Prom 2013

Igår var det bal i Garpenbergs slott för oss som tar studenten nästa vecka. Var med andra ord mycket fix under dagen med hår, naglar, smink och allt vad det heter. Jag och Fredrik anlände sedan ungefär halv sex, sist av allihopa. Åkte en gul bil, Impala -63 för folk som faktiskt har ett intresse för sådant.
 
 
När vi kom fram var det mycket kort som knäpptes. Är väldigt fint där ute måste jag säga! När familj och vänner åkt därifrån blev vi bjudna på välkomstdrink i trädgården innan vi fick gå in och sätta oss för middagen. Maten höll lite varierande klass tycker jag, förrätten var bäst.
 
 
Efter maten gjordes det i ordning ett dansgolv. Stora besvikelsen var att det enda som spelades sönder under kvällen var trötta remixer av låtar man hör hela tiden. Hade hoppats att det skulle vara lite mer dansmusik och inte bara hoppaochskrikamusik. Det var trots allt bal, inte hemmafest.
 
 
Pappa hämtade oss strax före ett och körde oss hem till Fredrik. Är i helhet väldigt nöjd med gårdagen, man ska inte haka upp sig för mycket på det dåliga. Kände mig i alla fall jättefin och fick spendera tid med fina vänner och fin pojkvän. Har massor av bilder från igår, har lagt upp ett gäng på facebook, kommer kanske ett inlägg här med senare med lite fler bilder.

spännande

Uppkörning, uppskrivning, halkbana. Rubbet är bokat. Hey ho lets go, hoppas jag får bli en lycklig körkortsägare inom de kommande månaderna!!

mysiga underbara helg

Har haft en himla skön och härlig helg. I fredags följde jag med Erika hem till henne och testade lite uppsättning av hår. Framåt kvällen skjutsade hon hem mig, dock tog vi en sväng förbi och kollade på balbil åt Erika hos någon de kände först. De hade en supersöt dotter som drog runt på oss i alla fall hihi! Väl hemma blev det grillat och pojkvänsmys.
 
Igår åkte jag och Fredrik ut till Dräcke efter en välförtjänt sovmorgon. Det har varit nornhajk (scoutaktivitet) i helgen och eftersom hela min familj är engagerad så drog jag med mig pojken ut i skogen och satt med på en kontroll i solen. Var jättefint väder och bra stämning, härliga timmar ute i friska luften. Hade dock en tid att passa så framåt eftermiddagen åkte vi till stallet och tog in hästar. Jag och Pernilla var själva eftersom en tjej inte dök upp men Fredrik var så duktig och gick med Helios halva vägen hem från näs så jag slapp gå med två pollar sista biten. När insläppet var klart cirka en timme senare åkte vi hem till Fredrik för grillning #2. Åkte sedan iväg till gustafs för att kolla på champions league finalen. Dock tröttnade jag efter första halvlek så för min del blev det mest longdrinks och kortspel innan jag somnade i Fredriks knä. Fick skjuts tillbaka så vi var hemma vid halv tre kanske.
 
Idag har jag varit slö och trötter, men inte så bakis. Jag och Fredrik var ut på en långpromenad i solen, badade upp till knäna och kastade maskrosor i vattnet. Har även hunnit med lite sänghäng med OUAT säsongsfinal och lite OC. Nu på kvällen körde jag bil och *trumvirvel* min första omkörning är gjord! Är så motiverad på att ta det där körkortet nu, jag VILL verkligen. Roligt om ni tog er igenom novellen om min bra helg, annars är det alltid ett minne för mig att komma tillbaka till om jag vill bli lite glad.
 
//Tre dagar kvar till balen//

maths

Hallå där köp blåbär (torr inledning jag vet). Imorgon ska jag skriva nationella prov i matte c, inte veckans höjdpunkt eftersom det vore bra om jag fick ett betyg med tre bokstäver som slutresultat. Vill helst ha ett betyg med tre bokstäver i alla ämnen som är kvar när jag tänker efter hehe.
 
Efter provet imorgon ska jag och Erika fixa med mitt hår eftersom hon ska fixa det inför balen på onsdag. Bra att köra en testrunda! Blir nog lite plugg också, mest för Erikas del men jag har lovat att hjälpa henne. ;-) sen är jag sugen på att gå ut, när jag ändå kommer ha fint hår liksom! Men vi får se vad som händer.
 
 
Ska umgås med derivatan, logaritmerna, geometriska summan och gänget resten av kvällen antar jag. #längtarsåmyckettillsdettaärÖVER

lyssnar på esclåtar

Det finns faktiskt några bra! Jag tyckte om Islands låt väldigt mycket, men även Ungerns och Maltas bidrag var bra. Gör inte så mycket att man inte förstår språket alla gånger tycker jag. Hade ni någon favorit i lördags eller bojkottade ni hela skiten?
 
Idag var resten av min klass i stockholm så jag hängde med ekonomerna hela dagen. Fast det gör jag ju i vanliga fall också ;) satt med på rättskunskapen och läste om sambolagen, bra att veta eftersom jag förmodligen blir sambo (och juriststudent) i höst!
 
 
Klipper bort lite slitet imorgon, hade tid idag men Madde bokade om. Ska bli skönt att fräscha upp håret lite!

trött

pust... Hemkommen efter ponnystyling i stallet, roligt men väldigt utmattande. Var nio stycken anmälda och den äldsta var nog elva år så det blir mycket springande fram och tillbaka. Men det gick bra, jag lärde dom knoppa/fisknät så körde Sanna på lindandet ;)
 
Igår var det eurovision som gällde men jag somnade ett par gånger på slutet. Lika trött då, ändå var jag uppe med tuppen imorse. Vaknade efter åtta någon gång och hjärnspökena hann sätta igång... usch att jag aldrig kan slappna av och bara sluta oroa mig. Visst är jag ganska kontrollerande och otroligt känslig. Men ändå, någon måtta får det väl vara? Aja ska inte gnälla för mycket här, måste gå och stoppa i mig något nu känner jag. Mat löser allt yäää
 

härliga sol

Lyckokick av detta väder, mums! Dock är jag förkyld som en gris men det är bättre än magsjuka så ska väl inte klaga. Imorgon har jag bara en lektion jag behöver gå på i skolan och den börjar halv tre. Så det ska man inte heller klaga på!
 
Igår red jag igen lektionen som jag missat när jag var sjuk och jag fick rida San Remo. Han var riktigt härlig tycker jag, supersnäll och kämpade på. Jobbade med att "växla" i galoppen och avslutade med lite arbete förvänd galopp. Det gick riktigt bra med tanke på att det fortfarande är lite unghästridning på honom som gäller :)
 
 
Gråis som får stå för bilden eftersom jag inte har någon på skimmeln :)

Göteborgtripp

Efter tävlingen i torsdags åkte vi ner till Göteborg: jag, fredrik och hans pappa. Bilresan tog väl fem timmar eller så, vi kom alltså dit ganska sent eftersom vi åkte när jag hade hoppat. Vi bodde hemma hos Fredriks bror och hans sambo. Dom bodde cirka en kvarts promenad ifrån centrum i en jättefin tvåa, perfekt!
 
På torsdagen blev det bara en välkomstdrink och prat innan vi gick och la oss.
 
 
På fredagen gick vi ner mot stan för lite shopping. Var så jävla stora gallerior och affärer att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Hittade i alla fall studentklänning + en tubkjol att ha under, smycken och en balväska. Tycker ändå att jag höll i pengarna bra för blev inga spontanköp trots cirka sex timmar på stan. Framåt kvällen blev det grillat, cider och kortspel (som jag vann på) innan vi sa godnatt.
 
 
På lördagen åkte vi först till Freeport som är lite som en utomhusgalleria med en massa outletaffärer. Handlade lite choklad på Lindts affär men annars blev det inget idag heller. Var jättesugen på att köpa inredningsdetaljer, glas mm. Fanns så himla mycket fint, måste dock skaffa någonstans att ha alla grejer först! ;) när vi kom tillbaka blev det en promenad och handla mat, sen åt vi och jag pluggade lite innan vi tog en till promenad nere på stan. Gick förbi liseberg bland annat och satte oss på en uteservering sen. På kvällen blev det ännu mera kortspel och jag vann två vändor till! Obesegrad denna helg, Thomas var lite sur haha.
 
 
På söndagen gick vi i princip upp, packade ihop och åkte hemåt. Lång bilresa och jag satt med datorn i knät och skrev filosofi tills jag blev åksjuk av det haha. Nu är den i alla fall inlämnad!! Har haft en bra helg, skönt att få åka till lite varmare trakter och få lite ombyte.

PAY&JUMP

I torsdags var det som sagt pay&jump på hemmaplan som gällde. Zabina var ganska pigg och glad i ridhuset när vi red fram, inga konstigheter. Framhoppningen var sedan på lilla utebanan och jag tror hon har fått komma ut lite för lite i år för det slog runt helt. Hon studsade och kunde inte trava utan drog iväg i några bockserier istället. Slutade med att vi var påväg in i staketet och efter tre bocksprång på rad hade jag inte mycket balans kvar. Landade så snyggt på fötterna i alla fall! Resten av framhoppningen handlade om att lugna ner oss och komma över några hinder utan att bocka. Fick superbrahjälp av ullis som var där nere och det är jag tacksam för! :)
 
Zabina lugnade ner sig avsevärt och vi kunde gå in på banan när Karin skulle hoppa som planerat. Travade runt lite tills det var vår tur att starta. När vi började hoppa banan gav jag henne inte så mycket frihet och kortade upp galoppen mer än i vanliga fall. Därför blev det lite trångt på linjerna, la in ett extra språng. Men jag hade fokus, en tydlig plan och jag höll mig till den. Var helt slut och väldigt nöjd när vi kom ut från banan. Rev ett räcke på diagonalen, kommer inte riktigt ihåg vad som hände men det var ju inte så allvarligt eftersom det inte var en riktig tävling. Såhär i efterhand tror jag att jag hade kunnat lägga upp galoppen igen, tycker att hon hoppar bättre när man inte rider lika kort och kontrollerat. Men med tanke på omstädigheterna har jag överseende med mig själv denna gång.
 
 
Inte beter hon sig som en 20årig ridskolehäst alla gånger haha. Knäppa tant!

götlaborg + pay&jump

Tjeeenis bloggis. Är numera friskförklarad från magsjuka, dock har jag blivit förkyld och går omkring med mensvärk. Men det är ingenting i jämförelse med helgen/början av denna vecka så jag är ganska nöjd ändå.
 
Håller i skrivande stund på att packa i ordning lite grejer för senare idag sticker jag, Fredrik och hans pappa till Göteborg! Ska bo hos hans bror och hälsa på + så räknar jag med en massa shopping ;) bloggens uppdatering får nog lida lite under helgen på grund av detta. Innan vi åker ska det hoppas litegrann, rider en 80 cm med Zabina för att få kika lite ute innan det kommer hemmatävlingar och KM i juni. Vill inte tänka på att detta kanske är våra sista tävlingar.. Snyft.
 
 
Denna bild är från förra årets pay&jump då jag flög av på andra hindret.. Ska försöka att inte upprepa den proceduren idag ;)

på bättringsvägen

Mår mycket bättre idag: har varit ute och gått med Cilla, ätit mat, plockat blommor med Ida. Känner dock inte att det är riktigt dags för skola igen så kanske ber My ta med lite grejer hem till mig imorgon eller nåt. Så onödigt att åka in och riskera att smitta ner någon när vi bara har tre lektioner.
 
Till helgen har ju jag och Fredrik länge pratat om Göteborg och det vet jag inte riktigt hur det blir. Måste diskutera lite med honom tror jag. Hoppas på att kunna vara med och hoppa på torsdag eftermiddag men det tror jag absolut att jag klarar i alla fall.
 
Har försökt leta väska till balen idag men inte hittat någon som säger WOW än... Vill inte riktigt beställa från utlandet eftersom jag är så pass sent ute och det kan bli krångel med frakten.

sjukling

Hej på er mina bloggvänner. Jag har en mindre glad nyhet att dela med mig av, jag har gått och blivit magsjuk. Började känna mig hängig i lördags framåt eftermiddagen, hann i alla fall göra mat och sådär åt mig och Fredrik innan jag blev dålig. Vi var ensamma hemma hos honom så min bästa fick ta hand om mig och jag tycker att han klarade det superbt. Hämtade vatten åt mig, tröstade, kramade, pussade i pannan, värmde kudde. Definitivt flyttaihopmedmaterial haha.
 
Åkte hem igår eftermiddag och nu ligger jag i min säng och tar det lugnt. Är på bättringsvägen igen tror jag, har ätit två rån och en smörgås idag! Dock finns risken att jag blir hemma hela veckan, skulle behöva ta mig till skolan och ta hem lite grejer + skicka hem ett arbete dock. Så målet är att klara av skolan i minst 10 min på onsdag.
 

Den här bilden fick mig faktiskt att le idag. Visade den för min syster, she felt terrible. Hahaha

högskoleprov

Har fått resultat på högskoleprovet idag, landade på samma nuffra som jag trott sen jag rättade: 1,6. Ett resultat som jag är väldigt nöjd med, den utbildning jag har sökt kräver cirka 1,3-1,4 så jag kan alltså förlita mig på provresultatet när jag söker. Det känns såklart väldigt bra, dubbel chans att komma in.
 
Ska försöka hitta ork och motivation till pluggning och lite städning nu. Tråkiga torsdag, vill ha helg.
 
 
Finmaten jag gjorde igår! Ska laga en trerätters åt Fredrik och mig på lördag, kan bli spännande...

valborg 2013

Som jag skrev igår kraschades alla planer om festligheter när jag fick så ont i magen. Så Fredrik kom hit istället och vi följde med familjen bort till bygdegården för lite grillning. Det var lite folk ifrån byn men 95% bara gamla människor så var ju inte riktigt för sällskapets skull haha. Men vi hade roligt, härjade med Cilla, åt naturgodis, såg lite fyrverkerier. Avslutade kvällen i soffan med att somna i Fredriks famn framför Iron Man 2. Perfekt!! ♥
 
Idag har vi tagit det lugnt hela dagen, var ute och gick i solen en timme bland annat. Fredrik åkte hem för ngra timmar sen och då fick jag ta på mig rollen att laga mat. Har jättedåligt matsjälvförtroende men det blev riktigt bra, klyftpotatis och kyckling med beasås! Namnam.
 
 
Ett collage med mörka bilder från igår kväll. 1 år <3