i work out

Drog ett pass på gymmet i förmiddags vilket var så otroligt skönt så ni anar inte. Lite jobbigt är det dock att kroppen inte är med lika mycket som den var för cirka ett år sedan när jag gymmade 2-3/ggr vecka, VARJE vecka. Har varit ute och gått en mysig kvällspromenad runt kyrkan också (tar ungefär en halvtimme att gå). Samma vända som vi sprang igår men då gick den på tio minuter istället.
 
Ska läsa igenom lite skoluppgifter nu, har seminarie i EU-rätten imorgon vilket är första seminariet på det området så det känns spännande...
 
Kraaaamiz!

allmänt babbel

Idag har jag skaffat gymkort, promenerat ca 40 min och slutligen sprungit 2km. Mao: ska börja röra på mig igen, vill hitta tillbaka till den form jag hade när jag mådde som bäst (och var som snyggast). Är inte allt för nöjd med hur jag ser ut just nu, men jag tänker göra något åt det. Även om det kanske bara handlar om några kilo så känns det så jäkla viktigt, just att kunna känna sig nöjd med sig själv. Jag är absolut inte ute efter något size zero ideal utan en sund och vältränad kropp! Och jag har ju varit där så gäller bara att hitta tillbaka.
 
Här hemma är det väl inte mycket fart annars. Ska bakstöka lite med en kompis någon dag framöver vilket ska bli mysigt. Fick inte vara med på det traditionella pepparkaksbaket hemma hos mormor idag... Så får baka lite här uppe istället.
 
I torsdags var jag med och red på URF igen, denna gång var vi en stor grupp på hela nio personer. Men det funkade bättre än jag trodde att det skulle göra faktiskt. Fick rida Kahlea igen, har ridit henne alla tre gånger jag varit med och hon ger mig träningsvärk varje gång. Fruktansvärt oliksidig häst, men bara man får henne på plats så känns det riktigt bra. Väldigt snäll är hon också, utom i hanteringen från marken där hon kan vara en riktig tjurskalle till och från. Men hon gillar i alla fall att mysa och få pussar på mulen :) saknar hemmastallet väldigt mycket dock. Har träffat så mycket fina människor (och hästar) där så det är inte så konstigt. Men jag kommer snart hem och då blir det klubbtävling på en gång!! Har fått motionera hästmusklerna lite här uppe, men ska bli så jäkla kul att sitta på Zabina igen så ni anar inte! Lovelovelove
 
 
Zabina & Kahlea :)

don't go wasting your emotions

Sitter och bläddrar i en tentapärm som jag fått låna av en f.d. nollegeneral. Är väldigt glad över det, mycket för att det hjälper när jag ska göra en egen tentapärm med struktur, innehåll mm. Alltid bra med inspiration. Insåg även att de flesta seminarier vi har gjort gjorde även de för ett år sedan. Copy paste? Nej, jag gör faktiskt inte sånt. Tyder enbart på att de som undervisar har dålig fantasi och kör samma uppgifter på löpande band!
 
Lyssnar även på ABBA. Kollade på Mamma Mia igår. Det är nog en fas. Ganska bra fas så. Nej, nu ska jag ta och duscha lite efter att jag googlat fram lite info om gymmet som ska finnas här i sävar. Dags att göra sig av med lite överflödigt nu tycker jag!
 
 
Köpte en julstjärna på ICA igår! 10 riksdaler.

Pluggpluggplugg och en jävla massa läsning

Hallå där, nu var det några dagar sen senast igen. Har precis kommit hem och ska idag+imorgon kötta mig igenom exakt 67 sidor i "Europarättens grunder". Och varje sida i sådana här böcker, kurslitteratur, tar för mig ungefär en låt att plöja. Det blir alltså cirka tre minuter per sida: 67x3=201 minuter. Det är cirka tre och en halv timmes effektiv lästid. Räkna med minst lika mycket och långa pauser. #heltidsjobb. Ska även på fyra timmars föreläsning imorgon samt läsa 20 sidor statsrätt per dag som jag har lovat mig själv. Borde egentligen ha hunnit läsa ett rättsfall eller två också. Och det vore ju inte dumt att kunna sätta sig ner och repetera seminarier och föreläsningar så att det inte blir allt för tungt om en månad (!!!) när tentaplugget drar igång. Haha jag älskar mitt liv </3
 
Är det förresten någon som är intresserad av att jag skriver om vad det är jag pluggar? Då menar jag inte ett PM utan kanske några rader om vad jag gör just nu, vad jag tycker om det osv. Vet att jag har skrivit någon sådan text men inte överdrivet många.
 
 
En selfie/OOTD från förra veckan. ALLTSÅ JAG LÄNGTAR TILL JUUUUL!!! bara sådär litegrann liksom.

deeptalk och sådant som inte kan rubriceras

Sitter och tar en trip down memory lane som det så fint heter. Minns stunder som passerat, och människor som passerat. Även människor som finns kvar men inte längre finns lika nära som de alltid gjort.
 
Jag saknar mitt gamla liv. Kan man säga så när man är 19 år? Mitt gamla liv? Men det är ju lite så det är. Det är så mycket som har förändrats i mitt liv sen i somras. Jag har flyttat nästan 60 mil. Jag har blivit sambo. Jag har börjar plugga på universitetsnivå. Jag har börjat plugga juridik. Jag har lagt hästarna på hyllan och har under de senaste 2,5 månaderna satt min fot på en ridanläggning tre gånger totalt. Jag har lämnat all trygghet: familj och vänner, och flyttat till en för mig okänd stad med okända människor. Jag har varit så osäker på mig själv och på alla dessa val jag gjort. Tvekat och undrat om jag hade lite för bråttom, om jag kanske inte var mogen för alla dessa förändringar.
 
Men så kommer de där ljuspunkterna som faktiskt får en att tro på livet igen. Klasskompisarna som bakat kladdkaka och sjunger för en i skolan när man fyller år. Rättegångsspelet som gick hur bra som helst, trots att jag varit så nervös. Sambon som lämnar små gulliga postitlappar i huset och verkligen anstränger sig för att jag ska fixa det här. För att vi ska fixa det här. Breven som numera dimper ner i brevlådan då och då och påminner mig om att det faktiskt finns folk som bryr sig om mig. Till och med mailet från pastorn som säger att han hittat en borttappad kabel.
 
♥ J

Ombud: Jenny Johansson

Hade rättegångsspel nu på morgonen. Ett litet smakprov på hur livet kan komma att se ut om man faktiskt tar sig hela vägen och blir advokat. Det kommer dock inte att hända förrän tidigast om sju år, om det någonsin händer. Vilket som var det intressant att prova på.
 
Det finns alltså en rättegångssal på universitetet där studenterna får träna upp sina färdigheter genom fiktiva rättegångar. Jag var tillsammans med en kurskompis ombud för ett företag och skulle hävda att svaranden gjort sig skyldig till att utge betalning för en annons. Jag var ganska nervös innan men det var roligt och inte alls så farligt som jag hade trott. Otroligt lärorikt om inte annat - tycker nästan vi kan ha rättegångsspel varje dag om det inte vore för alla förberedelser. Kan avslutningsvis tala om att vi vann tvistemålet och den rådman som var med och höll i undervisningen tyckte att vår slutplädering var "advokatsmässig". Härligt att höra!
 
 

goshelg

Har haft hela familjen på besök över helgen. Jättetomt i vår alldeles för stora lägenhet nu när de har åkt.. Vi har haft det jättemysigt i alla fall. Varit på Arosfortet (typ som fångarna på fortet), gått runt på campus och i stan, promenerat här hemma i Sävar, lagat och ätit god mat, myst i soffan, varit på loppis, storhandlat på ica maxi mm. Fullspäckad helg, men imorgon är det tillbaka till verkligheten med råge. Klockan åtta imorgon bitti är det rättegångsspel som står på schemat. Är lite smånervös, ska agera ombud. Men jag hoppas att det går bra. Och det är en fiktiv rättegång som vi ska lära oss utav så det är okej att göra misstag :)
 
 
Fattas bara besök av alla mina dalapingles nu ♥ när kommer ni och knackar på dörren?!

happy halloween

Var på halloweenfest hemma hos en tjej i klassen i fredags. Jätteroligt för mig som inte hittat riktigt riktigt rätt än här uppe eller hur jag ska uttrycka mig. Alla hade verkligen gått in för att klä ut sig vilket var jätteroligt såklart. Vi fick läskiga cupcakes och bål och hade det bra ända fram till halv elva- tiden, då började vi röra oss mot krogen. Jag, Linnea och Paulina gick medan de flesta andra tog taxi eller cyklade. Sista biten tog vi dock på cykel jag och Linnea, sådär lagom farligt att skjutsa omkring på varandra när man druckit nån flaska vin haha!
 
Fina Linnea & Paulina!
 
Blev Lokal (vilket är lite standard när man är student), gratis inträde för utklädda vilket var ett plus såklart. Väl inne hittade jag och Rim ett "hemligt utrymme" när vi stod och väntade på de andra som var på toa. Jätteklyschigt: en dörr i samma färg som tapeten, uppdukat bord, övergiven bar, såhär spökligt mörk belysning. Lite kul ändå! Blev allt som allt en rolig kväll och dansade väl till ett ungefär då jag var tvungen att smita ut och ta sista bussen hem.
 
 
Måste flika in att jag hade kunnat ragga sönder med min ängeloutfit om jag hade velat det; "hey angel", " får jag bekänna mina synder för dig" osv. Sårri men klyschor (eller något annat) fungerar inte på denna ängel. Var ett tag där jag hade lust att sätta en röd skylt i pannan där det stod UPPTAGEN med stora bokstäver.