka men någon riktig explosion blev det inte. Ja, hon bockade på framhoppningen och låg på hela tiden men jag satt kvar, vi var felfria och jag var nöjd. Banan var ganska okomplicerad i sig men med en häst som är jättetaggad och tycker att det är hur kul som helst får man jobba ganska mycket ändå. Så några höga stilpoäng blev det inte men är väldigt nöjd med tanke på omständigheterna! Och Zabina gick en gång till sen med Helena och hon vann sin klass så bara hon får tagga ur så är hon jätteduktighopphäst! Bara jag som fick ta smällen idag, haha. Men mitt mål för 2010 var en lugn runda på 80 cm och det var kanske inte lugnt idag men jag var inte rädd och är nöjd med min prestation så jag klassar målet som uppfyllt! Så nu är det 2011 som gäller, klarar vi av att komma upp på tävlingshöjd måntro..? Är bara 1 dm kvar så varför inte?



Hästar från hingstutsläppet i somras, inte Zabina! (;

why do you make me feel this way

Igår ville inte blogg.se samarbeta med mig så då blev det inget bloggande. Tror ingen dog utav det precis! Nu blir det inget långt inlägg heller för jag tänker fan gå och lägga mig. Ingen idé att vara vaken just nu, är på lite dåligt humör. Eller dåligt och dåligt, vet inte hur jag annars ska förklara det. Känns tomt helt enkelt, vill inte riktigt gå in på det mer än så här.

På söndag är det julklappshoppning, ska vara med på zabina. Och det är något jag ser fram emot, att se om hon är galen eller inte. Hoppas på lite lagom med energi, ska hoppa 80 iallafall. Vilket är lite högt men ändå helt okej, hoppas bara hon inte taggar till helt och hållet. Tur att hon är bäst och älskad ändå!

Nej nu strejkar jag, bloggar mer imorgon. Kanske lägger upp lite bilder från telefonen å, vem vet!

IDAG VAR EN DAG IDAG

Har precis skrivit klart svenskatexten, vilket tog mig nästan två timmar. Men nu är det iallafall fixat och klart, skönt att vara färdig och jag är ganska nöjd med den. Idag hade vi den sista naturkunskapen någonsin med Caroline så vi hade skrivit på tavlan åt henne och hon börja nästan gråta för att vi var så söta, nawi. Men hon var en bra lärare så! Har även gått på HLRkurs så ja, nu kan jag rädda liv eller nåt.

Efter skolan blev det kupolen med Emma & Helen! Det första vi gjorde när vi kom dit var att käka haha.. Kan inte rå för att skolmaten är äcklig. Sen gick vi runt och har köpt tre julklappar och en kjol till mig själv! Duktigt av mig att inte spendera hur mycket som helst på onödigt skit tycker jag. Har skrattat så jag kvävs, vilket jag alltid gör med emma i närheten. Hahahah kan säga att jag är ganska glömsk när det gäller vissa saker. Men tack för en trevlig dag tjejer, hihi. :-)))

Nu ska jag gå upp och skrapa min lott sdom jag köpt, hoppas att jag vinner en miljon. Nog för att högsta vinsten var 20'000 men man får väll hoppas! Puss&kram sötnosar!

hello world

Kom nyss på vad jag skulle blogga om men glömde det igen. Hm.. Jaja jag skriver väll bara då!

Hade utvecklingssamtal idag och satt och pratade med anna i en timme nästan. Så nu tror jag faktiskt att jag blivit av med stressen lite och det är så jäkla härligt. Fick veta att jag skulle få mvg i naturkunskap också, JIPPI! Det hade jag inte väntat mig, trodde inte man fick det om man skrek när man kollade på mikroskopiskt små kryp. Så det var dagens glada överraskning! Och som jag skrev på facebook är jag glad nu igen. Antagligen för att det snart är lov och julafton, känns bättre med skolan (var antagligen pga stress jag mådde så dåligt i lördags) och ja allmänt att jag börjat acceptera mig själv igen. Ibland är man bara glad utan att en specifik händelse ligger bakom, det är bara det att det går bra nu. Nu ska jag fortsätta vara på såhär bra humör och försöka att inte bryta ner det. Aldrig mera.



So true. Och måste skriva att jag såg numanumaguy alldeles nyss och måste bara säga HAHA! Funnits i fyra år eller vad det är och jag skrattar fortfarande när jag ser den? Haha bra humor där.. 

how do you sleep while the rest of us cries

Den här dagen har varit helt okej, ganska mycket skratt iallafall. Dock känns allt så segt nu men efter lovet ska jag ändra inställning helt. Och det är ett löfte jag inte tänker bryta! Mina nyårslöften för 2011 ser hittills ut som följande:

• Skaffa halvårskort på gymmet, träna minst 2 ggr/vecka.
• Godislöfte/alla sötsakerlöfte. Inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp den punkten men nyttigare ska jag bli!
• Ta tag i skolan och ändra inställning till pluggandet. För jag har kanske lätt för det mesta men det är inte roligt att gå till skolan varenda dag när man inte alls vill vara där så positiv inställning till allt ska det bli!

De tre måste jag fixa, skulle behöva några fler löften som är lite svårare för mig. Men det får jag fundera på!

Har kollat runt på lite klänningar - måste hitta en till julafton. Det hör till, julafton = ny klänning. Men jag hittar inget, eller jo. Hittade en från Ida Sjöstedt som jag blev KÄR i. Men den kostar 1499 och det kan jag verkligen lägga på en klänning den här månaden. Not. Får leta efter något lite billigare då jag antagligen inte ens kommer använda den igen. Och måste inhandla julklappar snart också, sen som vanligt. Dock blir det kanske en tripp till blg i veckan hoppas jag på!



Men den är så fin..


igår = :(

Bloggade inte igår och det finns en anledning till det. Var hemma med mamma & ida, vi kollade på film, fixade mat och åt grönsaker med dipp. Myskväll helt enkelt! Pappa och my var på hockey så vi var själva. Plötsligt började jag må dåligt, fick ont i magen och kände mig konstig. Det kom från ingenstans och det blev bara värre och värre så gick och sa till mamma att jag inte mådde bra och då hade jag så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Usch, orkar inte skriva om allt för att det var så hemskt men det gick över efter någon timme iallafall. Och visste inte vad det var heller så då kan man inte göra nåt annat än och vänta tills det går över.. Vet fortfarande inte varför jag fick så ont men jag sov inatt och idag känner jag mig bara skakis, vill inte att det ska hända igen. Så blev att vara hemma idag och har försökt få tag på någon som kan ta mitt insläpp men utan framgångar så åker nog dit ändå..

Tråkigt inlägg blir det men där är förklaringen till att det inte blev någon bloggning igår. Innan det hände kollade vi på draktränaren, och den var jättesöt! Älskar animerade filmer och den här var riktigt bra. Kollade på Dirty Dancing inatt innan jag somna, har nog sett den 20 ggr. Fortfarande bra! Så båda dom filmerna kan jag tipsa om, men alla har väll sett dirty dancing iofs ;>

utan dig ingen mig

Red barbacka på min underbara Zabina idag. Gick hur bra som helst, hade bra känsla redan från början. Vi hade markarbete så vi hoppade lite blockhinder men det gick bra det med, både smala hinder och de på volt. Hon var jätteduktig och det var nog nyttigt för mig och rida barbacka för att jag koncentrerade mig så mycket på sitsen, blicken, handställningen osv för att kunna hålla balansen även över hinder och i galoppen. Det enda som jag fick jobba på var att hålla handen nere när hon blev stark men det var bara mantag så löste sig det problemet på en gång. Har inte gått så här bra någon gång jag kan minnas, känslan är obeskrivlig. Så jäkla nöjd är jag och vad skulle jag göra utan Zabina?! ♥

När vi travade av stämde allt, hon var stadig, jag kunde sitta rätt, mjuk och följsam i båda varven. Jag blir så barnsligt glad när det går såhär bra och ännu gladare blir man när man får beröm! Fick till och med applåder, hahah :D Så blev faktiskt glad när mamma sa att vi inte skulle åka bort över nyår för det betyder att jag kommer kunna rida och hoppas såklart att Zabina ska gå lite träningar! För jag kan då inte träna i december, mina pengar läggs på julklappar! :P

Nu ska jag fortsätta sitta och le åt hur underbar sköthäst jag har. Byebye bitches, ha det bäst. /JNY



Pal på bilden, var flera år sedan jag red honom nu men kommer fortfarande ihåg hur det kändes. Vissa hästar gör intryck och jag kommer nog aldrig glömma honom. Han var min första Zabina, min första riktiga favorit. Vila i frid gubben, i miss u. ♥


if this is real love then that ain't enough

Hello! Har precis skrivit klart naturkunskapen. Känns inte direkt som ett MVG+ arbete men jag är rätt nöjd iallafall. Glad att ha det överstökat, lämnar in den på måndag. Idag har vi nog haft den roligaste idrottslektionen någonsin. Först hoppade vi hopprep, och inte en och en utan som man gjorde när man var yngre. Hur roligt som helst! Efter det spelade vi badminton och då spårade det totalt. Jag fick magknip av skratt för att emma, helen och erika höll på och dansade. Men det är faktiskt kul med seriös badminton också, dock ägde den här lektionen totalt!

På spanskan fick vi käka mat också, ooh! Men jag fick ruttna physalisar och vindruvor :( Tragiskt. Nu ska jag fortsätta med det roliga pluggandet. Byebye bitches, ha det bäst. /JNY




 
:)

there you are

Hejsan! Idag har det gått om möjligt ännu segare i skolan. Hade inte alla söta flickor funnits hade jag inte gått dit nå mer för nu är det s e g t. Har kommit igång med att skriva på både svenskan, naturkunskapen och samhällskunskapen iallafall. Har inte lärarna något bättre för sig än att ge oss inlämningsuppgifter hela tiden?! Och imorgon ska jag skriva matteprov och vi har ordkunskapsprov/diktamen på svenskan. ÅTTA DAGAR KVAR!



Jag behöver en ny kamera. Så är det. Och nu har mitt intresse för naglar övergått till att sminka mig, synd att det är såå skönt att sova på morgonen bara! Så smink blev en kategori nu :-)

just another girl

Har just sett det bästa Gossip Girl avsnittet NÅGONSIN. Och jag skojar inte, det var nästan så bra som det kan bli. Synd bara att det är uppehåll nu tills den 24/1. Jag kollar i amerikansk takt ofc, alltså ser avsnitten på nätet innan de sänds på tv i Sverige! Jag klarar inte av att vänta, hihi.

Den här skoldagen verkade aldrig vilja ta slut, var i stallet efter skolan också. Nu är det förresten bara 9 skoldagar kvar innan jullovet, hur bra?!

Tur för er så orkar inte jag skriva något mer nu, ha det så braa!


i saw an angel become the devil

Red på min Zabinuus idag! Jag får nästan aldrig rida henne på dressyrlektioner känns det som och inte tränar jag nån dressyr heller så det är inte igår jag dressyrade med henne sist. Men hon var jättemysig även fast jag inte fick till det alla gånger, hade lite problem att sitta ner utan stigbyglar och då blir handen ostadig + att jag blev jättetrött på slutet. Men det kändes iallafall riktigt bra och jag är mycket nöjd!

För övrigt kommer jag inte kunna ta mig ur sängen imorgon, herligt. Har nedräkning nu: 10 skoldagar kvar innan lovet + avslutningen då! GAAH, jag orkar inte en enda dag till men jag ska härda ut och topprestera nu, sista spurten innan man får vila (haha mycket snack och lite verkstad känner jag redan nu..). Nu ska jag vila upp mig inför ännu en lärorik och givande dag i skolan (kommer spela pingvinspelet hela lektionerna, möjligen sova på bänken). Sov så gott för det ska jag (eller inte, kommer hosta som fan hela natten)!

Strunta i mina pessimistiska paranteser bara. Måste få utlopp för mina riktiga känslor men fortfarande försöka tänka positivt. Det är jobbigt.


you coming back is against all odds

Bra dag, hade bara en lektion och lyssnade på föreläsning efter den. Sen slutade vi runt 20 över 11, jag pratade med göran så vi fick hemuppgifter på matten, kalas! Och samhällskunskapen var inställd plus att den där föreläsning gick över två lektioner. Helt okej schema idag alltså. Och föreläsningen var ganska intressant, lite för lång bara. Haha trött chey somna nästan.

Nu ska jag alldeles snart om en timme bege mig till Säter! Så här får ni en facelook/hairlook för en vecka sen ungefär, jobbigt att lägga in bilder på datan varje dag :>





Dunderkvalité i know. Men nu har jag bara mobilkameran då den andra gett upp helt, vad är det med mig och tekniska grejer egentligen. Och den kameran jag har på min nya mobil kan inte jämföras med den gamla tragiskt nog. Finns inte ens makroinställning eller zoom?!?!??! :(

two ravens in the old oak tree

Rubriken kommer från samma låt som gårdagens rubrik, kan inte sluta lyssna på den! Låten är med i ett Gossip Girl avsnitt och nu håller jag på att kolla om alla säsonger så då hörde jag den igen. Den är fortfarande lika bra, men vissa låtar tröttnar man inte på. Den här är en sån låt för mig, och såklart blir den 10 gånger bättre om man följer Gossip Girl och har sett scenen den är med i! Helt perfekt är det.



Idag har jag betat av min attgöralista, har kommit på att de faktiskt funkar så har gjort en nu tre söndagar i rad! :D Om jag inte får någon form av motivation så är jag dålig på att göra saker som att träna, städa etc. Men nu är motivationen att beta av hela listan och sedan känna sig nöjd med att inte ha slösat bort en hel dag! Så idag har jag:

•Dammsugit mitt rum
•Bytt sängkläder
•Gjort lite läxor (okej där tog orken slut, tänker inte hålla på med svenskafaktan och nkn hemma men det andra har jag gjort!)
•Varit på promenad med Ronja
•Kört ett träningspass (cyklade, jobbade med hantlar och töjde lederna lite, ganska lätt pass)
•Varit i Säter och lett sista knatten
•Tvättat
•Torkat fukt ur fönstret
•Tagit ut sopor.

Imponerad av mig själv att allt är gjort, inget Ung&Bortskämd här inte. Känner mig så bra just nu, allt känns bra. Okej nästan allt, det bra väger över det dåliga. Har mått ganska dåligt till och från ända sen skolan började igen och det har varit ganska mycket som snurrat runt i mitt huvud. Men nu börjar jag komma in i rutinen, jag fixar både skolan och stallet. Vill fortfarande skjuta mig själv ibland för att jag är så feg, men det är inget jag tänker ta upp här, särskilt inte nu när jag mår så HÄÄR bra. Byebye bitches, ha det bäst. /JNY

i see signs now all of the time

Hopptränade med Zabina idag, hon var sjukt laddad men inga ofrivilliga avsittningar och det kändes ändå bra. Haha vi gjorde visserligen om en kombination med ett glp. språng imellan till en studs och ibland taggade hon till och ville inte travhoppa. Men helheten var bra och hon kändes kalas när vi red fram!

Undrar vad jag skulle göra om jag inte varit i stallet jämnt, om jag aldrig fattat tycke för Zabina. För det är sjukt hur mycket jag tycker om henne, trots humörsvängningar, bocksprång och massor med överskottsenergi. Utan det där skulle hon inte vara samma häst, och nu kan det faktiskt vara roligt när hon är lite busig. I början tyckte jag det var obehagligt när hon höll på när vi hoppade men jag har väll vant mig, och blivit bättre på att kontrollera det. Hon är bäst, helt enkelt. ♥

Nu säger jag nog godnatt världen snart, imorgon har jag massor av tråkiga saker att ta itu med. ha det bäst!



Oldpic!

AJSKI

Tog som jag nog nämnt i föregående inlägg den sista Gardasil sprutan idag. Det var en hemsk upplevelse som jag mer än gärna glömmer bort ganska omgående! Var nervös och så innan men när jag väl gick bort till vårdcentralen släppte det lite. Dock kom det tillbaka igen, och den här gången på riktigt. Jag fick verkligen panik, bara de som är spruträdda förstår vad jag menar. My tog sprutan först och hon rörde inte en min. Jag andades jättesnabbt och grät när det var min tur. Bara för att jag har blivit av med min hopprädsla och klarat av att dyka på det djupaste i simhallen tyckte gud att jag behövde en ny fobi. Tack, verkligen schysst.. Och som ni kanske förstod gjorde sprutan väldigt ont (de första två har inte gjort det, dålig sjuksköterska?) och dessutom började det blöda efteråt. Toppen.

Imorgon ska jag hoppträna, jag SKA. Har ganska ont i armen men har försökt att förtränga det bara så att jag ska få träna, hehe (a). Hoppas jag inte avskräcker någon från att ta sprutan nu för de första två var verkligen inte så här hemska, och det är så mycket värre att få cancer!



Tog den minst läskiga bild jag kunde hitta, fortfarande hemskt.
:(

it ain't the end of the world

Tjohej! Jag har faktiskt ganska så lite att blogga om, den här dagen har rullat på i långsamt tempo (och jag menar det verkligen, den ville aldrig ta slut). Kom att tänka på en sak idag, det här med 2012 och att världen ska gå under. Jisses vad folk kan tjäna pengar på det! Det självklara exemplet är såklart filmen som heter 2012 men även i musikvärlden har det börjat bli poppis att sjunga om det numera berömda årtalet.

Själv tror jag inte att jorden går under om två år, snarare om några hundra år när vi har förorenat den till gränsen och att växthuseffekten blir droppen som får bägaren att rinna över. Jag har inga planer på att vara kvar här då men tycker ändå att vi borde ta vårat ansvar nu, för kul att lämna vidare en pissig jord till nästa generation och sen bara dö. Själviskt är vad det är!

För att återknyta till jordens undergång, vi ses år 2013, för jag vet då att jag tänker vara kvar.







Mina favorit världenkommergåunderlåtar. Två av dem faller iallafall i 2012 kategorin, den tredje handlar om att leva i nuet - som om imorgon inte fanns.

you make my world spin round

Alla som är vän med mig på facebook har redan sett att jag hade ett litet problem idag. Nu är det som alla vet december och det var dags att vända almanackan. Snacka om snopen jag blev när decemberkillen är ingen annan än Johan Palm och kalendern heter snygga killar, HALLÅ?! För det första är det tvetydigt vidare personen i fråga är av kvinnligt eller manligt kön. Och för det andra faller han/hon definitivt inte under kategorin snygg! Så jag fick göra en liten makeover, så nu är min almanacka rosa och glittrig. Alltså är den fortfarande feminim men nu på ett bra sätt!