vår, vår underbara vår

Imorgon börjar april månad, känns det inte fantastiskt?! Kommer ha mycket att göra denna månad och det känns bra. Många möten inplanerade, hemresa om elva dagar, SM och alla förberedelser inför det. Kommer bli en hästig månad and I LIKE IT :)
 
Just nu går tankarna mot att svida om till träningskläder och pallra sig iväg till gymmet och springa (försöka springa) ett tag. Har pinsamt dålig kondis och den kommer inte bli bättre av att jag sitter här. Puss på er solstrålar :)
 
 

push it

Hej! Idag var jag och Fredrik iväg och gymmade igen. Tycker det är roligt att få lite sällskap när man ska bort och träna :) vi höll på i en och en halv timme idag. Väldigt skönt då vi var helt själva större delen av tiden. Avslutade passet med maxad bänkpress. Jag klarade 35kg idag, men jag vet att bara jag får till tekniken och inte har ett helt träningspass i kroppen så kan jag klara mer. Jag SKA klara mer!
 
 
30kg :)

det är fredag idag

Och solen skiner! Mysigt. Lunchade på soldäcket utanför Lindell med två klasskompisar idag. Det brände faktiskt på ganska bra fast det inte är så varmt i luften än. Jag och Fredrik promenerade till och med ner till Ica och köpte glass när jag kom hem, det kallar jag vår. Testade en av de nya strutarna, cheesecake eller vad den hette? Ganska god i alla fall. Vi köpte även en grillad kyckling så det bjuds det på ikväll, mumma.
 
 
Har inte så mycket inspiration att bjuda på tyvärr, så ni får en av mina "vardagsbilder". Just nu vill jag bara att dagarna ska gå tills jag får åka heeeeeem ♥ 14

sammanfattning tävling

Hallelujah, mitt PM är inlämnat! Vilken fröjd. Har tills imorgon klockan tolv på mig att ändra det men känner mig ganska säker på att jag är klar. Vet inte riktigt vad jag skulle vilja göra annorlunda/om jag skulle vilja ändra något. Både pappa och Emma har läst det och tyckt att det var bra så jag känner mig nöjd.
 
Har inte varit in och bloggat om min start i söndags, så här kommer en liten sammanfattning av dagen: Jag vaknade upp hos Emma på morgonen och var faktiskt inte så nervös alls. Det är hoppningen som gör det har jag insett haha. I alla fall, gick ut och mötte upp Linn som jag skulle åka med. Vi tävlade olika klasser men på samma häst och ingen utav oss hade ridit honom så det kändes lite vågat.
 
Vi kom till stallet och gick ut i hagen för att hämta Lord Wilhelm. Efter en stunds funderande kom vi i alla fall fram till vem det var vi skulle rida på haha. Ganska stor häst, han var större än jag uppfattat honom som.
 
Jag startade först så gick in och började rida fram, han krökte på nacken så fort man kortade upp tyglarna men fick jobba på för att verkligen få med bakdelen också. Kändes ändå helt okej på framridningen, lite ostadigt bara men det var faktiskt första gången jag red honom. När jag skulle gå in på banan tog det tvärstopp, han reste sig, ryggade och skyggade. Det var inte alls okej att gå in i det stora tomma ridhuset när han kunde stanna kvar med alla kompisar. Så fick hjälp av en tjej som ledde honom + en häst som gick framför. Efter det var han otroligt spänd och jag sänkte mina förväntningar på en gång. Red igenom programmet väldigt kravlöst, vilket var svårt då han tappade all bjudning efter incidenten. Jag kom i alla fall ihåg hela programmet och vi slutade på 50,8%. Inget bra resultat men med tanke på omständigheterna så känner jag inte för att älta det :-) Linn som red efter mig landade på ungefär 53%, han var nästan lika spänd då med fast att han redan varit in och sett banan en gång då. Aja, det är bara och ladda om och komma igen! :)

saturday

Hej däär! Allt bra med er? Med mig är det helt okej. Ikväll/eftermiddag ska jag in till stan och ha filmkväll med en kompis. Vi ska dock börja med att vara lite tråkiga och läsa igenom varandras PM, ge lite kritik osv. Så ska försöka skriva lite nu så jag känner att jag faktiskt har något som går att utvärdera haha. Sover även kvar där inatt eftersom jag ska iväg på tävling imorgon.
 
Provade mina ridstövlar idag och jag tycker nästan att det känns lite lättare att få på dem. Men jag vet inte, svårt att säga då jag inte mäter eller väger mig :) börjar bli taggad på tävling nu, fick lite peptalk av Louise igår så nu känner jag mig redo för att gå in och give it all i got! Drömde att det gick bra inatt så vi får väl hoppas att det var en "framtidsdröm" ;-)
 
Jag återkommer imorgonkväll med utvärdering av tävlingen!
 
 
Satt och kollade runt på youtube igår, fanns ganska många hoppfilmer men inte en enda dressyrfilm på hästen jag ska rida. Det här är i alla fall en video med honom, han ser ju pigg och glad ut :)

halt häst

Åååh, Cobra som jag skulle ha tävlat på söndag har blivit halt. Supertrist! Så var tvungen att göra ett hästbyte i sista sekund så nu ska jag istället tävla en stor häst som heter Lord Wilhelm. Har ALDRIG ridit honom, har aldrig ridit LB:2, har aldrig tävlat någon annanstans än i Säter. Så det blir många premiärer på en gång! Men har i alla fall hört att Lord W är en fin häst som många tycker om så det blir nog bra ändå.
 
Får lite prestationsångest också när alla är så himla duktiga. Kände av det igår, fick rida en av stallets absolut finaste hästar, GG. Och jag blev lite låst och tänkte för mycket på att prestera så jag presterade inte. Konstigt, jag vet. Han var väldigt fin i galoppen i alla fall så jag får ta med mig det och jobbar vidare nästa gång.

cobra

Hej! Idag har jag en plugga-hemifrån dag. Ska försöka jobba vidare med mitt PM och gå igenom ett seminarium som vi ska ha imorgon om diskriminering på arbetsplatsen. Men har börjat med att ta en chillmorgon så har inte riktigt kommit igång än. Typical me.
 
Ikväll ska jag in till stan på SM-möte. Ååååh är så taggad, ska bli så himla roligt att få vara med och planera en och en halv månad nu. Sen hoppas jag såklart att det kommer bli en grym tävlingshelg! Jag är ju faktiskt medlem i URF så tekniskt sett tävlar jag ju på hemmaplan också. Och på tal om tävling, på söndag ska jag tävla dressyr med Cobra. Berättade om när jag red honom i ett inlägg tidigare, liten häst som egentligen är större än han känns. Var ett bra tag sen jag red programridning nu så känns bra att få en genomkörare, har dessutom aldrig tävlat på lång bana så det blir spännande. Är ganska nöjd om jag lyckas fatta galopp där man ska och kommer ihåg programmet haha.
 
 
Sävar bjuder på sol idag så ska nog ta mig en promenad också.

pluggupdate

Alltså varför skriver jag ens detta?! Jag borde PLUGGA. Har ett PM som det är deadline på om en och en halv vecka och ett seminarium imorgon som jag måste förbereda mig inför.
 
Tänkte bara berätta att jag och Fredrik var på glassfestival igår. Det skulle varit en "dubbeldejt" men tyvärr blev de andra två sjuka så vi fick äta glass själva. GB visade upp och bjöd på årets nya smaker. Vet inte om jag riktigt fick någon personlig favorit. Tycker nog att klassikerna alltid kommer vara godast: saltlakrits, pecannötkola osv. Haha.
 
Igår kväll lagade vi gomat, och då menar jag det verkligen. Hade köpt färska pilgrimsmusslor och jag var fan nervös över att steka dem för att kilopriset var så högt. Men det blev faktiskt riktigt bra och vi båda tyckte det var supergott! Kan lägga ut bilder på glassar, köer och musslorna sedan men nu måste jag faktiskt fokusera. Hojt!

ARKUM

Var på kick-off med ARKUM igår, riktigt trevlig kväll. Gamla och nya styrelsen samlades först i UB för lite upplärning och sen beställde vi pizza och pinnade till Mariehem. Sen satt vi hela kvällen och åt pizza, drack och pratade. Känns riktigt bra och jag är taggad på att ta över som vice ordförande och fortsätta driva föreningen framåt!
 
Medan vi ändå snackar häst kan jag passa på att berätta att jag som det ser ut nu kommer tävla SM i vår. Woopwoop! Känns väldigt spännande och kul. Och skitnervöst haha. Skulle ljuga om jag sa något annat. Jag som får nerver av klubbtävlingar, hur ska detta gå?! Inte nog med att jag intresseanmälde mig till hoppningen, igår fick jag en förfrågan om att rida dressyren också. Vi får se hur det blir, jag ska försöka att bara se det som en rolig grej. Man vill kunna säga "jag har ridit SM", även om det bara är student-SM! ;) kan berätta lite mer om det här i ett inlägg senare. Det är ett ganska speciellt upplägg på student-SM som ni hästläsare kanske skulle tycka att det var intressant att läsa om i alla fall?
 
 
Ridskolehästen Denver får stå för bilden!

fantastisk vecka

Har varit så otroligt mysigt att ha Pappa, Ida och Ronja här att jag inte velat blogga. De kom hit i tisdags och jag blev lite förvånad när Ida dök upp i dörren. Hade blivit ilurad något skit om nationella prov så jag var inställd på att det bara skulle bli jag och pappa. Vi har haft några jättelugna och härliga dagar med promenader, spel, lunchbuffé på Taj, en vända till stallet och lite så. Ingen stress, superskönt! Var inte alls så sorgligt som jag trodde heller. Fick två inramade bilder på Cilla av pappa. Ska se om jag kan få till en ännu större förstoring, vore fint.
 
 
Denna bild och en till finns nu inramade och uppsatta i lägenheten. Älskling ♥

TBT - högstadiet

Aaah vad jag aldrig tröttnar på de här bilderna (och jag har hundratals). Skrev ett inlägg för ett tag sen om vänner man glider ifrån utan någon egentlig mening med det hela. Så är det med en del av tjejerna på bilderna, men när jag bläddrar runt tänker jag aldrig på det. Jag tänker på hur otroligt roligt vi har haft och hur omogna, barnsliga, "flummiga" (hatar det ordet numera) och galna vi var.
 
 
Dessa brudar kommer alltid ha en speciell plats i  mitt hjärta och jag blir alltid så glad när jag tänker på de tre åren när vi (till och från) var ett riktigt tjejgäng!

say something i'm giving up on you

Haj där go vänner! Idag inledde jag morgonen med att vakna upp från en mardröm. Var snabb upp ur sängen kan jag säga. Har ni sett den nya serien på 3:an, Sleepy Hollow? Det har ju tyvärr jag och det fick jag allt äta upp för imorse var demonen från gårdagens avsnitt där och jagade upp folk och dödade dem. Allt hände i Vasahallen där jag och ett gäng andra bodde (?!). Träffade även en söt kille när jag låg ute på asfalten på parkeringsplatsen och gjorde situps. Hmm. Borde ha räknat ut att det var en dröm kan man tycka.
 
Efter det abrupta uppvaknandet begav jag mig till skolan för att ha ett seminarium i arbetsrätt. Arbetsrätten är nog det roligaste vi gjort hittills, dock är kurslitteraturen en jäkla tegelsten att bära runt på och skulle aldrig orka pärma den. Men den är i alla fall vettig att läsa i och det är det viktigaste.
 
Vi skulle efter seminariet egentligen ha satt oss och jobbat med nästa Bioforce men det hade läraren, tyvärr måste jag säga, inte lagt ut. Så det ägnar vi morgondagen åt istället, lite synd eftersom jag gärna är "ledig" så mycket som möjligt medan pappa är på besök. Men vi kommer hinna ses så jag tröttnar ändå skulle jag tro. Längtar mest efter att käka indiskt på torsdag (skämt åsido).
 
Nu ska jag fördriva tre och en halv timme innan pappsen kommer hit. Ska ner till ICA en sväng, kanske pinnar ner på en gång. Det var ingen dum idé faktiskt. Bra Jenny!
 
 

lite allt möjligt

Känns som jag bloggar så sällan nu för tiden att jag gör en liten punktlista över saker jag tänkt skriva om, blir så himla rörigt annars. Så så detta som en massa miniinlägg i ett:
 
  • På tisdag kommer pappa och Ronja hit. Har lite blandade känslor. Längtar efter att få umgås med pappa och gå på långpromenader med Ronja. Men det är tråkigt att inte hela familjen kunde följa med. Är även första gången jag träffar någon av dem sedan Cillas bortgång så tror att det kommer väcka lite oönskade känslor.
  • I torsdags red jag ett dressyrpass på Cobra och det var nog ett av de bästa passen jag har genomfört på Hippo. Har fått lite feedback de senaste veckorna att "lägga i en växel till" eller hur man ska uttrycka sig. Det motiverade mig att köra järnet, trots att jag har sagt att jag bara gör detta som en rolig grej så skadar det inte att pusha sig själv. Lite om hästen jag red: Cobra uppfattas som ganska liten då han har kort hals och korta gångarter. Han är dock 1,60m i mankhöjd men det kan men inte tro! Vi jobbade ingående med serpentiner, tempoväxlingar och övergångar. Arbetet övergick sedan i galopp och där fick jag jobba varenda galoppsprång då han hade en ganska svag galopp och inte riktigt orkade samla ihop sig så mycket. Red lite tagen bakdel på volt och jobbade med tempoväxlingar. Avslutade passet med en liten övning: förvänd galopp på ena långsidan och volt i hörnet --> sluta i trav på andra långsidan. Han kändes väldigt fin och följsam och jag var nöjd med min egen insats! Rider honom gärna igen.
  • Idag har jag en slösöndag. Borde plugga och det kommer jag förhoppningsvis göra också. Ska så fort jag avslutat detta inlägg ställa mig i köket och diska undan lite först. Sen hoppas vi att jag har mycket pluggmotivation.
 
 
Ska krama ihjäl gammeltanten på tisdag :)

busy doin' nothing at all

Kollade ni på mello igår? Det gjorde jag! Tycker att det är väldigt roligt att Sanna vann. Sjunde gången gillt, snacka om att det lönar sig att inte ge upp. Tyckte dock inte så mycket om kalajset i övrigt, löjligt att ha en tribute till ABBA och inte lyckas få dit EN ENDA f.d. ABBA-medlem. Blir sämre och sämre kvalité för varje år som går tycker jag. Men försöker ändå se till att kolla på finalen så därför stannade jag hemma igår och mellomyste istället för att partaja :)
 

trötta ögon

Efter att ha spenderat en och en halv timme i det tysta rummet, läsandes 20 sidor arbetsrätt kände jag att det kanske är lika bra att packa ihop och dra hem. Så nu sitter jag här i en soffa i samhällsvetarhuset och bara väntar på att få åka hem.
 
Igår var det studentsportardag så efter frukosten begav jag och min kompanjon oss ut på upptäcksfärd i Sävar. Mycket roligare att promenera när man hittar nya vägar! Vi var ute i nästan två timmar så var lagom mör när vi kom hem. Först framåt eftermiddagen gav vi oss på ett tapout-pass, ripped conditioning. Riktigt tufft överkroppspass var det, nog känns det idag! Får se hur resten av veckans träning ser ut. Idag ska vi ta en lite kortare promenad och imorgon ska jag träna dressyr. Sen får vi helt enkelt se :-)

dårarna och jag

Har en riktig åttatimmars-råplugg-dag. Så ska inte fastna här för länge och tappa koncentrationen. Tänkte bara göra er nyfikna och berätta att jag gjorde något som är waaay out of my comfort zone igår. Sen tänker jag vara så dum att jag inte berättar vad det är. Hatar människor som skriver så, detta är min payback haha. Nejdå men ni får kanske veta om ett tag :-) hihi.
 
 

natten går bra men dagen är svår, för den var vår

Hej vänner. Idag har jag och Fredrik varit och rännt runt på stan. Han fyllde år i tisdags och då fick han lite pengar in på kontot av sina föräldrar. Han fick dessutom lova att spendera pengarna på sig själv och inte lägga dom på hög. Så idag har jag varit personal shopper och det har gått riktigt bra! Har fått honom att prova massor av kläder och alla fem plagg som fick följa med hem var handplockade av undertecknad! ;) Riktigt stolt, han som brukar vara så snål. Jag shoppade inte lika mycket. Köpte en kofta och en mössa till mig själv. Så blev det lite heminredning osv som vi båda stod för. En badrumsmatta, ett spel, servetter, ljus, grytlappar :) hade en väldigt trevlig dag tillsammans måste jag säga.
 
Över till något helt annat: har börjat planera umeåresa med familjen så dom kommer kanske och hälsar på en helg om några veckor. Vore bra för mig tror jag, måste börja vänja mig vid den nya familjesituationen... kommer nog bli en del tårar men förhoppningsvis också några roliga stunder. Har fortfarande problem med att inse att fluffen är borta för alltid. Uschusch :(
 
 
Ida och Ronja.