pluppi

Har varit en ganska vanlig dag. Inte helt på topp men om inte jag och omvärlden tar fel är det nog pmsjenny som har talat! Haha till och med Amanda märkte av det och vi träffades knappt en timme ;-)

Vart lite negativ innan ridpasset också, skulle rida Helios och han brukar vara så ormig och spänd. Men det gick superbt, han var riktigt fin (utom i högergaloppen. Det har jag funderat på, varför är hästar oftast starkare i ena sidan? Är de för att de är felridna eller är det "naturligt"? Tacksam för svar). I vilket fall som helst jobbade vi  med volter, övergångar och skänkelvikningar. Han blev ganska lösgjord och kunde till och med lägga ner honom i formen på slutet, han är ganska högrest i nacken i vanliga fall. Har dock lite svårt i övergångarna då han gärna släpper formen men sista avbrottet till skritt, där satt den!!! Riktigt trevlig ponny när det funkar :-)



Helios till vänster, dock är bilden tagen för några år sen och han var bara bebisen där! Han har utvecklats endel sen dess :-)

Kommentarer
my säger:

min bild av hur och varför hästar kan vara svagare och starkare i en sida tror jag har med grundridningen från början eller om man inte håller efter med liksidigheten. om man inte håller efter så blir inte hästen hundra liksidig och då vill den slippa undan att jobba då det blir lite jobbigare, och om man då inte tar tag i jobbet så blir det värre med tiden och tillslut så kommer man märka mkt skillnad. Att dom är svaga kan oxå ha med gamla skador då man inte har jobbat upp liksidigt så att säga, eller som oss människor- vi är ju olika starka:)

2012-01-24 | 21:32:15
Bloggadress: http://mybergdahl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback