Nyårslöften?

Jag har oftast något litet som jag lovar mig själv och har om man kollar statistik varit ganska bra på att hålla mina löften/mål. 2014 så ska jag:
 
- Träna mer och äta bättre tills jag är nöjd med hur jag mår och ser ut. Efter det ska jag fortsätta tränandet och kost mm för att behålla den känslan.
- Jobba så hårt jag bara kan i skolan för att klara tentorna med glans.
- Skippa godis, gärna helt och hållet.
- Leta lägenhet och förhoppningsvis flytta in till stan.
- Vara så glad och social som jag bara kan och skaffa fler vänner.
- Må bra.

new years-lista

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Helt klockrent ja. Nog för att man gör nya saker varje år, stora som små, men detta år är nog störst hittills. Ta studenten, ha ett "riktigt" jobb, flytta hemifrn, bli sambo, börja plugga juridik, läsa på universitetsnivå osv.

Hur har ditt 2013 varit?
Det har haft mycket upp och nedgångar. Jag har mått väldigt dåligt stora delar av den här hösten av olika mer eller mindre givna anledningar.

Tror du att år 2014 kommer blir bättre?
 Det tror och hoppas jag med hela mitt hjärta.

Blev du kär i år? Blev inte kär, var redan kär när året började.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 7 juni. 17 juli. 30 augusti. 25 december.

Vad är din största framgång 2013?
Att jag vågade ta steget och flytta hemifrån även om det kändes jättejobbigt att flytta så långt från allt som är tryggt.

Bästa köpet? Nu måste jag få tänka till här, har blivit en hel del köp detta år. Skulle vilja säga vårt vitrinskåp men det var inte jag som köpte det haha. Kanske de svarta skorna från scorett? Gröna jackan från monki? Mysmyströjorna från new yorker och vero moda? För svårt att svara på.

Vad spenderade du mest pengar på? Tråkiga saker (mat, hyra, busskort), tågbiljetter, ullared, kläder, alkohol. Ungefär i den ordningen!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att ta studenten. När jag var hemma i dalarna första gången sen jag flyttat. Att få en födelsedagspresent av en saknad vän skickat på posten.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Dance our tears away. Tsunami. The fox. Studentsången.

Vem har du umgåtts med mest? Fredrik eftersom vi numera bor ihop. Svårt att säga något annat eftersom jag umgåtts med olika människor under hösten och våren. Men här i hedemora skulle jag säga Erika, Elise, Emma och Helen. I umeå är det nog Filippa, resten av min fina förra basgrupp och kanske Amanda!

Bästa minnet från 2013?
Kan man svara något annat än studenten egentligen? Men annars göteborgsresan i somras och alla ROLIGA utekvällar.

Har du haft ett förhållande under 2013?
Hela året ♥

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Fler vänner i Umeå. En tvåa i Umeå. Stabilare psyke.

Favoritprogram på tv? Vampire diaries, the originals.

Största musikaliska upptäckten?
Alldeles för svår fråga, upptäcker nya låtar var och varannan vecka.

Vad gjorde du på din födelsedag? Fick frukost på sängen, åkte till skolan och hade handledning. Fick kladdkaka av en kompis ifrån klassen och min älskade basgrupp sjöng för mig i skolan.Fick en parfym, ros, kort och vinflaska av fredrik. Åt supergoda räkmackor.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Att jag hade hittat någon/några uppe i Umeå som jag klickade totalt med från början.

Vad önskar du att du gjort mer? 
Pluggat, tränat, ridit.

Vad önskar du att du gjort mindre? Gråtit, mått dåligt.

Vad fick dig att må bra? Att åka hem till dalarna och hälsa på. Fredrik.

Vem saknade du? Mina hundar, min familj, stalllmänniskorna i säter, Zabina, mina vänner osv.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla fina människor uppe i Umeå. Särskilt Filippa som verkligen lyfte min sista tid :)

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? 
Sträck på dig, du är starkare än du tror och du fixar det här. Allt det här.


älskade jullov

Snart är min ledighet (som jag visserligen gett mig själv) slut. Jag har imorgon kvar, sen är det nyår och en återhämtningsdag innan jag ska lägga så mycket fokus på att plugga som det bara går. Jag ska klara denna tenta, har som mål att skriva BA (VG) men i ärlighetens namn känns det som att fokus kommer ligga på att över huvud taget bli godkänd till att börja med. Är så förfärligt mycket som ska gås igenom. Menmen, jag ska inte klaga, har trots allt valt det själv.
 
Imorgon har jag inte så mycket planer, skulle i så fall vara att hinna träffa någon kompis eller så. På tisdag ska vi ha fest hemma hos fredriks föräldrar. Är tyvärr många av mina närmsta tjejkompisar som redan har planer och inte kommer kunna vara med och fira :( supertråkigt, men man får fokusera på de som är där och i nuläget verkar det bli jävligt mycket grabbar i alla fall! Kan inte bli tråkigare än förra nyår.
 
 
Snyggishuset som vi dekorerade har vi tyvärr fått säga adjö till... var lite för fuktigt inomhus :(

kids

 
 
Man kan alltid tagga igång med denna sköning! Woop

merri krissmasss evribodi

Julafton firades på traditionellt sätt med julkalender, mysfrukost och paketöppning med familjen på morgonen. Sedan åkte vi till mormor och morfar, i år var vi hela 18 stycken som firade jul där. Roligt att få träffa alla släktingar som man inte ser lika ofta längre. Vid sex-tiden åkte vi hem igen och kollade på Karl-Bertil Jonsson och byggde lego i flera timmar som Ida hade fått. Fredrik dök även upp så småningom och de sista timmarna av julafton spenderades med kortspel.
 
Har fått en massa presenter som jag inte vet hur jag ska lyckas släpa med mig hem till Umeå igen. Fick ett superfint humppilafat av min syster som jag måste visa upp för er sen! Fredrik hade köpt en jättefin klocka till mig. Den är dock för stor just nu så kan inte börja använda den förrän jag har varit och plockat bort några länkar. Av mamma och pappa fick jag en högtalare samt presentkort på stadium så att jag kan köpa mig en träningsmatta. Utöver det har jag fått några pussel, ett våffeljärn, en resväska, pengar, kollegieblock, glas, sudd, nagellack, pannlampa och broddar. Och då ska jag hinna med ett till julfirande! Mysigt att få känna sig lite uppskattad och bortskämd :)
 
Ikväll ska jag fira jul på ett mindre traditionellt sätt med vänner på hotellet i hedemora. Om man kommer in där det vill säga, hört att det ska bli mycket folk! Är inte så taggad än men det kommer hoppas jag, var taggad häromdagen så :)
 
 
Förra året spårade lite sådär lagom, bjuder på dom här finingarna och hoppas att ingen dödar mig för det!

dan före dopparedan

Taggad på julafton nu, mysigaste dagen på hela året. Nästan lika taggad på juldagen då jag ska få träffa lite fina vänner och dansa loss lite :D blir fantastiskt det här!
 
 
Från juldagen förra året!

julklappshoppning och annat

Igår var jag i stallet nästan hela dagen. Supermysigt att få träffa alla kända ansikten och mular :-) Jag och Zabina hoppade 70cm med stilbedömning. Hon var väldigt pigg men inte mer än jag kunde hantera, inga bocksprång eller tokigheter. Red dock mot första hindret tidigare än planerat så allt blev lite hastigt och lustigt kändes det som. Så jag bestämde mig för att hoppa ett varv till. Tyvärr så får den gamla damen inte hoppa mer än 70cm nu för tiden så vi kunde inte hoppa en till klass, däremot fick vi rida på samma höjd igen men utom tävlan denna gång. Och den ritten är jag supernöjd med, hade bra flow genom hela banan, var bara sista linjen som blev lite svajjig. Med vår första ritt som jag inte var nöjd med hamnade vi första utanför placering så om jag hade haft ritt nummer två som min bedömningsritt hade vi nog fått stå på prispallen ;) men det spelar ingen roll för mig, det viktigaste var att jag fick hoppa med min stjärna igen. Vill inte tänka på att vi kanske inte har så många banor kvar att hoppa...
 
 
Ett regnigt KM då vi hoppade 90cm, höjder som numera är ett minne blott. Är så tacksam över den resa som jag fått göra med Zabina, hon har verkligen varit en klippa och jag skulle inte byta ut ridskolehästtiden mot något (eller någon) annan. Planerar att komma hem och hoppa/tävla/rida/promenera/mysa så länge hon finns kvar och håller ihop. Kanske hittar jag någon medryttarhäst uppe i Umeå eller så fortsätter jag att rida på URF någon gång ibland. När jag har pluggat klart, skaffat jobb och tillfället uppstår, då. Då ska jag skaffa egen häst. Men det är några år kvar dit :)

hedemora <3

Är väldigt lättad över hur bra det känns att vara hemma. Har varit så orolig/stressad osv senaste tiden så visste inte riktigt hur jag skulle reagera. Men som sagt känns det bra, har hunnit landa lite och mest varit hemmahemma om ni förstår hur jag menar. Men imorse var jag upp med tuppen och följde med ida till skolan och dansade lite runt granen och fikade pepparkakor. Sen har jag spelat ikapp ett antal banor på sagogrynets resa och tagit mig en promenad bort till madde och fräschat upp håret lite! Vad jag gjort märks väl när vi ses hehe.
 
 
Inte långt kvar nu tills jag får sitta på min goding igen nu heller!! och träffa alla stallkåmpisar, wie ♥

just another saturday night

Var på en gryyym förfest i lördags som avslutades med en utgång, som även den var rätt grym faktiskt. Kändes inte lika grymt i kroppen i söndags dock men det var värt att avsluta på topp kände jag. Efter den här terminen med alla upp och nedgångar behövdes lite kabooom snarare än gosigullimys.
 
Åkte hem till Anja och Ebba som en start på kvällen och hängde där med lite tjejer medan de sprang runt och fixade sig. Sen var det bara att bege sig ut i snökaoset och möta upp lite folk på stan innan vi gick hem till Andrea och hennes sambo Lovisa. Det var ganska 50/50 jurister och civilekonomer, rätt bra blandning faktiskt. Hade i alla fall skitkul. När det var dags för utgång så splittade vi på oss, alla jurister utom jag och Andrea drog ut på scharinska där Kristian Anttilla spelade. Tyvärr får inte en lite plupp som jag komma in där och det var ett gäng 94or bland ekonomerna också så vi drog taxi till lokal istället.
 
Har nog aldrig varit så på håret att jag kommit in förut haha.. Körde a'la rosenström 2012: haffa armkrok med närmsta grabb och bara gå. Väl inne så var det vatten och neonarmband som gällde för mig resten av kvällen haha. Allt är lite sådär dimmigt, högljutt och luddigt som det brukar vara när man kör utgång. Fredrik har bilder på hur jag såg ut när jag kom hem, är ni riktigt bra kompis med mig kanske jag kan visa och bjuda på ett gott skratt någon gång. Är hur som skitnöjd att jag åkte in och festade fast min Filippis inte kunde hänga på, var sjukt kul att parta lite med Isac och hans kompisar också! Känns bra att nån promille av hedemoras yngre generation fanns representerad! ;)
 
 
Armbanden!! Kan man slänga såna här i vanliga sopor?! Nån som har koll?

one day to go

Idag tog jag sovmorgon, ända till kvart i nio! Klockan ringde vid åtta men då fanns det tyvärr ingen motivation att ta sig ur sängen. Idag ska det packas och städas litegrann här i lägenheten så det är någolunda snyggt när vi kommer tillbaka hit igen efter jul. Längtar innerligt tills vi sitter på tåget imorgon och hoppas verkligen att jag kan slappna av nu några dagar och bara göra roliga saker.
 
Igår hade jag som sagt det skitlånga seminariet som gick bra tycker jag. Efteråt drog jag, Josse och grabbarna ner på stan och köpte glögg och lite smått innan vi drog en fika hos henne. Mysigt och samtidigt lite tråkigt eftersom detta var sista gången vi sågs som basgrupp... efter jul är det nya grupper som gäller och det känns såklart inge vidare när man hamnat så bra denna gång.
 
 
Imorgon kväll får jag mysa med den här galningen igen!!

taggad på hemgång

Tjenare! Sitter i skolan i en av de tysta rummen just nu. Och jag kan gå i god för att alla verkligen är knäpptysta här inne, om du hostar lite för högt är det arga blickar som gäller. Klockan ett+akademisk kvart har jag ett fyra timmar långt uppsatsseminarie att se fram emot. Vi är fyra basgrupper i min seminariegrupp och alla ska presentera sin uppsats, följt av opponering från en annan grupp. Ja, jag ser fram emot det lika mycket som ni gör, kanske ska filma allt ihop och lägga upp här så ni inte missar nåt intressant?! SKOJA, OKEJ. Det ska bli skittråkigt men det är å andra sidan den sista undervisningen jag har kvar för i år så det känns bra. Efter det ska jag hem till Josse och fika med gosgruppen, myyys!
 
Jag längtar förövrigt hem som en tok, har mått bajs ganska mycket de sista veckorna så hoppas att lite daaalarna ska kunna bota det. Vet dock inte riktigt hur jag ska kunna få med allt hem... Får nog hoppa i ridskor på söndag för jag orkar verkligen inte släpa stövlarna på tåget haha. Har även ungefär 15 julklappar av varierande form och storlek som kånkas hem. Kanske kan låna tomtens säck? Oooh på tal om julklappar måste jag informera om att jag har bränt 10k denna månad. VAD FAN HÄNDE LIKSOM? 2k hyra, 2k julklappar, 1,5k mat, 1k busskort. Det är 6500, resterande 3500 då, vad har jag gjort med dom? Fyfan vad jag ska ha köpfri månad i januari haha.
 
Ska röra mig neråt och värma min lilla matlåda nu tänkte jag, universitetslife you know! Puss på er, vi ses om några dagar ♥♥♥♥♥
 

tre. dagar. kvar. !!!

Hallå i stugan! Idag ska jag skriva ihop en liten text om proportionalitetsprincipen såhär på morgonkvisten innan jag ska pinna mig iväg till tandläkaren. Sista gratisbesöket någonsin för min del, det suger ju. Fast ska bli skönt att inte gå dit på ett tag också, det är ju faktiskt lite obehagligt :>
 
I eftermiddag ska jag in till skolan en snabbis och träffa basgruppen sen tar jag nog en vända in till stan och kikar julklappar. Är i princip helt klar, måste komplettera lite bara. Fan vad drygt det kommer vara att släpa hem allt haha...
 
Nu på torsdag är det äntligen dags. Har stressat så mycket och mått så dåligt bitar av den här terminen så jag hoppas att jag kan släppa tentatänket ett tag och koppla av när jag väl befinner mig hemma i Dalarna. Ska träffa så många kompisar jag bara hinnner med också!! ♥

ångest

Går runt med världens klump i magen hela tiden. Längtar hem som fan, men kruxet är att jag MÅSTE plugga så himla mycket. Och jag är rädd att jag kommer vilja göra massa annat roligt när jag är hemma, har redan massor med saker inplanerade. Jag har nog aldrig känt sån här ångest över att klara ett prov förut. Jag brukar ha högsta-betyg-ångest. Eller det kanske är det jag har, men det känns så omöjligt att jag får tio gånger värre känsla än jag brukar!? SÅ måste det vara. Det är bra att blogga, man kommer ju till och med på saker om sig själv som man inte tänkt på.
 
Ikväll ska jag dra in på stan för lite inflyttningsfest hade jag tänkt. Får klara mig utan min Filippa som har sin pojkvän här, huhu! Finns utöver mig själv en f.d. hedemorabo född 94 här uppe och han ska också dit så det blir nog bra ändå. Närå, ska ta och leta rätt på en outfit för kvällen nu, puss på er!
 
 
Imorse var det 10 minus här, brr... Kallt hos er också?

nio dagar kvar nu

Gym igår, springtur i tösnö idag (sjukt jäkla jobbigt även om man har bra kondis haha... and i don't). Har även pluggat en hel del, körde EU-rättsseminarie nu under eftermiddagen vilket är precis lika klurigt som man kan tro. Men jag har börjat tycka att det är jäkligt intressant på samma gång. Så tycker jag om alla nya kurser... Haha då har man väl valt rätt program i alla fall :D
 
Nu ska jag dunka ner mig i soffan och kolla på Paradise. Jag vet, it's below me. Men det är så skönt med lite IQ-befriad skit-TV när man läser ett så seriöst program som jag gör. Jag förtjänar att sitta hemma i soffan några timmar i veckan och kolla på folk som gör bort sig i TV ;)
 
 
Fick mina två klänningar från nelly igår, är nöjd med båda två faktiskt! Går inte att ha BH i någon utav dem eftersom ryggen är så öppen men det funkar nog ändå kan man hoppas :)

weekend summary

Har haft en bra helg faktiskt, hållt mig aktiv så jag inte behövt tänka så mycket. Det kan jag göra när jag kommer hem och får lite mer ensamtid. No offence Fredrik eller sambolivet men det blir lite svårt att få det här lugnet att tänka när man aldrig är själv, inte ens när man går och lägger sig på kvällarna.
 
Men åter till min helg. I fredags var det tacomys och idol-finalen som jag inte är helimponerad av hur den slutade. Fanns värdigare, mer dedikerade och talangfulla deltagare i mina ögon. Menmen nog om det, i lördags kom Filippa hit och bakade lussekatter och gjorde kola. Var jättemysigt och vi höll igång många timmar med stökandet och pratandet. Framåt kvällen åkte vi in till stan och hem till henne en stund innan vi for vidare till Andrea för lite tjejmiddag/förfest. Sedan var det dags att åka vidare ytterligare en gång för att gå på lite julfest med ett gäng goa jurister. Jag var dock ganska trött efter en lång dag och var verkligen otaggad på bakfylla. Så åkte hem vid halv tolv ungefär, alldeles lagom kände jag.
 
Igår var jag Filippa och Fredrik på loppis. Jag köpte en klänning, en plåtburk, en julduk, en humppilaskål (löööv it), en blivande tentapärm, ett pussel och säkert något mer som jag har glömt av. Vi gick runt i minst två timmar och kikade innan jag och Fredrik beställde in en varsin jultallrik och Filippa gick hem till sig. Kvällen bestod sedan av en promenad i kylan och lite hemgjord pizza :)
 
 
Jag som stod för matlagningen igår så det blev en pizza med hemgjord tomatsås, färska champinjoner, paprika, rökt skinka, bacon och ost. Till det åt vi blandsallad och hemgjord dressing :)

men härliga bilder eller vad!?

 
Snälla Karin Klensmeden som mailade över lite bilder på mig och Zabina, dock hamnade dom i skräpkorgen (kan inte förstå varför för dom är ju så fina?!). Bilderna är från vad som skulle bli mitt och Zabinas sista pass tillsammans innan jag flyttade hit. Kommer ihåg hur okomplicerat och underbart det kändes att bara jobba tillsammans utan att ställa en massa höga krav. Klockrent (näst)sista pass var det!
 
På tal om Zabina fick jag ett sms av Pernilla idag som anmält oss till julklappshoppningen. Woooop. Vi ska bara hoppa 70cm eftersom jag inte rider henne längre. Vill bara sitta på hästen igen, är inte alls viktigt att hoppa högt och rida fort. Ska bli så sjukt pirrigt och så sjukt kul!!!!

we all have bad days

Jag mår inte bra idag. Enough said.

mittiveckanblogg

Har ganska lite kvar att göra i skolan innan jul nu. Känns helt fantastiskt superbra! Har allt som allt fyra seminarier som ska genomföras och en uppsats som till 99% är klar som ska skickas in och godkännas. Det bör nämnas att vi redan är så gott som klara med förberedelserna inför de två nästkommande seminarierna som vi då kommer ha imorgon och på tisdag. Härligt var ordet - men har man den bästa basgruppen som går att få tag på kan det ju inte gå annat än bra! Vill aldrig byta :(
 
På tal om bästa basgrupp var jag och shoppade/myste runt på stan/fikade med bästa Filippa igår! Hade verkligen supertrevligt, var så skönt att få sitta och bara prata på i en timme eller så. Och dessutom inhandlades det lite julklappar så nu är jag klar med mamma, pappa och My. Bara Fredrik och Ida kvar av de allra viktigaste, sen blir det kanske lite fler klappar bara för att det är så kul att ge bort saker.
 
Imorgon ska jag åka in till skolan vid åtta och sen blir det lite pre-seminarie snack innan vi kör två timmar 10-12. Efter det har vi styrt en lunchdejt på Fantastisk grill som tydligen ska vara fantastisk och sen blir det lite häng innan jag åker till stallet och hoppelihoppar! Skojskoj.
 
 
Måste slänga in en bild på den heeelt fantastiska maten som jag åt i lördags. Så sjuuukt gott så till och med min stackars bakismage blev överlycklig.

full rulle hela helgen

Jag är inte så förfärligt duktig på att blogga måste jag erkänna och det märks på statistiken haha. Men jag har så mycket annat som händer här uppe så ni få som sitter där ute och läser får leva med en något oregelbunden uppdatering.
 
I helgen har vi haft besök utav hela fem dalmasar. Med andra ord har jag bott med sex stycken 20-åriga, härjiga, högljudda grabbar hela helgen. Men vi har haft roligt, inte minst Fredrik som inte ens visste att dom skulle komma hit! Han blev lite förvånad när jag kom in genom dörren i fredags med Simon, Linus, Näs, Emil och Willy på släptåg.
 
Det blev en liten utgång där på kvällen också (den var inte alls liten. Jag var askalas). Vi gick och la oss tidigt (nej det gjorde vi fan inte) och det blev många glas vatten under kvällens gång (många glas blev det i alla fall...). På lördagen gick vi alla upp klockan halv åtta och inledde dagen med en nyttig frukost efter en lång morgonpromenad (klockan var tolv, promenaden gick så långt som till pizzerian där jag tryckte en kebabtallrik). Mådde sedan helt fantastiskt och sprudlade av glädje hela dagen (tror ni fattat vinken vid det här laget).
 
Lördag kväll blev i fångarna på fortet ära, denna gång gick bättre än den förra och vi plockade hem 760ish poäng. Det hela avslutades med en sjukt god middag på Taj Mahal (indisk restaurang i stan, kan starkt rekommenderas!!) och hemgång på det. Grabbarna drog vid elva-tiden igår och då passade jag och Fredrik på att gå på lite julskyltning i Sävar. Det var riktigt mysigt och jag fick med mig en julklapp och lite smått hem.
 
 
 
Såhär såg vardagsrummet ut i lördags. Lite trötta pojkar!