update

Har precis kollat klart på The Social Network och ligger nu i sängen. Slår nog på ett Gossip Girl avsnitt innan ögonlocken blir för tunga. Sleep tight
 
-j

så sugen på att dra iväg

Känns himla frestande att dra iväg till något varmt ställe på lite sydligare breddgrader just nu. En weekend i Göteborg med Liseberg och Ullared står också med på önskelistan! Just nu läggs dock krutet på jobb, jobb och jobb så kanske något av det där är möjligt att genomföra. För det kan ju faktiskt vara lite svårt att resa utan pengar :>
 
 
Det längsta jag har kommit i resväg utanför norden är Barcelona med skolan. Men det finns så himla mycket mer jag vill se, göra och uppleva!!!

bölängä

Blev en liten shoppingvända igår, Linus ville till borlänge så jag och Fredrik hängde med. Först var det fiskeaffären som gällde. Det var kul i ungefär två minuter sen var jag trött på det. Tvärtom i kupolen senare, då var det grabbarna som var trötta på mig haha. Fyndade ett par byxor för 50 kronor och en klänning för 130 på h&m. Var in på lite andra affärer också men där var det inget som ville följa med hem. Avslutade shoppingvändan med mat på max. 6 nuggets, strips, dip, 4 chili cheese, läsk och så en lyxshake på det. Snacka om att jag blev mätt haha! Trevlig liten utflykt i alla fall.
 
 
Stjärnmönstrad enkel sommarklänning och ett par mönstrade svarta jeans (som redan är håriga).

fredriks student

Vill mest skriva ner sånt här så att jag själv kan gå tillbaka och läsa igenom och minnas gamla stunder. Fredrik tog alltså studenten den 14/6 vilket var ett tag sen. Kändes lite som att jag fick fira studenten igen! Klockan elva sprang han ut i borlänge och där stod jag och my med hans familj och väntade. När det var dags för flakåkning så drog vi oss tillbaka mot säter, tänkte stanna och kika men de blev inte så nå.
 
Det var tipspromenad och mat + fika här hemma sen. Framåt kvällningen skulle vi börja röra på oss och det började ju inte på topp kan man säga. Mådde inte så bra och ville inte alls ut. Men sen kom vi iväg och väl på festen när man kommit igång lite vart det riktigt roligt. Ganska sent förflyttade vi oss från falun mot borlänge. Tänkte gå ut på Grappa men där var det smockat och dom släppte inte in en person. Så blev flamingo istället, helt okej så länge man är med fredrik. Han lämnade mig i fem minuter för att göra något och jag vet inte hur många sliskisar som kom fram till en. Usch! Vi vart i alla fall kvar till stängningsdags och sen åkte vi hemåt. Blev inte många timmars sömn den natten men ibland får man ta sånt. Jag var nöjd och viktigast av allt - Fredrik var nöjd med sin student.
 
 
Mitt hjärta ♥

KM 2013

KM i dressyr 15/6: Jag och Zabina red en LB:1. Kvällen innan var det Fredriks studentfirande och jag somnade väl vid fem ungefär och skulle starta tjugo över tio på morgonen. Så det var lite utav en zombie som traskade ner till ridklubben på morgonen. Är ganska nöjd med ritten, vi fick 5or, 5,5or och 6or igenom hela programmet så det är ett jämnt resultat men det krävs ganska mycket mer för att vi ska nå högre. Jag vet ju hur det ska kännas men det är så svårt att få in det på banan. Red ihop 53,79% vilket gav oss en sistaplats tror jag minsann, men det gjorde inte så mycket ;) var verkligen inte in it to win it.
 
KM i hoppning 16/6: Jag och Zabina startade en CR 80 cm och KM-klassen 80cm stilbedömning. Hon var otroligt seg och jag var inte alls särskilt nöjd med första ritten även om vi fick en CR-rosett och fick rida ärevarv alldeles själva. Ställde in henne efter det och tog det väldigt lugnt på framridningen innan nästa klass så att hon skulle orka. Tävlingsdjävulen vaknar lite inom en också, för i hoppningen känner jag ändå att vi har en chans att ta hem det hela (vilket jag inte gör i dressyren hehe..) KM-klassen gick lite bättre men hon var fortfarande inte särskilt taggad. Väldigt ovan känsla då jag är van vid bocksprång och räcer. Vi red i alla fall ihop 50 stilpoäng, dock hade ekipaget innan oss redan fått ihop 52,5 poäng så en seger var aldrig aktuell. Däremot höll vi kvar andraplatsen in i det sista! :) är allt som allt nöjd med denna tävling trots att jag kom tvåa i KM i hoppning för tredje gången.
 
 
Bilden är från förra årets KM.

working gal

Ska sluta be om ursäkt för dålig uppdatering för den enda personen som bryr sig om jag bloggar eller inte är jag själv. Så det kommer komma lite sporadiska inlägg under sommaren när jag känner att jag har tid och lust.
 
Har börjat på jobbet nu vilket känns kanon. Tror jag kommer få en riktigt bra jobbsommar, känns super att komma till en så seriös och bra arbetsplats. Har gjort två stycken tretimmars pass än så länge i kassan, ett igår och ett idag. I måndags var jag på introduktion och fick dessutom jobba över (första dagen haha) så vart kvar i sju timmar istället för två. Men jag tackar inte nej till jobb i första taget! Imorgon fick jag dock tyvärr lov att göra det, ska till doktorn och se till att bli helt frisk = prio ett just nu.
 
 
Kommer inlägg om KM och Fredriks student så småningom, bilden kan ni ju se som en liten sneak peek! :)

du är stark!!

Livet rullar på och det är en riktig bergochdalbana just nu. Inget jag tänker gå in på särskilt eftersom jag själv ska försöka tänka positivt. Imorgon glömmer vi allt dåligt och firar Fredriks student, sedan väntar en hel helg med tävling. Känns lite sisådär med utgång fredagkväll och tävling lördag måste jag säga. Dessutom är vi bjudna på inflyttningsfest på lördag me and the boy.. skitdålig tajming, vet inte om det är KM eller festernas fel! ;)
 
 

Min student

05.45: Klockan ringde så fint och väckte mig. Bara kliva upp och göra sig i ordning för dagen.
07.00: Champagnefrukost i sveaparken med alla studenter som hade viljan att kliva upp så tidigt.
08.30: Fotografering i skolan.
09.00: Ytterligare en frukost, denna gång med våra lärare.
09.30: Avslutning i kyrkan med en massa tal och esteter som uppträdde.
10.30: Återsamling med lärare. Jag fick ett programstipendie, typ "bästa samhällselev", på 500 kronor :) vi fick också våra betyg. Mitt slutbetyg var inte så fint som jag en gång hoppades på men jag gick ut med MVG i alla kurser utom fyra (i dessa hade jag VG). 
11.30: Middag nere i matsalen med alla treor + lärare. Tvårätters med utdelning av stipendier.
13.15: Utspring ifrån skolan! Sjöng studentsången och välkomnades av familj, vänner och pojkvän.
13.45: Påstigning flak, sedan gled vi runt i hedemora och sjöng och festade ett tag.
14.30: Flakturen rundades av och jag åkte med Fredrik och Carina hem till mig för mingel och umgänge.
17.00: Mat och tårta!
20.30: Avfärd för mig och Fredrik in mot stan och förfest med klassisar.
23.00: Utgång på hotellet i Hedemora.
01.45: Trötta och nöjda fick jag och fredrik skjuts hem av hans pappa och somnade så sött efter en lång dag!
 

Några bilder från dagen, jag tog inte så många kort själv faktiskt.

veckoplanering

Jag hoppas att ni har lite överseende med hur lite jag har bloggat den senaste veckan. Full fart har det varit och den här veckan blir bara snäppet lugnare. Kommer ett separat inlägg om min studentdag lite senare, tänkte bara dra ett lite kort veckoschema för hur resten av denna vecka kommer se ut!
 
Tisdag: Övningskörning, läkarbesök, stallet
Onsdag: Halkbana, ev. fest framåt kvällen
Torsdag: Resten av familjen åker bort = bara jag och my kvar hemma
Fredag: Fredriks student med allt vad det innebär!
Lördag: KM i dressyr, rider kanske en LB:1 med Zabina.
Söndag: KM i hoppning, rider 80+80 på Zabina om hon är fräsch.
 
Under veckan ska present till Ida som fyller år på lördag inskaffas samt något att hänga runt halsen på Fredrik! Vi köper inga studentpresenter till varandra bestämde vi utan istället ska vi göra något ihop i sommar! :)
 
 
Studentsneakpeek.
 

bara EN enda dag kvar

Hade en helt fantastiskt bra kväll igår. Massor av glada människor, vin och karaoke. Dessutom kom jag ihåg legitimation haha! Kommer verkligen sakna alla fina människor som jag har gått med i tre år nu.. Om en liten stund (vid fyra) ska vi i klassen åka och fixa i ordning flaket tills imorgon. Det är så himla nära nu, man kan knappt förstå det. Åh vad kul det ska bli, samtidigt som man känner sig lite sorgsen.
 
 
Bild från sveaparken och studentförfesten igår :)

bara två dagar kvar nu

Hade en helt okej kväll igår. Det enda dåliga var väl att jag glömt legitimationen hemma så fick inte dricka på halvan... haha den gör vi inte om igen, fick en reminder om hur det är att vara sjutton.
 
Idag har jag pysslat lite hemma och även varit och handlat mat inför studenten. Nu framåt kvällen blir det lite festande igen. Vaknade dock upp med jagskaaldrigmerdrickaalkoholkänslan imorse så vi kanske tar det lite lugnt.
 
 
Hittade massa fina bilder på telefonen idag haha!

anxiety

Igårkväll var ingen kväll som kommer gå till historien som världens bästa direkt. Hoppträningen gick bra men därefter gick det mest bara utför. Hade gärna gått nåt år till på gymnasiet känns det som.
 
Har försökt att vända på det negativa idag och lite har faktiskt släppt. Har hjälpt pappa med att göra i ordning inför fredagens firande här hemma och städat, flyttat bord mm. Blev ganska bra tycker jag! Carporten får agera matsal eftersom det kommer ganska mycket folk hit. Ikväll är väl planen alkohol, grillning och volleyboll. Synd att vädret är lite grått bara, men antar att vi hellre har det grått idag än på fredag :)
 
 
Så glad att jag har min prins i alla fall.. ♥

tävlingshelg i stallet

I helgen har det varit dressyrtävlingar i säter både lördag och söndag. Har dragit mitt strå till stacken och ställt upp som speaker! Jag tycker faktiskt att det är roligt, lite jobbigt för hjärnan framåt slutet bara eftersom att man måste vara ganska vaken. Och när det var dubbla banor blev det dubbel belastning för min hjärna! Men det har gått bra, enda stora felet eller vad man ska kalla det är att jag tackade elsa för hennes ritt när hon ställde upp och började... (hade gått ifrån tornet en stund så trodde att hon var klar). Tur att det var en hemmaryttare i alla fall haha, och man lär väl göra så att publiken får nåt att prata om också ;)
 
 
Jag valde att inte vara med själv och tävla den här helgen, var alldeles för jobbigt förra året. Tycker inte att det är roligt när man kämpat som fan på framridningen och sen kommer in på banan med en totalförändrad häst som knappt tar ett steg framåt. Dressyr är inte riktigt något som jag har rutin i eller är särskilt intresserad av heller så. Men på KM ska vi nog försöka vara med i alla fall!

studentvecka 1.0

Växlar mellan total glädje, handlingsförlaming och panik. Antar att det kommer se ut så hela veckan, STUDENTVECKAN!! Snart är dagen vi alla väntat på så länge här, och jag kan inte bestämma mig för om jag ska skratta eller gråta.
 
Idag ska jag inte dricka/parta/greja utan åker på hopplektion ikväll sen ska jag kolla på fredriks fotbollsmatch. Jag drar igång på riktigt imorgon istället.
 
 
Förrätten från balen, kommer nog komma upp en del balbilder och studentbilder de närmsta veckorna. Men det får ni ta!