hoppelihopp

Har sjuuukt ont i röven idag! Ajajaj! Verkligen så man ska börja ett inlägg haha. Men det är värt att gå lite stelt idag för det var sjukt roligt att rida igår. Fick rida Kahlea igen, kände mig lite otaggad först eftersom jag gärna vill rida varenda häst i det där stallet snarare än att få samma två hästar hela tiden. Ingen av dem (kahlea och pan apple) är några dressyrhästar heller om man säger så, men eftersom det var hoppning igår kom jag fram till att det kändes ändå rätt okej.
 
Blev mycket gymnastik/lösgjordhet för hästarna igår. Hoppade ett räcke på böjt spår med en bom innan och en bom efter. Sedan hade vi en bom/blockhinder studs som avslutades med ett räcke (totalt sex "hinder"). Är verkligen jättenöjd med både mig själv och Kahlea, fick till en riktigt bra galopp som höll i båda övningarna. Jättefin häst och jag gjorde det jag skulle - super!! Sista räcket i studsen kom upp på 90cm och det kändes jäkligt bra, även om det bara var ett språng så var det nästan ett år sen sist jag var upp på den höjden och vände. En småsak för någon, men väldigt stort för en hopprädd hoppryttare som mig :-)
 
 
 
Lilla storhästen Kahlea!

snart tillbaka på hästryggen

Thats right - imorgon har jag ingen undervisning och ska inte ens träffa basgruppen så då passar jag på att åka till stallet och hoppa lite. Ska bli skoj, hoppas jag får prova någon ny häst denna gång :)
 
Idag har jag haft seminarium på förmiddagen och sen... haha sjukt oproduktiv dag. Laddar för PH ikväll, 3 pers som ska hem så känns skitspännande!!
 
 
Min ombre börjar bli lite blekare, ska kanske låta filippis lägga i lite mer färg i topparna någon dag!

pluggdag

Har haft en himla lugn helg med lite träning, promenader, god mat, soffhäng och idag en hel del plugg. Uppskattar dessa helger förbannat mycket lär jag säga, så länge det inte blir allt för ofta. Imorgon och på onsdag har jag seminarier och sen är det en föreläsning inplanerad på fredag om jag inte minns fel. Ganska lugn vecka, en hel drös klassisar drar till hemavan på onsdag också vilket gör att det blir ännu lugnare, för lugnt kanske?!
 
 
Fredrik som tog den här superfina bilden på en promenad!

inspirerande dagar

I onsdags var jag på en sjukt bra föreläsning med Björn Hurtig, advokat och delägare i Hurtig and partners. Han var en väldigt bra föreläsare må jag säga, satt på tårna i två timmar och det kunde lika gärna ha varit tio minuter med tanke på hur snabbt tiden gick. Han berättade om en hel del fall han haft på senare tid och han var så kunnig och engagerad: det var fantastiskt. Jag säger då det - verksamma jurister som berättar om verkliga fall är 10 gånger bättre än att läsa en deckare eller gå på bio. De inspirerar mig till att kämpa vidare och gör det så tydligt vart det är jag vill nå.
 
Annika Öster, tidigare chefsåklagare och nu generaldirektör vid brottsoffermyndigheten var torsdagmorgonens föreläsare. Första timmen var inte så gripande då hon berättade om brottsoffermyndighetens verksamhet. Den andra timmen handlade uteslutande om hagamannen. Jag trodde att det inte kunde bli bättre efter Hurtigs föreläsning men detta var tamejtusan i samma klass. Annika var åklagare i målet mot hagamannen och var med andra ord en av de mest centrala personerna i rättegången mot honom (som förövrigt hölls bakom stängda dörrar). Det var vansinnigt intressant att lyssna på samtidigt som det var väldigt hemskt. Många kvinnor är ärrade för livet på grund av denna man som dessutom hade både fru och barn medan han begick alla övergrepp... Nog känns det lite obehagligt att han förmodligen kommer ut om knappt två år också.
 
Efter föreläsningen i torsdags var det mässa för alla jurister. Minglade runt och pratade med företag i fyra timmar!! I början var det lite läskigt men de flesta var otroligt trevliga. Efter cirka tre timmar vågade jag och Emil oss fram till Mannheimer Swartling och stod och pratade med två personer därifrån i säkert en halvtimme. För er som inte vet är det en affärsjuridisk byrå, den största i norden om jag inte minns fel. De såg alla väldigt proffsiga ut och för mig som läst juridik i en termin är det lite skrämmande att prata med mycket äldre, mycket mer uppklädda och mycket kunnigare människor. Men de var bland de trevligaste på mässan och verkade ha ett välfungerande och rättvist system inom företaget. Det enda som var skrämmande var vilka betyg som krävdes för att få börja jobba hos dem.  Men det är ett tag kvar innan jag behöver oroa mig allt för mycket över sådant.
 
 
Lite dålig bild men fick med mig en massa goodiebags från mässan. Alla prackade på en saker (och jag klagar inte). En fickplunta, matlåda med fryslock, termosmugg, pennor, flikar, anteckningsblock, mobiltillbehör, väska osv.

onsdag

Hallå där alla söta bloggisar! Hoppas det är bra med er? Med mig är det faktiskt bra just nu om man bortser från att jag är sjukt nervös över att få reda på resultatet från tentan. Alltså verkligen helt CRAZI nervös haha. Jag kommer bli så jäklajäkla glad om jag har klarat den. Första gången i mitt liv jag känner att så, brukar bli missnöjd över att "bara" bli godkänd annars.
 
Igår var jag på en förmiddagsföreläsning och sen drog jag och Filippa ner på stan och kollade efter bräda åt henne och lunchade på Wayne's. Satt och pratade hur länge som helst, verkligen skönt att kunna hälla av sig lite då och då! Fick även veta våra nya basgrupper igår och jag tycker det känns bra. Svårt att toppa förra gruppen men den spontana reaktionen var att det här kan nog bli bra det också!
 
Idag ska jag gå på en föreläsning med Björn Hurtig (en av de bästa advokaterna i Sverige) och en föreläsning i standardavtal. Den förre kommer nog bli sjukt intressant, tror den kan locka rätt mycket folk så hoppas man får plats haha! Imorgon är det juristens dag här på universitetet så då blir det mässa, fler föreläsningar osv. Fanns även möjlighet till att gå på bankett, lunch, kontaktsamtal, vara chaufför mm. men jag känner mig alldeles för okunnig för att våga göra sådana saker än. :( Får vänta till senare terminer när jag känner att jag faktiskt skulle kunna ha ett vettigt samtal med en verksam jurist.
 
 

mysbilder

 

myspromenix

Var så himlahimla fint väder idag på förmiddagen. Sådär mysigt att man bara går runt och säger "ååååh" hela tiden. 17 grader kallt men så länge man klär på sig är det ingen match! Har lite bilder från vår promenad som jag tänkte lägga upp här sen så ni också får se hur gosigt väder vi hade :)
 
Igår höll vi igång en del. Var in till stan på förmiddagen för att fredrik skulle in på systemet men passade på att göra lite andra ärenden också. Köpte min träningsmatta som jag fått presentkort till och fredrik köpte sig en eskimåjacka (helt seriöst man kan inte röra sig i den för den är så fluffig). Jag köpte även en ansiktskräm så inte huden torkar ut i vinterkylan samt ett par byxor.
 
Efter det åkte vi hem och slöade innan det var dags att fixa sig och åka in till stan. Åt på Taj Mahal och fy tusan vad god mat dom har. MUMS! Efter det åkte vi ut till Teg dit vi var bjudna av fredriks kompis och där blev vi kvar till sista bussen hem gick. Var tänkt att jag skulle vidare på födelsedagskalajs men det var så förbannat kallt och var inte helt tänd på idén att ensam behöva ta mig tvärs över hela stan. Så det blev en lite lugnare hemmafest istället men det var trevligt det också.
 
Imorgon är jag officiellt T2a... Yey. eller nåt.

det är Ö V E R nu

Jag förstår verkligen inte att det är över. Så overkligt hur länge och mycket man stressat upp sig så känns det inte klokt att jag faktiskt har skrivit den förbannade tentan. Ska inte spekulera i hur det gick och så vidare. Men om vi säger så här så måste jag nog lära mig att sänka kraven med tanke på att det bara kommer bli svårare och svårare!
 
Hade sjuuukt roligt på förförfesten och förfesten igår. Var först hemma hos Emma med henne, Amanda och en hel drös med grabbar från klassen. Sen gick vi vidare till Chance och hängde där med några T3or ett tag innan lokal. Emma blev lite väl askalas så hon gick hem under förfestens gång, och vi andra drog vidare ut så småningom. Skitkallt att köa en timme, och när vi väl kom in så hittade jag inte mina nycklar. TRE hemnycklar till olika ställen som jag inte hittade. Kändes rent ut sagt förjävligt så fick sällskap av Chance och gick till honom och letade, sen gick vi till Emma som kom och öppnade dörren som en zombie haha. Som tur är (<3<3<3<3<3) så hittade jag nycklarna. Blev skitglad och lite taggad igen men kändes taskigt mot emma om jag skulle komma och väcka henne en gång till så jag stannade kvar där och gick och la mig vid ca halv ett! Känns okej ändå idag eftersom jag är piggare än jag vart annars men lite synd ändå för var jäkligt danssugen och det var sjukt mycket kända ansikten som var ute. Menmen, blir nog lite party imorgon också!
 
 
Såhär fint är det i Sävar just nu!
 

dagens fundering

Sitter och bläddrar igenom min gamla bilddagbok (!!) och inser hur många vänner man har gått förbi. Var fyra år sedan jag uppdaterade där och det har hänt SÅ mycket. Då hade jag ångest över gymnsievalet och idag sitter jag här som ett levande bevis på att allt löst sig. Men lite sorgligt och konstigt känns det att det är så fruktansvärt många man har tappat kontakten med under årens gång. När man hittar kommentarer som "vi ska ha tjejkvällar livet ut" och så sitter man här och inser hur annorlunda det blev. Jag menar Emelie som jag var sjuuukt tight med i nian, vi sa hejdå den där sista skolavslutningskvällen och sen har vi verkligen inte setts en enda gång. Att gå från bästies till att inte prata med varandra bara sådär? Inget bråk eller någonting utan bara punkt och så var det slut. Lustigt hur livet vänder så fort att man tappar människor på vägen. Det är förståeligt att man inte längre har kontakt med människor som man uppriktigt och konkret sa upp kontakten med. Har inte stött på allt för många energitjuvar men det är klart att det finns människor som, utan att nämna några namn, jag helt enkelt inte ville ha kvar i mitt liv. Och då är det så, men det är skillnad när man bara glider ifrån varandra och sagt men säkert blir som främlingar för varandra. Lustigt.
 
Men å andra sidan finns det människor man har kommit närmare igen efter en tid då man inte umgåtts särskilt mycket (emma och helen är klockrena exempel, hade jättelite kontakt under högstadiet och nu är de två av mina närmsta vänner). Så jag antar att man borde uppskatta det istället.
 
 
A long time ago...

träning, tentamen och trilskande EU-rätt

Hola. Idag är rumpträningsvärken borta efter en veckas lidande, igår var det absen som fick jobba istället. Så nu har jag ont i magen, men man lär ju variera träningsvärken så det är väl bra. Ikväll tänkte vi köra ett cardiopass om jag inte minns fel. Får hoppas Fredrik orkar med det efter tentan för jag tänker inte stå här själv och hoppa och skutta haha. Tycker de pass vi gjort hittills har varit ganska bra faktiskt och vissa övningar tänker man "oh, det där kan jag göra själv sen också" medan andra känns lite mer "hm, vart ska det här göra ont egentligen?". Men det är väl det som är svårigheten med att träna hemma och inte på "riktig" gruppträning. Svårt att fråga gubbarna på TVn hur man ska göra!
 
Har gjort två EU-frågor idag. Ska fortsätta kolla igenom gamla tentor och lösningsförslag under dagen och se att jag har någolunda koll. Imorgon ska jag in till universitetet och träffa några girls som har tentapluggat ihop för att diskutera sånt som känns krångligt och så. Längtar tills jag har skrivit den förbannade tentan, orkar inte plugga meeer...
 
 
Massa härlig snö och kallt har vi fått iaf! :)

längtan

Det finns inga ord som kan uttrycka hur mycket jag längar till nästa fredag. Om precis en vecka så är jag förhoppningsvis lite småseg efter tentafesten men med ett lättat hjärta för att själva tentan är skriven. För just nu sitter jag här hemma och känner mig lite vilsen och förvirrad.
 
Det jag har gjort har gått ganska bra. Men jag kan inte låta bli att jämföra mig med alla andra. Folk som har två tentapärmar när jag knappt får ihop till en halv. Vad ska man trycka i den jäveln egentligen?! Haha. Har inte heller gjort några faktiska tentafrågor än, det tänkte jag nog sitta med imorgon. Gaaah vi får se. Det går som det går och såhär mycket pluggade jag aldrig till prov förut så det är en förändring. Dessutom får jag ha med mig en hel resväska med böcker till själva tentan om jag så vill det. En positiv grej med att plugga juridik!
 
 
Can't wait 'til this is over... :-)

med tunga ögonlock

Jobbat mig igenom ett gäng rättsfall i EU-rätten. Ska försöka mig på en tentafråga senare idag men måste pausa med något lite lättare en stund först. En paus kan både betyda totalt avbrott (tex blogga, eller som igår ett träningspass). Men det kan också betyda lättare typer av inlärning, som till exempel skisserna jag nämnde i förra inlägget eller en lättläst bok på området. Keep your own pace but keep going; dont quit!
 
 
I can do this!!

still going

Hallå där, tar en paus i tentaplugget. Det är sjukt jobbigt, hur kul du än försöker göra det. Jag menar, många av grejerna vi har jobbat med under terminen är roliga men det betyder inte att dom inte är svåra och tunga. Har läst ut en bok idag och gjort några "teckningar". Det är mitt sätt att liva upp pluggandet: göra skisser och mindmaps, förloppskartor osv med lite färg på. Inlärning + kreativitet = grejerna kommer fastna!
 
 

äppelpaus

Fy vad det börjar bli tungt åt ögonen. # tentaplugg

fy vad jag älskar dig

 
Forever.

nytt år nya möjligheter eller nåt sånt

Sjukt bra kväll igår. Började med att handla inför kvällen och fixa/laga mat med fredrik, my och robin i några timmar. Vid fem-sex kom linus och linnea och då satte vi oss ner och inledde vår trerätters middag som bestod av:

Förrätt: Toast skagen.
Huvudrätt: Hasselbackspotatis med ugnsstekt oxfilé, dragonsås och haricot verts.
Efterrätt: Gino med vaniljglass.
 
Helt klart huvudrätten som spelade huvudrollen, mummamumma! Sällskapet var otroligt trevligt även det när grabbarna slutat tjaffsa om dresscode haha.
 
 
Efter det började folk trilla in och det var kanske en 30 pers som rörde sig i huset till och från under kvällen. Trevligt folk allihop även om det var sjukt mycket grabbar. Min kära vän helen dök upp någon gång under kvällens början, jätteroligt att hon kunde komma och spä ut procentandelen grabbz haha!! Var så många av mina närmsta vänner som inte kunde det så det kändes extra kul :)
 
Men sen vet jag inte riktigt var jag ska börja om man ska kunna sammanfatta alla galenskaper och skitroliga stunder som jag hade igår och inatt. Sånt jäkla härligt gäng det där och vi festade helt enkelt som galningar till halv fem imorse då vi skickade ut folk så vi kunde få någon chans att städa undan och ändå sova några timmar. Önskar verkligen att ni hade varit där allihop för det var en sjukt najs fest om jag får säga det själv!! Och till er som var där och läser detta: tack som fan för igår!!! G R Y M K V Ä L L
 
 
Stiliga grabbar!
 
 
Facelook (under början av kvällen haha)