ibland blir man bara... gaaah

Sitter just nu och "pluggar". Med andra ord, jag satte mig ner framför datorn i skolan för att ägna mig åt mina studier men fick göra en mindre rensning i inkorgen samt av idioter först. ":)"
 
Har suttit med min basgrupp i tre timmar på förmiddagen och jobbat ihop en skrivuppgift. Tycker det är otroligt svårt att skriva tillsammans med andra. Det går bra när man förbereder sig inför seminarier och dylikt, eftersom det ändå ska redovisas muntligt vid dessa tillfällen. Men att få till formuleringar och komma överens när dokumentet ska lämnas in är mycket svårare! Tur att jag har en väldigt trevlig grupp i alla fall :)
 
 
Fick en påskhälsning av min goding elise som låg och väntade i brevlådan i onsdags ♥ dessutom skickade hon med detta gulliga kort! Såna människor är värda att lyfta fram och lägga energi på!

tillbaka i umeå

Solen skiner i alla fall, så ska inte klaga. Eller hur?
 
 
Men hade ärligt talat mycket hellre befunnit mig ^ här. På mammas och pappas altan med alla familjemedlemmar omkring mig. Suck.

blandad kväll

Igår var det massor med släkt här på påskmiddag/18årsfirande. Trevligt att träffa dom när man inte ses så ofta längre. Framåt kvällen åkte jag och My in till stan och förfestade hos Emma. Jätteroligt att träffa mina fina tjejer igen :) gick till förfest nummer två efter 10 någon gång och umgicks lite med sätergrabbarna. Sen blev det hotellet, vilket jag i efterhand lika gärna kunnat skita i. Köa i en timme för att vara inne i 40 minuter. Fick superont i magen och ville bara hem, så vid tio över ett ringde jag mamma. Aja, ska väl vara nöjd att jag fick några timmar med mina gullisar som dessutom var sugna på att hälsa på i ume igen, wie :D

shopping

Blev en vända till Hööks i Borlänge idag. Gjorde av med 2700, så det måste ju ändå ses som att affären är bra ;-)
 
 
 

they say of courage and i'm trying

Blir lite hästblogg av detta under tiden jag är hemma eftersom jag spenderar så mycket tid i stallet. Idag tog det "bara" fyra timmar att fixa stallet, luncha och rida två hästar. En förbättring från gårdagen, så på onsdag kommer jag vara ännu mer effektiv! Har bokat ridhuset i två timmar på förmiddagen och tanken är att jag ska hinna rida två ponnier under de två timmarna. Får småstressa lite mellan hästarna så löser det sig nog :-)
 
Dressyrträningen med Miro gick bra. Han är en lite klurig ponny men när man väl får honom på plats är han också en väldigt fin ponny. Fick jobba mycket på min handställning idag och försöka få igenom böjningen vilket inte var helt lätt. Men till slut var det något som lossnade och han blev stadigare! Men det är som Pernilla sa, man måste rida hela tiden och kan aldrig sätta sig och njuta. För då hittar han på något tok.
 
Fick även rida lite på min älsklingstant. Hon har inte gått på en månad, hennes leder som krånglat. Kändes väldigt sentimentalt och samtidigt kanonbra att få sitta på hennes rygg igen. Hon gnäggade till och med när jag hämtade henne i hagen... mitt hjärta smälte lite då. Ägnade säkert en halvtimme åt att försöka få bort lera, damm och smuts innan passet och ytterligare en kvart efter. Men hon är fortfarande långt ifrån ren så det är lurt på om det blir ett bad på torsdag när jag har ridit henne igen :)
 
 
Bästa som finns <3

så mysigt att vara tillbaka i stallet

Hej! Igår hade jag min första dag i stallet. Det är så konstigt att vara på anläggningen, hur många gånger har jag inte gått in genom de där stalldörrarna liksom? Och nu går det runt tre månader mellan varje besök. Men det är fortfarande samma människor och till stor del samma hästar på plats så det tar inte många minuter innan man känner sig som hemma igen. Underskattade hur lång tid det tar att göra alla "stallsysslor" dock. Spenderade nästan sex timmar i stallet igår, förstår inte var tiden tog vägen! Men å andra sidan tar allt lite längre tid när man pratar samtidigt.
 
 
Hopptränade för Susanne med ridskolehästen Matrix först. Han är långt ifrån mitt förstahandsval bland lektionshästarna men hästen jag skulle ridit hade varit dålig så då fick det bli en tur på mattan. Jag var ganska nervös och inte supertaggad (ville inte bli avbockad + han är ganska tråkig/svår att rida dressyr på). Men efter några språng fick vi till det tycker jag. Avslutade med att hoppa en bana på åtta språng där hindrena låg på 80-90 cm. Han hoppar mig nästan ur sadeln ibland för att han tar i så mycket (och är ganska stor). Men efter att vi fick komma på linjen (kombination med 1 glp. språng i mellan -> 4 glp. språng till ett räcke) en extra gång fick jag till en bra känsla i både avsprångspunkt, tempo och följsamhet.
 
 
Sen var det dags för en lite mindre häst (ponny) att få röra på sig. Det var första gången jag red Jumanji och jag blev väldigt positivt överraskad. Vi hade hela ridhuset för oss själva, superskönt! I uppvärmningen fick han gå med lite lösa tyglar i skritt och trav och bara lulla på. Dels för att jag skulle kunna känna in vad det var för häst lite i taget, och dels för att han skulle kunna komma till avslappning. I galoppen gjorde jag en liten övning som jag upprepade i båda varven: lätt sits, lite längre tygel och något ökad galopp på långsidorna. På kortsidorna satte jag mig ned och jobbade honom i lite mer kontrollerad galopp på 15-20 meters volter. Kändes som att det var en jättebra början av passet för sedan gick det mycket bättre att jobba honom i traven utan att han spände till. Vi red lite skänkelvikningar, öppnor och mycket serpentiner och volter. När jag travade av fick han komma ner med halsen och jobba lång och låg, och det kändes verkligen skillnad mot början av passet. Tycker att det var en väldigt trevlig ponny som blev både mjuk och känslig när man kommit över den första kullen och fått honom att slappna av! :-)
 
Idag ska jag rida familjens andra ponny och Jennies ögonsten Miro. Det blir första gången jag rider honom också, och eftersom han är lite svårare ska jag få hjälp av Pernilla idag. Alltid bra att träna dressyr!

äntligen

Sitter nu på tåget mot Gävle, känns jättebra att äntligen vara på väg hem för lite "ledighet". Ser fram emot att få massa familjetid i två dagar nu innan jag drar igång med alla andra roligheter, främst då en massa tid i stallet.
 
Igår hopptränade jag med en fantastisk häst som hette Benjamin. Så mycket glädje, energi och fart haha. Perfekta Jenny-hästen!! Tycker jag hittade en väldigt bra ridning på honom också där jag inte fastnade för mycket i handen utan kunde vara mjuk fast han spände sig ganska mycket. Rullade över några låga räcken runt fyrkantspåret ganska länge, perfekt uppvärmning för mig som lätt blir lite nervös av att hoppa. Blev säkert 15 språng redan i uppvärmningen. Hann dock tyvärr inte hoppa själva övningen mer än en gång, vilket kändes lite snopet. Var taggad på att hoppa högt igår ;-) men är otroligt nöjd med passet ändå, helt klart nya favoriten på hoppsidan.

det drar ihop sig

Laguppställningen är satt, nu taggar vi Student-SM i ridsport 2-4 maj :D

ahmagad i wanna go home

Kan tänka mig att ni snart har tröttnat på att höra detta... Men fy vad jag längtar hem nu :( smsade med min kära Erika en stund igår kväll och det gör inte saken bättre. Ska försöka hinna med så mycket kompistid, stalltid, familjetid och pluggtid som möjligt under dessa 12 dagar. Måste nog prioritera bort sömn haha.
 

Min mongolid ♥

nobody else needs to know

Kalopsen står och kokar på spisen och jag sitter och bloggar. Vilken husmor man är ;-) tog faktiskt på äkta ungdomsvis en extremt lång sovmorgon för att vara mig idag. Konstaterade för någon dag sen att jag inte tycker så mycket om att ta sovmorgon längre (sovmorgon brukar idag vara att ligga kvar i sängen till halv nio). Men just idag, då var det skönt! Kändes extra bra när man gick upp och hoppade i träningskläderna på en gång. Klarade 20 minuter utan avbrott på löpbandet idag, så stolt! Hade samma färg som jultomten i tomatdräkt efteråt men det var det värt. Har hört talas om att det finns något som heter "kondition" och jag måste erkänna att jag känner mig intresserad av att veta mer.
 
Annars då? Har pratat i telefon i nästan en timme med Jennie idag. Ska ha hand om deras ponnyer Miro och Jumanji ett tag när jag ändå är hemma, de ska dra en tvåveckors till Thailand (är lite avundsjuk). Så har fått lite tips och börjat planera lite upplägg (och snackat allmänt häststrunt). Ska bli väldigt roligt och nyttigt att få lite ridpass i kroppen igen, var längesen jag red 10 pass på en vecka så kommer nog känna mig lite mör i kroppen kan jag tänka mig.
 
 
Måste passa på att tipsa om denna juice också: SÅ OTROLIGT MUMS! Har druckit fyra liter den här helgen. Hehe.

always in my heart

Idag är det ingen vanlig dag, det är min absolut bästa och finaste väns födelsedag. Tyvärr finns hon inte längre med oss och kan fira den, men jag slår vad om att om hon hade varit här hade hon varit lite extra lycklig. Fått en knäckebrödstårta med hundgodis, köttbullar och kanske till och med lite grädde på toppen. Gått på en extra lång promenad och kanske till och med fått springa lös och busa lite (någonstans där ingen någonsin går... haha). Blivit så glad när hon kom hem att hon sprungit 10 varv i och runt  huset, lerig och blöt. För att sedan på kvällen lugna ner sig och lägga sig och mysa sådär som bara hon kunde.
 
 
Jag saknar dig Cilla, lite extra mycket idag. En hund som dig kommer jag aldrig att träffa igen, och jag kommer aldrig att glömma den korta tid vi fick ihop. Idag skulle du ha fyllt två år. Fortfarande en bebis i mina ögon. Jag älskar dig vännen. Nu och för alltid.

fredagsmys

Sitter i sängen och skriver detta. Fredrik ska upp innan klockan sex imorgon för att han ska kunna ta bussen in till stan och skriva högskoleprov. Så för en gångs skull är det inte jag som somnar först utan datorn fick följa med in hit. Ska slå på ett avsnitt av Once upon a time in wonderland tänkte jag. Har snart kommit ikapp eller vad man ska säga, tycker det är en ganska bra serie. Men jag gillar Once upon a time väldigt mycket också och detta är en spinoff från den serien.
 
 
Igår red jag en supergosig häst som hette Closseau. Trodde inte alls att jag skulle tycka att det var så roligt, men tänk att det var det! Han var så himla positivt inställd till allt även om man fick jobba mycket. Och hopptekniken var superrolig: kommer i galopp, stannar till innan hindret, ploppar över och landar tungt på andra sidan. Rolig häst ändå!
 
När vi ändå talar om hästar kan jag tala om att jag pratat med Pernilla från hemmaklubben idag och anmält mig till en träning och en klubbtävling under min hemmavistelse. Ska rida San Remo båda gångerna eftersom Zabina är halt och dessutom börjar bli lite till åren :/ men det ska bli roligt att rida honom, har bara gjort det 1-2 gånger tidigare. Superbra träning inför SM att rida nya hästar! :) får se hur högt vi hoppar på påskhoppningen, det skulle jag och Susanne bestämma när vi sett hur träningen gått. Längtar i vilket fall som helst :D