så börjar veckodagarna om

Hallå där. Ska snart krypa ner i sängen med regeringsformen (känner att Anne skulle vara stolt haha). Men ska summera lite först. Denna dag har spenderats i skolan med basgruppen. Kanske ska förklara det där med basgrupper eftersom jag skriver om det en del: utbildningen jag går här i Umeå bygger på problembaserat lärande. Du får en uppgift inför seminariet som du ska lösa tillsammans med din basgrupp, vilket är en liten grupp på 5-6 personer från en klass på 120 elever. Så det handlar väldigt mycket om grupparbete och att kunna samarbeta och bejaka andras förslag. SKITSVÅRT. Problemet med grupparbeten på denna nivå är inte ambitionsnivåer som jag har tyckt under högstadie/gymnasiet. Nu handlar det snarare om alla starka viljor som vill komma till tals. Man blir lite galen ibland men ja, det är väl sånt man får leva med.
 
 
Bjuder på en bild på mig och sambon. Hans föräldrar kommer hit i helgen och hälsar på, ska bli roligt med lite bekanta ansikten :)

homesick

Tiden går ganska fort här uppe. Det har gått en hel månad sen vi flyttade hit, och jag tror tiden kommer fortsätta rulla på lika fort som den har gjort även framöver. Men jag har verkligen hemlängtan idag. Jag vill träffa vänner och prata av mig om allt jag känner och allt som har hänt. Jag vill krama om mina hundar och ge Zabina en stor puss på mulen. Jag vill sitta i soffan med familjen och kolla på nåt halvdåligt tvprogram eller spela sällskapsspel och skrika när jag förlorar. Jag saknar helt enkelt min gamla vardag, och det finns inget jag vill mer just nu än att sätta mig på ett tåg på väg mot Dalarna.
 
 

stressssss

Har lite halvpanik över hur mycket plugg som ska hinnas med i gruppen denna vecka... men det löser sig nog, vi ska sitta imorgon och slita på några timmar. På tal om ingenting alls så kokade jag ihop en jättegod thaigryta idag. Kokosmjölk, green curry paste, vitlök, kyckling, paprika, minimajs, sugarsnaps, limejuice. Och så nudlar till det. Mumsmums! Blev en matlåda till imorgon också, perfekt.
 
Ska ta lite äppelpaj och göra mig redo för kvällningen. Är så trött så orkar verkligen inte plugga mer idag... förhoppningsvis blir det inte kaos för det.

i could really use a wish right now

Känner mig otroligt seg i kroppen idag, förkylningsfanskap. Och jag som var så jäkla nöjd att jag klarat nollningen utan att bli sjuk haha. Där fick jag för optimism.
 
Har bakat en smarrig (tror jag) kladdkaka som står och svalnar och till kvällen blir det även invigning av den lokala pizzerian för min och Fredriks del. Rätt sjukt att vi bott här tre veckor och inte käkat ute än! Inte helt sant dock, har käkat i Umeå några gånger... Men har inte ätit ute i Sävar ;)
 
Ska försöka koncentrera mig på avtalsrätten en liten stund till bara! Kramkram

bästa fina fredag

Har myst med tacos och idol tillsammans med Fredrik. Underbart! Har inga planer alls för helgen mer än att det ska städas och läsas litegrann. Nästa vecka är väldigt gles, har bara en timmes undervisning (och det är en frivillig handledning) de första tre dagarna. MEN man ska inte låta sig luras av det. Vi har nämligen rätt jäkla mycket jobb med att förbereda inför fyra seminarier + skriva klart uppsatsen. Och så här kommer det alltid se ut hädanefter... Det är bara att ta en vecka åt gången och kraftladda på helgerna!
 
Skickar en hälsning direkt till Dalarna och hoppas att ni där hemma har det bra, lämna gärna en kommentar eller dra iväg ett litet sms med lägesrapport :) har lovat mig själv att jag inte ska förlora kontakten med de riktigt bra vänner som jag faktiskt har hemma och jag lovar er att om jag mot förmodan kommer till Dalarna någon gång innan 18 december så ska det marknadsföras ordentligt! ;-)

otroligt nöjd över dagen

Basgruppsarbetet gick alldeles förträffligt bra! Hade en lite roligare uppgift idag än igår. Idag handlade det om avtalsrätt och vi utgick ifrån ett bestämt fall och skulle lösa juridiska problem. Vilket var tio gånger roligare än att sitta i UB (universitetsbiblioteket) och slita håret av sig för att man inte förstår någonting.
 
Blev även en vända till Umeå Ryttarförening efter skolan. Kikade på en lektion och kom fram till att jag inte ska rida de kommande två veckorna. Har schemalagda aktiviteter fram till 15, hade det även idag och det var otroligt stressigt att ta sig fram med alla bussar. Men någonstans i allt kaos hade jag ändå väldigt bra flyt måste jag säga.
 
Anläggningen var förövrigt åtminstone tre gånger större än jag är van vid. Har ingen aning om hur många hästar som stod uppstallade, men 100 känns inte som en orimlig gissning. Fast då har jag ingen vidare uppskattningsförmåga heller, men stort var det. Blir nog inte samma gemenskap som på en liten klubb. Men känns spännande att få rida en lektion på en lite större anläggning. Så får vi se efter det om det är något jag kommer fortsätta med :)
 
 
Bilden är gammal, men har precis dragit på detta lack igen. I like it!

tiden går ju ganska snabbt här ändå

Har precis beställt hem ytterligare en lärobok. Köpte begagnat -> fel upplaga -> inte tillämplig i undervisningen = jag kommer ha samma bok fast i två upplagor. Ska sitta och leta skillnader kan jag då lova! Haha. Annars då? Idag har jag varit på tre föreläsningar i avtalsrätt och statsrätt. Detta + processrätt och EU-rätt är vad vi till stor del kommer hålla på med under termin ett. Men jag ska inte börja snacka juridik förrän jag känner att jag faktiskt kan något. Än så länge är jag novis, men ny kunskap trillar in varje dag och så småningom kommer man in i det hela!
 
Nu ska jag läsa lite civilrätt och äta lite gottigheter (passionsfrukt och pingvinstänger). På tal om gottigheter skrev jag och Fredrik ett avtal (läs: post-it lapp) om att oktober ska vara en nyttig månad i detta hem. Kan behövas känner jag!
 
Måste berätta att jag ska få besöka ett stall på torsdag!! Känns megahärligt och tjejerna i ARKUM (Akademiska ryttarklubben umeå ish?) verkar jättetrevliga. Det är en ridförening för studenter och ja, jag har redan blivit medlem ;) ska åka till umeå ryttarförening tror jag det var och se vad det är för ställe/vad de har för hästar/hur ridlektionerna fungerar. Helt klart höjdpunkten denna vecka :)
 
 
Anar dock att mitt favoritsto tyvärr inte kommer stå där och vänta på mig...

crazy saturday night

Blev en rolig sittning igår. Missade nästan bussen vilket inte kändes så roligt dock, sprang i mina neonrosa tights över umeå mitt i natten och haffade folk för att fråga åt vilket håll jag skulle. Okej, lite roligt såhär i efterhand. I övrigt var det i alla fall god mat, dricka, dans, tal och andra uppträdanden, deeptalk. Ja lite som en vanlig utekväll fast utan alla människor man är van vid att ha omkring sig. Men jag vet att det finns riktigt härliga människor i denna grupp som jag ska stå ut med i 4,5 år ;) även bland alla faddrar som varit med under dessa två veckor. Ska bli spännande att se hur terminen kommer fortlöpa! Började läsa in mig på lite civilrätt idag i alla fall :) TTYL, ska se om min syster är skypesugen nu sen bjuds det på ost och kex. MUMS!

taggar maskeradsittning

Temat är synligt för oss nollor och jag tänker neon och blommigt: toppat med två hästsvansar och en färgglad sminkning. Och så lite god mat, sång, bra sällskap och kanske ett och annat glas till det. Låter som att det kan bli ett bra avslut på nollningsveckorna måste jag säga.
 
 
Saknar fluffen...

lugnet innan stormen

Tänkte kika in hit och säga hej lite snabbt bara och berätta lite om nollningen igår. Vi gick runt i grupperna och genomförde olika stationer (vissa värre än andra... haha). Så idag luktar min tröja ägg, tur att jag inte behöver ha den på mig mer ;) efter lekarna blev det lite fest men jag åkte med sista bussen hem klockan tio så blev ingen utgång för mig. På fredag ska vi bjuda faddrarna på middag och på lördag är det fulsittning, efter det börjar allvaret på riktigt med 200% fokus på pluggandet. Ska faktiskt bli lite skönt, även om man kommer sakna alla galna aktiviteter.
 
Nu ska jag ställa mig framför spisen och laga lite mat och vänta på att fredrik kommer hem från sin heldag i skolan. Puss!
 
 
Middag som vi åt här för några dagar sen. Det är riktigt roligt att laga mat!

Då var det måndag igen :)

Godmorgon solstrålar! Inledde denna dag med en sovmorgon (sovmorgon = slippa gå upp halv sju). Har lite tråkiga saker att ta tag i nu på morgonen: diska och vika all tvätt som hänger i hela huset. Har dock haft lite problem med att få saker att torka (ventilation?) så hoppas att det går att vika. Inte så kul när det hänger kläder i nästan alla rum haha.
 
I eftermiddag är det mer nollning som står på schemat. Hittills har nollningen varit skitrolig, det enda tråkiga är att jag många gånger behövt ta en tidig buss hem. Bussförbindelserna ut hit är okej, men de kunde ha varit bättre. Var på faddermiddag i fredags och efter det drog vi ut på Lokal och dansade så svetten rann. Var dock tvungen att dra hem vid ett men det  var nog tur för jag hade huvudvärk så det räckte och blev över dagen efter ändå :D
 
 
Måste visa upp en bild från välkomstmässan också. Eller rättare sagt, vad jag fick med mig hem från välkomstmässan ;) förutom allt godis passade vi även på att teckna en hemförsäkring. Jag har nu utöver studentkåren gått med i en till studentförening: ryttarföreningen på campus!! Visste inte att det fanns en sådan så blev glatt överraskad. Har redan hunnit vinna en gratis ridlektion, inte illa pinkat tycker jag!
 
 

Dags att skämmas ihjäl...

 
Det är helt okej att skratta. Såg att bilden blev lite liten men jag vägrar göra om det så ni får vara nöjda med detta!

Första blogginlägget från nya lägenheten

Hallå där hemma! Känner faktiskt att det för en gångs skull kan vara lite roligt att blogga om sin vardag eftersom så mycket har hänt sen sist. Jag och Fredrik är numera umebor, eller rättare sagt sävarbor (ett litet samhälle en och en halv mil utanför umeå). Vi har bott här i hela nio dagar nu och samtidigt som det är spännande och jag trivs bra så är det också väldigt nytt och väldigt läskigt.
 
Har gått en vecka i skolan som i princip bara bestått av introduktion. Har en till sån vecka med start imorgon och därefter är det studier åtta timmar om dagen som gäller. I nuläget känner jag att jag verkligen är ute på djupt vatten. Ni ska se mitt schema. Fast å andra sidan är ju inte schemat det värsta, utan allt man ska klara av att göra själv/i basgrupp i mellan gångerna. Nog känns det att det trappats upp några snäpp från gymnasiet redan nu, kommer nog hinna med hundratals, tusentals timmar föreläsning innan jag är examinerad jurist om fyra och ett halvt år.
 
Finns så jäkla mycket att skriva om: nollning, hemlängtan, när jag kommer hem och hälsar på igen, hur blir det med hästlivet här uppe osvosv. Men tänkte att jag skulle börja med att fixa en liten video där jag visar upp lägenheten! Grymt va? Så ni vet hur soffan ni får sova i när ni kommer hit och hälsar på ser ut ;)
 
 
En bild från campus som är riktigt mysigt med en liten damm till och med!