tentaplugg och hästerier

Hej på er! Jag kommer inte att blogga så mycket framöver, går in i en period av tentaplugg och all tid utöver det ska jag försöka lägga på andra saker än att sitta framför datorn och glo.
 
Denna vecka har bestått av (förutom allt plugg) en hel del häst! I tisdags hade vi ett avslutande möte med arbetsgruppen inför SM. Vi har varit en riktigt härlig grupp och alla har jobbat så hårt. Känns lite tråkigt att det är över, men vem vet, det kanske kommer fler chanser.
 
I onsdags hade ARKUM medlemskväll som det var tänkt att jag skulle gå på. Men istället fick jag ett sms sent på eftermiddagen från Stina (ridskolechefen på Hippologum) som frågade om jag kunde ha några lektioner på eftermiddagen. Efter mycket velande fram och tillbaka beslutade jag mig för att anta utmaningen! Det var två uteritter och det kändes väldigt spännande eftersom jag aldrig har ridit ut på Hippo förut haha. Men jag fick en väldigt detaljerad (och skriftlig) vägbeskrivning som var till stor hjälp. Med första gruppen blev det ett antal halter när vi kom till ett vägskäl och jag inte visste åt vilket håll vi skulle. Men det gick superbra annars, alla ponnyer och barn skötte sig jättebra! Andra gruppen flöt på utan onödiga halter och de fick även jobba med lite skänkelvikningar och så längs vägen. Måste säga att det var helt fantastiska ridvägar! Flera meter breda sandade gångar i skogen. LYX!
 
Igår var det hoppträning som stod på schemat. Jag fick rida GG, som många påstår är ridskolans finaste häst. Jag var ganska spänd och osäker (delvis för att vi var ute och delvis för att han taggar till) och red inte alls som jag skulle många gånger. Men vi fick till en hel del bra språng, det var inte bara pannkaka. Bara jag vågar fatta beslut, slappnar av och inte åker häst går det bra. Över kom vi då alla gånger.
 
 
GG eller Great Guy som han heter!

neon colors

Efter att ha spenderat hela dagen i skolan med massor av plugg igår skyndade jag mig hemåt och fixade i ordning mig för lite fest. Ida (en av mina gamla faddrar) ska åka till Washington ett år och kommer alltså ta ett studieuppehåll innan hon kommer tillbaka och hoppar in i vår klass :) så igår hade några av hennes vänner ordnat med fest, mat och kidnappning! Det var väldigt trevligt, mycket prat mat och dans. Vid elva ungefär blev vi skjutsade till ÅC där det blev några timmar svettandes inne på Lokal. Jag var så sjukt trött på slutet att jag gäspade samtidigt som jag dansade, haha. Men det var ändå en bra kväll!
 
 
Vet inte hur många gånger jag varit på "neon-kväll" nu! Lysande armband, glasögon, neonfärg över hela armarna.. det är ju faktiskt lite kul ;-)
 
 
Imorse (förmiddags) blev det frukost på uteplatsen. Varmt och skönt men lite blåsigt. Det var 35 grader varmt i västhuset imorse i alla fall... Galet!

harry potter

Igår var jag på Harry Potter sittning. Det var roligt och oplanerat. Hade inte skaffat biljett men en av tjejerna i klassen kunde inte gå så då köpte jag helt enkelt hennes! Och det ångrar jag inte, är så sällan ute på partaj/socialiserar över huvud taget.
 
Jag klädde ut mig till Luna Lovegood, har tyvärr inga bilder. Varken på mig själv eller andra (eller det är inte helt sant, knäppte hela TVÅ bilder under kvällen). Men ni får lita på mig när jag säger att alla verkligen gått in för det, var jätteroligt att se!
 
Imorgon ska jag följa med Linnea, Linn och Bea och kika på deras hoppträning. Är nämligen väldigt sugen på att ansöka själv, de rider i en speciel hoppgrupp på hippo som hoppar varje vecka. Vore helt perfekt för mig som är lite hopprädd att få jobba bort det, och kanske till och med känna mig trygg när hindrena kommer upp över 1m! Men vi får se, det rör sig om ganska mycket pengar för en hel termin. Men det kan vara värt det!
Vi får se hur jag känner efter morgondagen :-)
 
 

ny header

Som ni förhoppningsvis ser har jag försökt byta header. Var så himla längesedan jag höll på med sånt, får inte till storleken. Någon som har en aning vad som kan vara fel? Har testat att ändra storleken på bilden.
 
Vad händer i Jennys liv annars då? I måndags var jag helt utpumpad, åkte in till skolan på föreläsning 3 timmar på morgonen och sen tog jag första bussen hem och la mig i soffan. Kände mig nästan febrig, men jag är ganska säker på att det bara var en "bakfylla" från helgen. Igår var jag piggare igen! Satt i skolan hela förmiddagen och pluggade med gruppen, sen följde jag med och lyssnade på Gudrun Schyman som hade homeparty i lärarhuset. Fick jätteont i svanskotan av att sitta så obekvämt så länge, men hon var ganska intressant att lyssna på. Tror inte att jag ska rösta på F!, men det kändes matnyttigt att få lite mer insyn i politiken.
 
 
Gudrun igår! Idag ska jag åka in till stan vid tolv och träffa gruppen en snabbis innan vi ska ha rådgivning/seminarium. Längtar tills imorgon då jag får åka till stallet igen!! Måste börja leta medryttarhäst snart, haha. Räcker inte med en gång i veckan längre!

Student-SM

Har haft den bästa helgen på väldigtväldigt länge. Det var så himla roligt, både att få vara med och tävla, men även känslan och stämningen som låg på hela anläggningen och som upplevdes bäst från marken var fantastisk.
 
Dressyren i lördags tycker jag gick väldigt bra! Fick rida på Pan Apple (efter lottning både utanför och inom laget). Han är en gulblack ganska liten häst som jag har hoppat någon gång vid tidigare tillfälle. Inte den lättaste att rida dressyr på, han är mycket mera för hoppning och spänner till ganska lätt. Red som andra startande på honom och trots en del missar (som tyvärr resulterade i en nolla) så är jag supernöjd! Slutade på 51,9%, bara ca. 3% efter tjejen som vann på honom. Så då förstår ni att det inte var den flashigaste dressyrhästen jag red på, svårt att få mycket högre poäng än så :-) och jag vet att om vi hade fått till rätt galopp (vilket orsakade nollan) hade jag kunnat höja med någon procent. Så jag är helt enkelt skitnöjd!
 
Hoppningen igår är jag lika nöjd med! Louise (världens bästa lagledare) drog lotten så snyggt att både hon och jag fick rida de hästar vi önskade. Dock så blev jag sista startande på Benjamin som är en otroligt het och springig häst. Med andra ord var han överallt och ingenstans när det var min tur att rida. Tokhäst! Fick jobba på att ta tillbaka honom och bibehålla kontrollen precis hela tiden. Fredrik filmade ritten och när jag ser den så känns det som om jag skulle kunna släppt på honom lite mer, det kändes som att det gick mycket fortare än vad det gjorde. Men jag är jättenöjd, vi var felfria på hinder och fick helt okej poäng (landade 5p efter vinnaren, som hade gjort första ritten på honom).
 
 
Suddig bild på mig och Guling, har bara mobilbilder av dålig kvalité ifrån dressyren tyvärr. Men det är bättre än inget!

SM is finally here

Har stressat runt som en galning hela dagen (gör det fortfarande iofs). Om en halvtimme tar jag bussen in till stan och möter upp Louise och gänget för att åka till stallet. Sen blir jag kvar där hela helgen, ska bli så jäkla kul! Imorgon går dressyren av stapeln och den här hopptjejen har extremt låga förväntningar just nu. Men hon ska göra sitt bästa och försöka hålla sig på topp ;-)