påskdagen..

Idag har jag varit i Säter på examensfirande hela dagen, min kusin som blivit färdigutbildad förskollärare. Trevligt och mycket folk! Fick även möjlighet att snacka lite med min juridikpluggande kusin, idag blev det dock mest Benji Bananas spelande. Men i fredags pratade vi faktiskt mycket plugg och framtid när vi var på middag hos mormor och morfar, det börjar trots allt närma sig. Googlade lite igår och det visade sig att Umeå är Norrlands största stad, det visste jag faktiskt inte.
 
 
(En liten update från förra inlägget: fick visst en dubbelnolla trots allt. Trodde det räknades som 4 fel eftersom vi fick ett stopp, men eftersom stoppet var på ett hinder som inte var med kanske de var lite snälla! Är det inte så att om hästen stannar någon gång under ritten ska man få 4 fel för det, typ som med volter?)

påskupdate

Tävlingen igår med Zabina är jag faktiskt väldigt nöjd med. Inledde med en finfin grundomgång som gav oss möjligheten att få rida omhoppning. Första och andra svängen gick strålande, tredje hindret var början på en linje och jag var lite otydlig med att vi inte skulle hoppa det följande hindret på linjen. Så det blev ett stopp eller vad man ska kalla det.
 
Trots fyra fel och utanför placering är jag mycket nöjdare med denna omhoppning än den förra. Hade en mycket tydligare plan och bättre galopp denna gång, det blev inte fläng hit och dit bara. Har känslan av att det skulle kunna bli kanonbra det här om vi bara fortsätter träna och träna.

 
Snart kommer hemmatävlingar, KM, Pay&Jump. Målet är att vara med på allihopa och starta 90 cm igen innan sommaren!

love life xx

♥Min syster håller på att göra äppelpaj.
♥Min efterlängtade balklänning kommer imorgon!!
♥Har dessutom bara en lektion + föreläsning att gå på innan jag tar lov.
♥Och på fredag ska jag tävla med Zabina.
♥LIFE IS FUCKING AWESOME.
 
 
 

you make me feel like I've been locked out of heaven

Har varit ut till Ylva och motionerat en ponny åt henne medan hon longerade en annan. Kvinnan får ju inte göra så mycket, sjuklis. Är ganska nöjd med passet på Memmis, vi blir lite oense ibland haha men lite av det lossnade och hon vart riktigt fin bitvis. Bättre än i tisdags då vi red dressyr för Pernilla!

Annars har jag umgåtts med familj och fredrik denna helg. Blev lite marknadsmys i lördags med pojken min och framåt kvällen blev det tacos och kortspel. Längtar oerhört tills vi får lov igen, så gudomligt skönt att vara ledig. Och efter lovet är det inte många veckor kvar.. Ska hoppa ner i duschen nu, ttyl!
 
 
Min supersnygging, grrrr

tiden och framtiden

Har ni tänkt på hur snabbt tiden gått på sistone? Dagarna går i ett och helgerna försvinner snabbare än du hinner öppna chipspåsen till fredagsmyset. Att tiden går fort innebär också att framtiden kommer närmare och närmare, och med framtiden menar jag höstens alla äventyr.
 
Har de senaste dagarna för första gången vågat hoppas lite på att allt kommer ordna sig. Vem är det som säger att jag inte kan få både fredrik och utbildning? För hur roligt vore det inte att flytta tillsammans med den som betyder allra mest, istället för att kasta sig ut i livet helt själv? Sen att det bara finns en enda stad i detta avlånga land som erbjuder båda våra program är kanske inte optimalt men det är väl bara att hoppas att vi båda kommer in, right?
 
 
Och hur fint ser det inte ut att vara? Mycket bättre än Martin Koch i alla fall :-)

trött torsdag

Är inge pigg alls idag, usch. Vill bra gärna ha lov igen och hitta på en massa roligheter istället för att sitta hemma och tröka. Har slutat tidigt varenda dag den här veckan och samtidigt som det är skönt är det så jävla tråkigt. Ursäkta att jag klagar på chillschema haha men i skolan har man iaf nåt att göra.
 
 
Var med i Södran igår :-) har fått massor med positiv respons från familj, vänner, lärare, blivande chef haha. Kulkul!

myser med panda

Den läskiga och spännande grejen idag var en tidningsintervju! Det gick bra tror jag, babblade så mycket att jag till slut inte riktigt visste vad jag pratade om längre haha. Men är glad att ha det gjort, blir spännande att få se slutresultatet sen.
 
 
Hoppade med fina Rebell idag och de sista sprången släppte faktiskt min nervositet. Åh vad jag älskar snälla hästar! Hoppas Zabina är så snäll nästa fredag.. :)

söndagsångest

Nog för att jag tycker att skolan rullar på ganska bra just nu men det känns ändå så tråkigt när veckorna ska börja om på noll igen. Har dessutom besök av mister mens denna vecka och han tog med sig ett gäng spöken som hänger till i huvudet. Dom är bra på att rota fram en massa skit där uppe som ger mig ångest.
 
Har annars haft en bra helg, stall varenda dag och pojkvänshäng i mellan det. Kortspel, tvserier, promenader, fika, hälsa på mormor och morfar. Lugnt och skönt, men alldeles för kort tyvärr. PS. Imorgon har jag en lite läskig och spännande sak inplanerad efter skolan. Berättar mer om det när jag vet hur det gick!
 
 
Den här helgrymma kvällen som bilden är från, är numera över ett år tillbaka i tiden. Fatta att det gått 366 dagar sen jag först träffade Fredrik, och inte en enda av dom dagarna har gått utan att jag tänkt på honom. Varenda dag i över ett år. Helt sjukt vad jordklotet snurrar på snabbt.

Rolig torsdag!

Har varit en pluggrik och bra torsdag faktiskt. Brukar annars kännas lite tungt med veckans längsta dag men idag har jag varit pigg och fokuserad. Bra med såna dagar, man får så mycket gjort. Skrev ett prov och fick tillbaka ett annat, lyckades håva in full pott på matteprovet. Göttans!
 
Imorgon har jag en muntlig presentation som ska genomföras och en engelskaöversättning som ska bli klar (sistnämnde kommer bara inte hända). Efter skolan ska jag nog leda barn och sen har jag tänkt vara med Fredrik, vet inte om han vet det än men!
 
 
Fucking awesome mellis som jag fixade ihop när jag kom hem idag!

uppsala universitet

Tjaba, hade en intressant och lärorik dag igår. Lite tidig uppstigning för min smak dock, halv sju ringde klockan. Uppsala Universitet verkar ganska trevligt, lite tråkig byggnad där vi var men kanske inte blir mycket roligare än så. Blev erbjuden att åka dit och gå på en förläsning om jag ville och det vore kanske nåt.
 
Dock är det inte Uppsala jag kommer hamna i till höst förmodar jag, de ligger nog lite för högt vad gäller antagningspoäng. Men tror det blir minst lika bra var jag än hamnar, bryr mig mer om att försöka lösa Fredrik-frågan (att jag inte vill hamna på ena sidan Sverige och han på den andra) än vilket universitet jag kommer gå på :) är ganska sugen på Umeå måste jag erkänna. Jag gillar Norrland, det är lite vågat att flytta så långt och en väldigt fin stad vad jag har hört.
 
Nu ska jag läsa klart bloggar och skit sen vill nog mina fyrbenta ha en promenix. Kram!
 
 

går fortfarande sisådär

Cissi hade satt mig på Con Rise till dagens hopplektion. Jahapp tänkte jag, kan väl testa. Finfin framridning, efter de två första sprången brallar han iväg så jag nästan åkte i backen. Bytte häst med Alexandra, hoppade studsen med Matrix istället och släppte både stigbyglar och tyglar. En bra arbetskamrat för en skrajsen tjej.
 
Ska fixa i ordning mig nu och krypa ner i sängen. Blir förhoppningsvis ett och annat ord bytt med min andra halva, måste prata av mig lite negativa känslor. Kram på er.
 
 
Finaste, snällaste Matrix!

låg inte på topp igår

Hopptränade igår vilket resulterade i en otäck avramling och en rädd ryttare. Zabina var alldeles för mycket häst för mig, var som att sitta på en bomb. Jättetråkigt verkligen då jag inte tränat på länge och sett fram emot det. Avslutade träningspasset med att hoppa hindret jag ramlade av på nedsänkt till 30-40cm för att få bort den obehagliga känslan jag hade efter avramlingen. Då var hon fin och hoppade riktigt bra, det var ju på tiden... Ska hoppa idag också, får hoppas att det går lite bättre så jag inte hamnar i en ond spiral.
 
Åker hem efter stallet ikväll eftersom morgondagen bjuder på universitetsbesök i Uppsala, uppstigning före sju.
 
 
Känns som om vi sjönk tillbaka tusen steg igår.. Behöver nog en comeback så jag kan eliminera den här känslan, tänk att det är så lätt att glömma alla framgångar vi haft. Alla rosetter som hänger på väggen, alla klockrena rundor vi satt, att vinna KM, att rida omhoppningssvängar för första gången med en häst som ställer upp till 100%. Det är dem gångerna man ska komma ihåg, inte en träning som gått åt skogen.

friday night

Hade en riktigt rolig kväll i fredags. Var ju meningen att vi skulle överraska de tre pojkarna som fyllt 20 men vissa är ju inte så bra på att hålla tyst så slutade med att alla visste av det innan vi kom dit. Aja haha!
 
Överraskningen var i alla fall lasergame, paintball och relax i Borlänge. Började med att köra lasergame vilket var hur kul som helst och jättejobbigt. Sen blev det paintball och det var mindre kul. Gick bra i början men sen när man fattade hur ont det gjorde att bli träffad var det bara jobbigt att gå tillbaka in i det där jävla rummet. Så när grabbarna drog in för att köra en sista runda böt jag och Emma om till bikini, köpte en varsin dricka och satte oss i bubbelpoolen. Fyfan vad skönt det var! Bubblade, bastade och drack en timme ungefär sen innan vi började röra på oss. Blev hemgång istället för utgång, lika bra för jag var hur trött som helst. Jättenöjd med kvällen och det tror jag vi var alla nio! Borde göra såna här saker lite oftare :-)
 
Har tyvärr inga bilder att bjuda på, emma som stod för fotograferandet hela kvällen!

if I lose myself tonight, it will be you and I

Har hunnit med en mysig ridtur på en fin Jolly med Ylva och Memory efter skolan idag! Var längesen sist nu, är så härligt att bara rida runt i skogen och prata en massa skit. Det är så skönt att ha en vän som Ylva, vi kan prata om så mycket på så kort tid. Fick träffa söta bäbislamm också, som Ylva dock bara klagade på ;)
 
Ska sätta mig på rumpan och plugga matte nu. Imorgon blir nog en rolig dag, bara det där med skolan är avklarat. Mer om det senare!

låtar som väcker känslor

Är ni också såna som associerar en låt med en viss känsla/händelse? Jag har ganska lätt för att göra så, tänkte lägga upp några exempel så ni förstår vad jag menar.
 
 
STUDENTKRYSSNINGEN! Började lyssna på denna låt precis innan vi drog iväg och under kvällen när jag gick förbi nattklubben, lite tipsy sådär så började dom spela den. Jag skrek rätt ut och sprang in och dansade. Skitgrym festlåt, passar så bra in på mig också. Dansa bort tårarna!
 
 
En bilresa i november förra året: Säter-Hedemora-Säter-Borlänge. Skulle iväg till S2 och slå klackarna i taket för första gången och denna låt gick på repeat med en pooplåda precis bakom mig. Marcus som var dj.. Men i vilket fall så har det gjort att varenda gång jag hör den här låten tänker jag på den kvällen!
 

Inte en händelse, en tvserie. Så jävla bra tvserie också. Finns jättemånga låtar som jag associerar med den serie jag hört dem i från början och sedan fortsatt lyssna på.
 
 
Vi kör en sista nu då, denna låt får mig att tänka på lite äldre händelser. Nämligen sommaren 2007. Jag var då 12 år gammal på scoutläger i Skåne tillsammans med 20 000 andra människor. Hade riktigt roligt, det var verkligen något jag brann för. Finns massor med minnen ifrån den tiden!

sluta tidigt

Hade två lektioner imorse. Sen dess har jag väntat på buss, fixat och ätit mat, klippt klor på Cilla och kört bil. Skulle behövas en hel del matteplugg idag men är lite trött av mig tyvärr så har inte kommit dit än. Bara leta motivation.
 
 
Två bilder från min och Fredriks skridskotur :-)

you're a lovekiller

Man blir inte alls utvilad av lov. Man kanske är utvilad på lovet men när man kommer tillbaka är man precis lika trött igen. Bajs. Idag ska jag gå och lägga mig i tid så jag inte behöver vara dödtrött på mina två lektioner imorgon. OOOOOH SNAP!
 
 
Här har ni mina eventuella stdntskor btw. Som är lite trånga och jävligt höga. Därav "eventuella".

kallt skit

Hade lite oflyt idag vilket ledde till att jag fick stå och vänta på att få komma in i huset i 50 min. Suck. Men snart är pojken tillbaka från träningen och jag kan meddela att jag numera är varm och utfodrad. Inte tack vare honom dock som har mobilen på rummet när man ringer tusen gånger.

puss

grattis erika!!

Idag fyller min fina vän Erika 19 år, grattis igen! Tjuvstartade firandet lite igårkväll med god mat och dricka hemma hos henne innan vi drog ut och dansade. Tycker det var en bra kväll, finns såklart alltid skit men personligen klarade jag mig undan sånt. Tråkigt när det drabbar ens nära vänner bara.. Kom inte i säng förrän halv fyra, hade en varm famn att krypa in i då vilket var jättemysigt då jag var trött och lite snurrig.
 
Idag hade jag tänkt skriva klart en engelskauppsats som jag skulle ha gjort på lovet men givetvis skjutit upp. Har haft så mycket annat roligt för mig. Min Fredrik ska ut med hockeypojkar ikväll så jag är iaf alldeles ensam och kan försöka koncentrera mig.
 
 
Hade på mig min nya topp från New Yorker igår, jättesöt liten spetsgrej.

kryssningen