halloween

Håller på och packar inför kvällen, känner i hela kroppen hur kul vi ska ha! Inte igår jag klädde ut mig senast precis ;) Världens finaste flickor ska jag vara med också, det här blir toppen. TAGGA!


han har bränt alla tänkbara broar

Inledde dagen med ett finfint pass på gymmet. Körde en och en halv timme och det är nästa så jag hoppas på träningsvärk för nu måste det banne mig ha gjort någon skillnad. Lär skärpa till träningen igen, dumma förkylningen som sabbar allt bara :( Har precis kikat på TVD och nu tänkte jag gå ner och fixa lite med tvätten. Produktiv var ordet! Och just det, galet taggad inför morgondagen!!! :D haree



krossa alla fönster - maskinen

this is halloween

Ursäkta att jag varit lite oaktiv denna vecka men grejen är att jag har skrivit inlägg som på något vis inte publicerats? Har haft lite internetkrångel hemma så kan bero på det. Men nu har jag lov i tio underbara dagar, otroligt skönt. Har inte så mycket planer: gym, stallet, plugga, halloweenparty och sen får man ta dagen som den kommer helt enkelt.

Idag var det öppet hus och det var då den omtalade debatten ägde rum. Nervositeten har gått lite upp och ner de senaste dagarna men när vi satte oss där var jag så nervig att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Dock släppte det ganska snart och är riktigt nöjd med min insats. Lite småirriterad (asförbannad om det varit några timmar sen) över lite dålig information och vissa männsikor som har svårt för det här med saklighet och att hålla sig till ämnet. Men det har släppt nu och jag har insett att i slutändan är det viktigaste att jag är nöjd med min egen prestation :) Skulle kunna fortsätta debattera här men vill inte hoppa på folk och ni skulle aldrig orka läsa. Så tror att vi lämnar det såhär.

Nu ska jag natta tidig kudde för dagen imorgon inleds på gymmet med Elinor och pappa. Gör ont i musklerna bara jag tänker på det. See ya later!



Bild från förra årets spökjakt med barnen i stallet. Längtar till lördag så jag kan få ge utlopp för min kreativitet och klä ut mig :D

way up high or down below

Hallåå. Har inte mycket att blogga om egentligen men är man rastlös så är man. Imorgon är sista skoldagen innan lovet och det känns hur grymt som helst! Har dock inte varit på topp idag, dålig känsla i magen som fortfarande ligger kvar. Men utan dåliga dagar skulle de bra inte vara lika framstående. Vill bara att lovet ska dra igång så att man äntligen får vila upp sig och släppa all stress och skit. Ska nog sova och hoppas att jag känner mig på bättre humör när jag vaknar, ett ridpass brukar fixa det. Hare...

ulkhelg nummer ett

Hemma nu efter en hel helg med massor av information, stillasittande, mat och trevliga människor. Väldigt långtråkigt och uttröttande att sitta ner och lyssna så stora delar av dagen men det var iaf intressanta ämnen. Tror vi kommer få ut en hel del av att gå den här kursen. Kanske ska nämna att det är en Ungdomsledarkurs för ledare inom ridsporten jag varit på. Allt som allt har det varit riktigt roligt! Såg en galet bra film igår som gick på fyran, Allt för min syster. Jättesorglig och hemsk film men kan verkligen rekommendera den för dem som inte sett den.

Nu ska jag som alltid på söndagskvällar försöka mig på lite pluggande. Blir hästens anatomi + skelett och förberedelser inför en engelska uppsats som ska skrivas imorgon. Inte så tunga grejer med andra ord.

I can't afford this art still I am responsible if it will fall apart

Ja kan då säga att den här fredagen sög. Kunde inte koncentrera mig på lektionerna för att jag var så trött (hatar verkligen våra fredagar) och så gick jag runt med huvudvärk hela eftermiddagen. Usch. Nu är iaf väskan packad, TVD kollat på och jag laddar inför en helhelg med kurs. Tror det kommer bli riktigt roligt och intressant. Nu ska jag återgå till idol, hare bäst!

when i held ya - moa lignell

dagen som äger ut alla andra dagar pga dens braighet

Okej det finns både ironi och sanning i rubriken. Kan påstå utan att överdriva att ända sen jag gick till bussen har det gått käpprätt neråt, går inte in på mer här. Lite lagom irriterad nu bara. Hade barnsligt roligt med Elise och Elinor på religionen idag iaf, kommer kanske upp på fb sen. Annars har det varit en ganska vanlig skoldag. Hade sitsträning + longering på ridningen och det gick rätt okej med tanke på att det var första gången jag gjorde det. Prinsen är ju inte den smartaste hästen men han skötte sig prima. Nu ska det pluggas matte inför provet imorgon och så håller vi tummarna för att få sluta supertidigt! Efter skolan händer det inte mycket mer än packning in för helgen då jag och Jennie åker till Borlänge på ULK. Superduper :D hare!

update: skoja bara haha. Mamma fyller 40+ imorgon så skall fira henne då ju. Hoppas på tårta ♥ <---tjockishjärta

ännu en dag närmare lovet

Som jag nämnde igår har jag spenderat dagen på länsarkivet i Håksberg idag. Fyra timmars bussresa inkl. sömn, smaskig sallad, läskiga byggnader, cajsa&elinor, regn, massor med information om Solbacken och en ashäftig källare skulle kunna summera dagen. Betydligt bättre än en skoldag och efter flera timmars forskande fick vi en lagom lång rundtur. Vi blev lite fundersamma på det där med banksekretessen: vad är det för mening med att spara handlingarna om ingen får titta i dem någonsin mer? Bra fråga.

Har postat körkortstillståndsansökan och handledaransökan idag. Så snart får jag börja köra bil :D Fick även hem skolfotot idag men det mesta åkte tillbaks, ville bara byta ut den vidriga bilden från nian som satt i vardagsrummet. Kan meddela att jag såg riktigt sur ut på både bilderna, precis som förra året. Bitch.

Nu sitter jag och kämpar mig igenom min odyssé omskrivning men är galet trött på den så det går lite segt. Tror jag skriver klart den imorgon istället. Nu blir det desperata hemmafruar och sen sängen för att orka med att gå i skolan till klockan tolv imorgon. Hihi.



Snygghästen ♥

love to put my nose where it don't belong

Okej, måste skriva av mig lite (ja jag vet att jag sa att jag skulle sova men ändrade mig, ok?). Häromdagen satt jag och kikade runt på olika bloggar och hittade en tjej som hade en tävling där man kunde vinna "äkta" märkesprodukter (LV, Jimmy Choo, Hermes osv). Kunde knappt hålla mig för skratt när jag gick in på själva sidan: ett företag lokaliserat i Kina utan kontaktuppgifter (fanns enbart en mailadress som förmodligen ingen kollar) som säljer väskor som, när de faktiskt är äkta, kostar från fem, sex tusen till närmare sextio tusen. Och alla väskor på sidan kostade runt 250$. Mattesnille som jag är förstår jag att 250$ inte är lika med 60000 SEK. Och nu har jag inte ens gått in på hur sidan såg ut, måste varit en amatör som slängt ihop den på fem minuter. Blir så matt när jag ser alla fjortisar som går på det också. Jag är ingen märkesfjolla men till och med jag vet att man inte får ett par Loubotins för knappa tusenlappen?! Skorna man får hem är förmodligen värda några hundralappar, om ens det. Dagens ungom alltså. Skulle kunna göra det här inlägget så mycket längre men slänger in namnet på hemsidan istället så kan ni ju själva avgöra, peace out. Och ja, jag har jävligt mycket åsikter ibland.

www.dash-style.com

i hate this feeling right here

Ridit dressyr på lilleplutt Goliat idag. Växlade mellan att bli förbannad (jag vet att man inte ska det men jag hatar verkligen skitstela hästar som behöver en halvtimme för att komma igång, tappar tålamodet) och riktigt nöjd. Så slutresultatet blev okej men satan vad fin han kändes sista travbiten! Alltid något. Nu har jag suttit och gjort lite resaearch inför morgondagen, blir ett besök på landstingsarkivet i Håksberg! Om vi hittar dit vill säga... Men det ska nog lösa sig. Nu lär jag säga godnatt och packa i ordning lite, hare!

i'm not quite myself these days, i have myself to blame

Ont i halsen och snorig och hostig och trött och sliten och ganska trött på min text vid det här laget. Klarar inte av att skriva mycket mer än en timme i taget, tappar både fokus och inspiration. Så nu kände jag att det var lika bra att stänga ner. Är barnvakt också men de små liven tittar på film så det var en lindrig uppgift. Taggar skola imorgon, woho...

sum 41 - screaming bloody murder

(Haha märks det på min musik vilket humör jag är på eller vad?!)



Enda bilden jag har från i fredags! Som vanligt är det superkvalité på mina mobilbilder, you know it.

all i seem too see is people going nowhere, expecting symapthy

Sitter nu bänkad framför min parallelltext till odyséen och hör och häpnas, det suger inte! Jag har varit för upptagen med att tycka illa om läraren så jag har glömt bort hur mycket jag tycker om ämnet. Så hädanefter ska jag ändra inställning, det finns inget jag kan göra åt att hon är gammal och tråkig. Positivitet!

Har sovit som en stock inatt, inte vaknat särskilt många gånger alls. Så bra har jag aldrig sovit i stallet förut men jag var så trött att det funkade ändå. Var inte så mycket barn och de vaknade inte förrän nio så jag behövde inte gå upp mitt i natten.

Ska inte tråka ut er mer med en massa babbel som ingen orkar läsa, hare!

when i'm gone - simple plan
(ja jag lyssnar på emomusik ibland. live with it)

the reckoning

Blev inget bloggande igår, var inte hemma på hela dagen så det är inte så konstigt. Kan dra det lite kort: skola, gym, bastu, fix i vasahallen med elinor, emmas inflyttningsfestmys! Blev en supertrevlig kväll och natt, har allt goa tjejkompisar jag. Tänker inte dra upp en massa detaljer, kikar på TVD atm så har inte tid. Och allt behöver ni inte veta ;-) Åt pizza till frukostlunch idag, det satt fint i magen kan jag säga. Nu ska jag återgå till vampyrernas värld och sen blir det odysseus & co. TJOHO. Taggar för tacokväll idag också, får inte sova nånting den här helgen :( Aja, ni får hare suuper, bye!

börja flyga

Har precis kikat på Gossip Girl och målat alla tjugo naglar, girly girl. Imorse gick jag upp äckeltidigt för att åka till Falun. Inte av med plåtsaken än men hoppashoppasvågarintehoppas försvinner den om lite mer än en månad. CAN'T WAIT. Annars var det väl en vanlig skoldag, seg som satan. Var dock på rätt bra humör så klarade t.o.m. av att vara trevlig mot min svenskalärare idag, den ni ;) Efter skolan gick jag & Ylva och handlade mat till tacokvällen. Så nu står det en kasse chips på mitt rum och två till med käk där nere... Haha. Nu ska jag gå och tvätta bort smink osv. sen blir det grey's ----> sängen. Taggar hoppning imorgon bitti, ska hoppa lite med min AA-ponny. Grymt!

night of your life - jennifer hudson, david guetta

happy as always

Läste nyss att det inte kommer en andra säsong av Off The Map, jag som blev rätt såld på den serien! :( Och kom till skolan imorse och insåg att jag inte hade några lektioner förrän klockan tolv, that really sucks! Har också fått veta att pga att ridlärarna anmälde mig och Jennie så sent måste vi kanske gå ULK i norra dalarna = Mora. Jippie...Tänkte att jag skulle inleda inlägget med något tråkigt så jag kan låta positiv igen sen. Smart huh?

Var och käkade kebab med några flickör på håltimmen idag, mums. Klarade av att ringa till landstingsarkivet också så om en vecka åker jag, cajsa och elinor på roadtrip till ludvika! Skönt att slippa skolan en dag och tror det blir ganska intressant. Har även försökt lösa lite stallproblem idag med ganska bra resultat. Och jag hoppas att det här blir en bra helg!

Nu ska jag sleepa, har tid i Falun kvart i nio imorgon. Och nej jag vet inte hur jag tänkte när jag bokade in en så tidig tid. Byebye fellahs!

you don't need to hide my friend for I am just like you

Hallå, har haft en helt sämst måndag och är ganska grinig nu. Ridningen gick åt skogen, **********, har försökt ta tag i äckelsvenskauppgiften, allmänt kass sinnesstämning osv. Inte ens skrillex får mig på bättre humör. Och nu glömde jag helt bort vad jag tänkte blogga om. Lika bra att lägga ner, over and out.

Blev inte helt besviken på nya 2,5 män iaf. Nånting som inte fullkomligt sugigt med denna underbara dag.



skrillex - scary monsters and nice sprites

it's ok not to be ok

Idag har jag och min kära Elinor strosat runt i Kupolen rätt länge. Är ganska slut i benen, dock inte lika slut som jag var igår. Blev en seafoodsallad på kompis till lunch (riktigt god, har bara prövat kycklingsalladen förut). Och jag slapp betala tågbiljetten, hä ä fint hä. Nej nu lär jag dyka ner i samhällsboken men slänger upp lite bilder på mina inköp!



Nödvändigheter. Fick asmke rabatt på mascaran iaf, ibland har man flyt!



Baslinnen från Sisters, är så trött på att ginalinnena bara går sönder så tänkte ta reda på om kvalitén på dessa är lite bättre.



Dagens kap, 300 spänn på Din Sko. Liiite trånga men förhoppningsvis ger de med sig lite.



Hade stora problem med att hitta den perfekta röda sjalen, den här modellen var rätt men färgen var lite off. Man kan inte få allt här i livet men nog blir den bra! Köpte jeans för hundra riksdaler inne på h&m också. Jag hatar att handla jeans.

who you are - jessie j

ja-arå

I skrivande stund sitter jag med ögonbrynspennan i handen och håller på och fixar mig. Snart skjutsar någon av päronen in mig till stan så blir det kupolen med Elinor hela dagen, blir toppen det! Nu ska jag återgå till Lonely Island och sminket. Chao!

no one in the bank can hear you

Blev en heldag i Rättvik, mina ben protesterar ganska mycket just nu. Var då samma gamla visa som varje år men det är lite av en tradition och ganska mysigt! Köpte lite strumpor, present till mamma och langooos ♥ Vansinnigt gott. Så spenderade inte så mycket pengar men egentligen är det bara en massa skit på det där stället. Haha just det, måste berätta en både irriterande och rolig sak. Det kom fram en högerextremist, nynasse, sverigedemokrat, whatever med en "nyhetstidning" till mig. Den mest subjektiva nyhetstidning jag har läst vill jag påstå, vidrigt hur de framställer andra (läs: invandrare). Men nu till det som iaf jag och My började skratta åt, längst bak i tidningen hade de en Dagens Recept ruta. Det var inte vilket recept som helst utan ett recept på stekt falukorv och makaroner! Hahaha, för det första krävs inget recept för den simplaste måltiden i världen. Och tror de att de ska rekrytera folk genom en supersvensk måltid? Eller att de får kalla sig nationalister (tidningen hette nationalist idag eller något i den stilen) för att de skriver en tidning som förmedlar rasistiska budskap OCH falukorv?! Inget mer att tillägga, har nog klargjort min politiska åsikt nu. Kan då säga att jag inte sparade den tidningen.

Och vidare går vi till en rolig musikvideo som gjorde min dag för några dagar sen! I ♥ oseriös musik.


bättre sent än aldrig

Yo! Sitter här och ska plugga lite spanska. Inte kommit så långt som att öppna mappen än men var sak får sin tid. Började denna dag med ett ridpass i Hamre. Fick rida den nya hästen, Cedynia. Väääldigt grön häst men med potential för att bli en bra ridskolehäst. Hon är ganska liten för att vara stor häst (som min finfina Zabina) och har inget jättesteg men hon var då ganska bekväm att sitta ner på iaf. Lite tittig i början (rädd för väggarna) och så älgade hon på och ville springa men när hon kommit igång blev hon ganska fin i traven och hyfsad i skritten. Galoppfattningar är hon inte så haj på än, sprang in i galoppen men Karin sa att hon inte lärt sig bättre än. Var ett tag sen jag red unghäst men det var roligt och fick till några galoppsprång som inte var så tokiga! Sätter mig gärna på den lilla tjejen igen.

I övrigt har dagen rullat på. Var lite musikalisk på spanskan, halsov mig igenom matten och svenskan (@#hfg!!&%¤£) och skrev prov om judendomarna. Nu sitter jag här och tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på mig och skruttan. Jennie Börs som fotograferat alla bilder, tacktack! :)



Ärevarv i LCn. Tävlade mot alla som red LC:1, stor som liten, privat som lektionshäst. Roligt koncept!





Vinnare KM i dressyr på lektionshäst 2011.



Andra ärevarvet för samma ritt!







Hade ni fått en close-up på minen hade ni dött. It's called concentration. Hahahahahha ♥



Denna får avsluta. Då KM var gaaaanska längesen kan jag uppdatera er och säga att jag gjorde två felfria rundor i hoppningen, 0.70 CR och 0.80 stilbedömning. Vilket gav mig en andra plats i KM (för andra året i rad). Vilken stjärna till häst!

calm in crises

Wiiho, ska egentligen plugga nu men kom på att jag inte bloggat idag, Hängiven som jag är så skriver jag ett snabbt inlägg. Har en del saker jag skulle behöva skriva om men det kan jag inte. Och inte får jag prata av mig imorgon heller. S U C K . Aja, ingen idé att gnälla när det inte går att göra något åt saken. Till något positivt, Jennie har äntligen skickat bilder från km till mig! Så slänger kanske upp några senare, från ärevarven i dressyren och någon av vändorna i hoppningen. Inte så himla fina ärevarv, både jag och Zabina var lite trötta. Det tär på krafterna att rida dressyr ;) Och som alltid i hoppningen gör jag helwierd miner. Men såna smällar får man ta! Nu ska jag plugga satan. Hare braaa0

you remind me of what i used to be

Tjarå. Har inte gjort så jäkla mycket speciellt idag: skola, stallet, hem. Är i alla fall bestämt att jag ska på ungdomsledarkurs om några veckor nu. Blir nog skitbra! :) Och i helgen är det Rättviks marknad och så ska jag kanske shoppa med elinor, helgen efter det ska jag sova i stallet med barnen och så fortsätter det. Inte en lugn stund, kommer alltid nya grejer när man tror att man får andas. Fick iaf en riktig vilohelg nu, inte för att jag blev piggare av det. Lika bra att ha mycket att göra, då får man inte lika mycket tid över till negativa tankar. Nu ska jag plugga lite glosor och sen blir det sängen. Godnatt!

mitt underbaraunderbara hjärta

Fick en liten överraskning såhär på eftermiddagen, Karin smsade och sa att det var skötarridning idag. Först fick jag lite panik men det övergick i glädje (fick en ursäkt att slippa pluggandet) när hon sa att jag inte skulle rida förrän om en timme. Var bara jag&Zabina och Karin&Robbie, jätteskönt med lite plats. Red dressyr för Malin och det gick kalas. Alltid roligt att rida för såna som ridit Zabina ganska mycket och kan ge lite tips. Red fram med glappande innertygel och gjorde allt jag ville göra på innertygeln på ytter istället, vilket lönade sig i slutändan. Jobbade inte med något särskilt, mycket voltarbete och lite skänkelvikning. Men satan vad fin hon blev på slutet, galopperade på en 20m volt och vi fick till det så bra att jag fortfarande är glad. Kan då säga att jag gärna rider dressyr för Malin igen! Älskar när det går såhär bra. Just det, red med sporrar för första gången på Zabina idag också. Hon blev mycket piggare och tjurade inte ur alltför mycket så nästa dressyrtävling ska jag nog testa och se om det går bättre med sporrar. Känner på mig att det här kan bli riktigt bra med lite mer träning. Min älskade fina skrutt ♥



Bilden är redigerad, nosen syndes inte pga brunnen men Karin klippte och klistrade lite. Så det är därför det kan se lite konstigt ut om man tittar noga ;) Världens vackraste häst iaf!

i'm watching you breathing for the last time

Idag har jag städat hela dagen lång! Nja, men nästan iaf. Har dock inte fått något pluggande gjort men det satsar vi på imorgon. Var ju tvungen att laga mat åt mig själv idag också och en av två måltider blev faktiskt asbra (den andra gick ner i magen den med men den var inte lika god). Älskar att vara ensam hemma. Hade morgonpromenad med på min attgöralista, kom dock inte iväg förrän vid sex. På kvällen alltså. Blev en powerwalk runt stadsberget (det är långt när man startar i Västerby) och såklart kunde jag inte låta bli att springa lite också. Egentligen är inte det dåligt men eftersom jag har varit sjuk tänkte jag börja lite försiktigt. Det gick ju åt skogen (bokstavligt talat, sprang faktiskt uppe på berget en vända). Hela vändan tog totalt en timma, någon som vet hur långt det är runt stadsberget?

Nu ska jag sluta tjöta på, har ändå inte mycket vettigt att säga idag. Ha en fin kväll/natt allihopa, jag tänker ligga kvar här och lida för mitt dumdristiga betéende (host). pyss

carry you home - james blunt
tokbra låt, denise sjöng den på idol igår. älskar när man hör en låt man 'glömt bort' och inser att den fortfarande är lika bra.